Pretraga

Vreme je za koktele! Donosimo vam najbolje recepte iz svetskih barova

Vreme je za koktele! Donosimo vam najbolje recepte iz svetskih barova

Tekst: BURO.

Pa, tehnički, od kad smo ušli u samoizolaciju svako vreme je pravo vreme za koktele, zar ne? Predložili smo vam da se okušate u miksologiji i probate da napravite svoje singature piće. No, ako osećate da niste dovoljno kreativni i vešti za tako nešto, svakako možete pratiti neki od veoma dobrih i oprobanih recepata, a ima li boljeg izbora od receptura koje su usavršili barmeni iz najboljih svetskih barova? Teško! Zato za danas imamo pravu poslasticu: ova tri recepta učiniće da se osetite kao da ste na trenutak otputovali i da žuljate laktove na mermernom šanku dok pijuckate malim gutljajima. Samo uživajte!

Digidiva

Vreme je za koktele! Donosimo vam najbolje recepte iz svetskih barova (фото 1)

Ovo je koktel koji se služi u baru hotela Langham u Londonu, a upravo taj bar nekoliko godina za redom nosi titulu „najbolji na svetu“. Ključne reči u njihovom radu su kompleksno i drugačije. Ovo ćete morati malo da vežbate, ali vežba čini majstora. Možda ćete iz karantina izaći kao profesionalac.

Sastojci:

40ml Absoult Elyx

30ml Fino Sherry

20ml Aqua di Cedro

20ml sirup od smreke (500g šećera, 250ml vode i 5 kapi ulja od smreke)

15ml limunske kiseline (15ml vode i 1 kašičica kiseline)

100ml soda vode

Led

Postupak:

Stavite sve sastojke osim sode u čašu, dodajte led i mešajte. Dodajte sodu i prespite u visoku čašu i ukrasite je sezonskim biljem.

Eastern Standard

Vreme je za koktele! Donosimo vam najbolje recepte iz svetskih barova (фото 2)

Istinski klasik restorana Cecconi’s pri hotelskom lancu Soho House. Kada jednom probate ovaj miks sigurno ćete se vratiti po još. Savršeno izbalansirana svežina i gorčina čine ovo piće odličnim izborom. Bonus poeni idu za relativno laku pripremu.

Sastojci:

500ml Bombay Sapphire džin

Sok jedne veće limete

3 tanja parčeta krastavca

3 lista nane

Postupak:

Sve sastojke promešajte u šejkeru, a zatim prespite u čašu sa stopom. Ukrasite komadićem krastavca.

Rosa Picante Margarita

Vreme je za koktele! Donosimo vam najbolje recepte iz svetskih barova (фото 3)

Tony Conigliaro je barmen superstar, a upravo on stoji iza koncpta bara 69 Colebrooke Row u Londonu koji je ovenčan gomilom nagrada. U ovom baru se možete prijaviti i na masterklas časove, ali to će sačekati neka bolja vremena. Za sada, možete sami da vežbate kod kuće, a zašto ne biste krenuli sa jednim „u glavu“ receptom? Počinjemo od tekile!

Sastojci:

60ml Patrón Silver

20ml sveže ceđenog soka od limuna

15ml šećernog sirupa

15ml sirupa od đumbura

Pola kašičice Jalapeño ulja

Malo ružine vodice

Roze morska so (opciono)

Postupak:

Sipajte Patrón silver, limunov sok, sirupe i ulje u šejker. Dodajte led i mućkajte dok se dobro ne ohladi. Prespite u ohlađenu koktel čašu, dodajte ružinu vodicu i so, a po želji možete ukrasiti piće laticom ruže.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor