Pretraga

U Beogradu je održan prvi Wine Stars Grand Tasting, bili smo na licu mesta!

U Beogradu je održan prvi Wine Stars Grand Tasting, bili smo na licu mesta!

Tekst: BURO.

Prošli vikend je bio pravi hedonistički kraj nedelje, oktobar nas je počastio vremenom nalik na najlepše letnje dane, a tada se održao prvi Wine Stars Grand Tasting koji nas je oduševio toliko da jedva čekamo sledeće izdanje, budući da su organizatori najavili da će ovo postati tradicionalna manifestacija, baš onakva kakvo smo priželjkivali u našem glavnom gradu.

U Beogradu je održan prvi Wine Stars Grand Tasting, bili smo na licu mesta! (фото 1)
U Beogradu je održan prvi Wine Stars Grand Tasting, bili smo na licu mesta! (фото 2)

Wine Stars Grand Tasting održan je u hotelu Square Nine u opuštenoj atmosferi gde su svi vinski poznavaoci i zainteresovani ljubitelji mogli na licu mesta da saznaju sve o retkim i odličnim vinima, kao i da probaju neke od najcenjenijih etiketa na tržištu. Pored svetskih vinarija koje su predstavile svoja najbolje ocenjena vina, tu je bila i široka selekcija domaćih vinarija koje su još jednom dokazale kako se predani rad i trud isplati jer su neka od njihovih vina došla do faze kada mogu da se porede sa mnogo poznatijim markama.

U Beogradu je održan prvi Wine Stars Grand Tasting, bili smo na licu mesta! (фото 3)
U Beogradu je održan prvi Wine Stars Grand Tasting, bili smo na licu mesta! (фото 4)

Iza manifestacije stoji kompanija Wine Stars koja je osnovana 2011. godine kao plod dugogodišnje želje Đure Tošića. Ispočetka je cela kompanija bila jedan mali Wine Bar u Njegoševoj ulici nazvan Pampour Bar, koji i danas postoji. Postepeni rast kompanije Wine Stars je bio prirodan i očekivan zbog dugogodišnjih veza sa velikim svetskim vinarijama koje i te kako znaju da prepoznaju pre svega strast, znanje i ljubav prema vinu.

U Beogradu je održan prvi Wine Stars Grand Tasting, bili smo na licu mesta! (фото 5)
U Beogradu je održan prvi Wine Stars Grand Tasting, bili smo na licu mesta! (фото 6)

Tako su se u zvezdano jato uključivali redom Les Grands Chais de France, Eugenio Collavini, Antinori, Masi, Mastroberardino, Planeta, Rosi i mnoge druge poznate vinarije. U jednom trenutku razvoju kompanije se priključio i Nebojša Petrović, kao pasionirani ljubitelj vina i investitor. Od tog trenutka kreće mnogo brži rast, te je danas kompanija jedna od vodećih na tržištu u domenu distribucije finih vina na teritoriji naše zemlje. Pored Pampour Bar-a i distribucije vina po Srbiji, odnedavno je postavljen najmoderniji i najkompleksniji internet sajt za prodaju vina www.winestars.rs. Kao plod takvog razvoja rodila se ideja o velikoj prezentaciji vina koja će se održavati godišnje.

U Beogradu je održan prvi Wine Stars Grand Tasting, bili smo na licu mesta! (фото 7)
U Beogradu je održan prvi Wine Stars Grand Tasting, bili smo na licu mesta! (фото 8)

Wine Stars Grand Tasting imao je i humanitarni karakter. Kao veliki dobročinitelji, osnivači i vlasnici kompanije Wine Stars su prepoznali rad Fondacije Humana srca i odlučili su da odvoje deo sredstava od prodaje ulaznica za realizaciju humanitarnih akcija fondacije. A na samom događaju Fondacija je bila prisutna i sa svojim štandom, na kome su svi posetioci mogli da doniraju svoje priloge u donatorsku kućicu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor