Pretraga

U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi

U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi

Tekst: BURO.

Foto: Stefan Burmazević

Postoje neki gradski koncepti koje zavolimo iz prve, a zatim kada priča krene da se širi i usložnjava sa radošću pratimo sve nove epizode. Upravo je to slučaj sa restoranom W Sushi zbog kog smo umeli da potegnemo sve do Senjaka bilo gde da smo se u tom trenutku nalazili. Japanski restoran uvek je bio odličan izbor za ukusne zalogaje, kul atmosferu i dobro piće. Uz aplikaciju CarGo Butler dobili smo šansu da omiljena jela iz W Sushi restorana jedemo i kod kuće, što je bila opcija koju smo ove godine rado koristili bilo tokom lockdowna, bilo kad ogladnimo od work from home načina rada.

U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi (фото 1)
U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi (фото 2)

 

Zato, kada je najavljeno otvaranje novog W Sushi restorana u najvećem šoping centru u regionu Galerija Belgrade, iznenada su nam se čula izoštrila i već na neviđeno smo bili sigurni da se radi o dobroj priči. Dok su se radnje polako jedna po jedna otvarale, nekoliko puta smo radoznalo zavirili u prostor u pripremi koji se nalazi u prizemlju centra sa direktnim izlazom na kej. A kada je najavljeno da je prostor spreman za svoje prve goste, brzo smo se stvorili da proverimo da li je zbilja tako dobro kakve su bile najave.

 

U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi (фото 3)
U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi (фото 4)

 

Ipak, nismo bili prvi. Čuveni svetski DJ Burak bio je gost na jedinstvenom otvaranju lokala bez gostiju. On je snimio live set u restoranu W Sushi, čime je simbolično najavio bolju sezonu za sve ljubitelje muzike i žurki. Nažalost, zbog epidemioloških mera nije bilo moguće uživo uživati u tom sjajnom nastupu, ali smo pre otvaranja unutrašnjeg prostora poželeli da sve prođemo i vidimo o čemu se radi. W Sushi u Galeriji Belgrade, slično kao ostali restorani koji se tu nalaze, jeste u prostoru tržnog centra ali je svojim enterijerem kompletno izmešten. Ukratko, sedeći na ovom mestu nećete imati utisak da su radnje samo na nekoliko koraka od vas.

 

U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi (фото 5)
U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi (фото 6)
U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi (фото 7)

 

Enterijer je vrlo sveden i fokus je bio na najkvalitetnijim materijalima i teksturama, koje će u gostima probuditi osećaj da se radi o nečemu ekskluzivnom i posebnom čim sednu za sto. Dominiraju niske stolice od kože u boji konjaka, čija se nijansa posebno dobro slaže sa teraco podom u nijsama sive i crne boje. Zidovi su obloženi tamnim drvetom kao počast japanskoj tradiciji, ali i kao sjajan način da se restoranu da nota topline. Tu su i detalji u narandžastoj boji u vidu greda koje sve čine interesantnijm, uz igru skrivenim rasvetnim telima.

 

U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi (фото 8)
U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi (фото 9)

 

Kada uđete i zaputite se ka bašti sa leve strane nalazi se jedan malo privatniji deo kao stvoren za poslovne ručkove ili rođendane. No, ako ste se posle lockdown godine uželeli ljudi i društva, možete sesti za niski šank gde ćete moći da vidite suši majstore na delu, jer se upravo tu nalazi otvorena kuhinja i možete gledati kako se hrana priprema korak po korak.

 

U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi (фото 10)
U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi (фото 11)

 

Budući da se radi o azijskom restoranu gde su egzotični ukusi u prvom planu (ponavljamo preporuku sa Sexy Girl rolnice), ostatak ponude u idealnom ritmu to prati. Zbog toga je karta koktela kreirana tako da ukusi pića savršeno odgovaraju eksploziji ukusa u obliku rolnica. Mi smo isprobali koktel koji se služi u čajniku tradicionalnog izgleda, piće kombinuje džin, zovu, krastavac i limun, a na sto stiže prelepo dekorisan sa cvećem, voćem i začinskim biljkama. Pored toga tu je i koktel koji se služi u oblaku dima pare koji je već zanimljiv po načinu serviranja, a zatim vas osvaja simfonijom ukusa koje je upario vešti barmen.

 

U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi (фото 12)
U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi (фото 13)
U Galeriji Belgrade otvoren je W Sushi restoran – otkrijte o čemu se radi (фото 14)

 

Pored fantastično uređenog enterijera tu je i prostrana bašta koja nudi pogled na promenadu i reku i za koju vam preporučujemo da odvojite malo vremena kako biste na miru uživali u prvom prolećnom suncu i pogledu na reku koja lagano odnosi sve vaše brige. Vidimo se!

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor