Pretraga

Vratili smo se u Liberté kako bismo probali novi jelovnik. Evo šta vam preporučujemo...

Vratili smo se u Liberté kako bismo probali novi jelovnik. Evo šta vam preporučujemo...

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Vanja Milićević

Početkom jula zajedno smo zavirli u novi Liberté na Vračaru, tada se još vodio kao kafe, a sa novom sezonom ponuda je nadograđena ozbiljnim jelovnikom i kartom pića i Liberté se prebacio u kategoriju restorana. Da li smo se ponovo zaputili u Njegoševu? Još pitate! BURO. tim u punom sastavu pošao je ka ovom mestu, koje nam je u međuvremenu postalo jedno od dražih u gradu, jer poseduje pravu kombinaciju dobrog enterijera, neformalne, ali prijatne usluge i odlične lokacije, pa je uspeo da osvoji i najrazmaženije među nama.

Vratili smo se u Liberté kako bismo probali novi jelovnik. Evo šta vam preporučujemo... (фото 1)
Vratili smo se u Liberté kako bismo probali novi jelovnik. Evo šta vam preporučujemo... (фото 2)

 

O kakvom se jelovniku radi? U pitanju je izbor specijaliteta koji su dizajnirani po potrebama urbanih (pre)zaposlenih ljudi. Tu su lagani zalogaji kao stvoreni za neko after work druženje, ozbiljna jela za ozbiljne priče, kao i kompletna selekcija suši rolnica – realno za svaku prigodu. Kad je u pitanju malo „ženstveniji“ deo menija koji nudi specijalitete koji kombinuju odlične ukuse i manji broj kalorija, kao naši favoriti izdvojio se "Tuna tartar" u kome komadići sveže tune stižu sa svežim avokadom, kao i "Salata sa kozijim sirom i smokvama", u kojoj ćete još otkriti i mekane kruške i brusnicu, a sve povezano odličnim prelivom. U delu za gurmane koji vole nešto malo „snažnije“ čekaju vas predlozi kao što su "Burger od starenog mesa", "Jagneći kotleti" i "Kobasica Saucisses Au Fromage". A obe grupacije složiće se da je lista dezerta sažeta, ali izuzetno dobra, možete birati između suflea sa lešnikom, tarta sa kruškama i slatkih suši rolnica.

 

Vratili smo se u Liberté kako bismo probali novi jelovnik. Evo šta vam preporučujemo... (фото 3)
Vratili smo se u Liberté kako bismo probali novi jelovnik. Evo šta vam preporučujemo... (фото 4)

 

Ono što nas osvaja jeste pažnja usmerena na detalje, a u ovom lokalu ješćete iz tanjira koji su deo limitiranih serija brenda Bernardaud umetnika Vika Muniza i Prunea Nourrya i to sa belo-plavim keramičkim štapićima. Dodajte na ovo detalje kao što su slanici u obliku morskog konjica i tacne u obliku školjki i užitak u jelu se diže na novi nivo.

 

Vratili smo se u Liberté kako bismo probali novi jelovnik. Evo šta vam preporučujemo... (фото 5)
Vratili smo se u Liberté kako bismo probali novi jelovnik. Evo šta vam preporučujemo... (фото 6)

 

I ponuda koktela je pretrpela renoviranje, naravno da nismo odoleli da ne zaronimo u nova pića. Naš tim se jednoglasno složio oko favorita na ovom polju, to je koktel kuće, imena "Liberté" koji se služi u širokoj čaši i u kome dominiraju pasirane maline i po koji ćemo će se vraćati svaki put kad se zaželimo slatkog i zrelog ukusa leta (jasno je, viđaćete nas ovde često). Iskreno, nedostajao nam je prostor na Vračaru koji je nepretenciozan i opušten, dok izgleda dovoljno dobro da bismo baš tu izveli omiljene štikle i novu haljinu i lagano se na šanku zagrejali za beogradsku noć bez kraja. Ovo mesto se lako upisalo na listu naših omiljenih!

 

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor