Pretraga

Šta jesti na poslu od ponedeljka do petka?

Šta jesti na poslu od ponedeljka do petka?

Tekst: BURO.

Neka digne ruku onaj ko nije doživeo da više jednostavno nema ideju šta da pojede. Iako postoji nebrojeno mnogo specijaliteta i kuhinja koje bismo mogli da isprobamo na dnevnom nivou, nekim danima smo bez ideja i neispirisani pa čak i po pitanju hrane. Ako u tu jednačinu dodamo i to da smo limitirani lokacijom (pretpostavljamo da se većina vratila u kancelarije) ali i time da je proleće počelo i svi imamo viziju da ovog puta pokušamo da budemo najbolja verzija sebe, stvari se dodatno komplikuju. Kako bismo vam dali ideju za zdrav i izbalansiran obrok, vodili smo dnevnik koji je pokazao da - iako smo nekim danima savršeno motivisani - postoje i oni kada je pristisak da jedemo zdravo i dijetalno jednostavno previše. Na kraju dana i to je okej, sve dok naša uopštena motivacija ne pada, povremeno čašćenje malo jačim ukusima neće nam naškoditi sve dok smo u balansu po pitanju ukupnog stanja i rezultata. Bonus je činjenica da smo svu hranu poručili sa CarGo Butler servisa i da je na našim vratima stigla spremna za služenje i uživanje u ukusima. 

PONEDELJAK

Motivacija je na nivou

Iza nas je odličan vikend, ispunjen šetnjama, uživanjem na suncu na klupici u obližnjem parku, obrnuli smo krug i sa prijateljima, a večeri smo završili uz nove serije. Nije idealno, ali dovoljno da smo dobre volje. Ponedeljkom je veliki BURO. sastanak na kome se raspravlja o nedeljnom sadržaju i svi su vrlo koncentrisani i spremni da daju najbolje od sebe. U tom duhu nastavlja se ručak koji je najčešće vrlo zelen, na meniju je povrće. Ponedeljkom deluje kako bismo i mogli da se upišemo ako ne među vegane, a onda bar među vegeterijance. Biramo na CarGo Butler aplikaciji kategoriju “Fit hrana”. I šta se nalazi u našoj korpi? Fit Guacamole burger iz restorana Vegapčić i Miso Ramen supa iz restorana Ramen.

Utisak: kao da možemo da osvojimo svet!

UTORAK

Sirovi dan

Šta jesti na poslu od ponedeljka do petka? (фото 1)

Još uvek je raspoloženje iz sekcije nežno i energija je na visokom nivou. Zato biramo W Sushi kao opciju koja je od BURO. redakcije udaljena 30 minuta dostave (i to oba restorana, šta ćete, imamo sreće). Kako je na snazi akcija od 50% na ceo jelovnik, utorak iznenada postaje mnogo bolji. Pa idemo redom: tuna tatar, snežna losos rolnica, mix sashimi rolnica, gunkan losos tartar i tataki tuna. Teško je zaustaviti se, kad je sve tako dobro (i zdravo!).

Utisak: Azija je bliža nego što mislimo!

SREDA

Volja popušta

Šta jesti na poslu od ponedeljka do petka? (фото 2)

Nedelja napreduje svojim tokom, inbox se puni kao i broj taskova koji je potrebno izvršiti ove nedelje. Energija lagano pada i postajemo zarobljenici radnog stola i laptopa. Ipak, nije sve tako crno i dalje smo efikasni i praznimo svoje to do liste. U to ime zaslužujemo mini proslavu. I to iz omiljenog odeljka sa izborom italijanskih restorana na CarGo Butler aplikaciji. Italijanska hrana je očigledno među najpopularnijim kuhinjama kod nas, budući da skrolujemo i skrolujemo kroz mogući izbor. Odluka pada na Pizza 25 restoran: tanko hrskavo testo, domaći paradajz sos, mocarela, spanać, pečutke i tikvice; odnosno VegePizza. Jer nam je volja na niskim grana, utešićemo se jednim kolačem od čokolade i kafe (ne brinite, delimo).

Utisak: La dolce vita!

ČETVRTAK

Vreme je za nešto drugačije

Vikend se nazire, okej ne smeše nam se super izlasci do pola noći, ali radujemo se i izležavanju uz serije sa sheet maskom na licu (ne, nije nam dosadilo). No, potrebno je malo tačiniti dane i uraditi nešto između “jedno te isto” pandemija rasporeda. Nije loša ideja izabrati neke ukuse koje do sada nismo probali. Srećom CarGo Butler nudi gastronomsko putovanje u dva klika, od Meksika (Tres Tacos), preko Kine (Wok’n’Stix), sve do Grčke (Richard Gyros).

Utisak: Dođe nam da lupimo novi pečat u svoj pasoš. 

PETAK

"Žurka" može da počne

Šta jesti na poslu od ponedeljka do petka? (фото 3)

Stigao je! Petak je tu, a sa njim vreme da isplaniramo vikend. I u ovim limitranim vremena imamo izbor, od road tripa, preko bioskopa, do pokušaja da ispunimo naše ciljeve na health aplikaciji koja nam broji korake. U to ime biramo nešto iz domaće kuhinje i dalje vodeći računa da bude iz zdravog spektra specijaliteta. Grilovani pileći batak i kupus salata iz restorana Skara su današnji izbor. A pošto je petak klikćemo i na uslugu “Piće na točkiće”, CarGo Butler dostava za pola sata donosi omiljenu istarsku Malvaziju i francuski roze boje lososa. Idealno za kraj radnog dana. Pa od ponedeljka novi krug.

Utisak: Nedostaju nam pravi after work partiji, ali ni ovo nije loše. Naprotiv.

Šta jesti na poslu od ponedeljka do petka? (фото 4)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor