Pretraga

Godišnji horoskop: Šta svakom znaku donosi 2022?

Godišnji horoskop: Šta svakom znaku donosi 2022?

Tekst: Dušan Jurić

Sveukupno, godina počinje strukturnim promenama, ali takvim koje se ne mogu brzo i uzemljiti. Energije dalekih planeta intenzivnije su nego obično, što označava kolektivnu potrebu za nagliom revolucijom postojećeg sistema, ali ako ona bude previše intenzivna moguće je da će osim sistema popucati i naši nervni sistemi. Zato je važno da u haotičnosti promena koje budemo doživljavali, ostavimo dovoljno prostora za istezanje. Savijajmo se u doslovnom smislu i budimo zdravo ponosni kao individue. Budimo elastični umesto da se kruto i naglo polomimo. Doba nove svesti dolazi ali je važno da joj za to obezbedimo mesto našim starim telima. Celokupnu godišnju prognozu pročitajte - OVDE.

Uputstvo:

Čitajte najpre podznak i Mesec (nakon što ste ga izračunali po “Sidereal chart”-u), a znak poslednji.

 

Važno:

Ne umišljajte da ste odjednom promenili horoskopski znak, jer se većina ljudi neće identifikovati sa pozicijom Sunca (vašim horoskopskim znakom).

 

Najvažnije:

Nijedan sistem podele kuća nije ultimativno najbolji. Pravi astrolog se neće žestiti ako neko drugi koristi sistem koji se pomera za 24 stepena. To menja stvari, ali svaki sistem ima svoje prednosti i mane. Svako u radu pronalazi nešto što radi, izabere jedan pravac i ima prava da ga menja: niko ko zna da čita, neće vam dati pogrešnu interpretaciju. A razmislite i ovako: svi imamo pravo na promenu, pa ako ste odjednom nešto drugo u horoskopu, možda je i to veliki test za vaš ego?

 

ovan bik blizanci rak
lav devica vaga škorpija
strelac jarac vodolija ribe
Godišnji horoskop: Šta svakom znaku donosi 2022? (фото 1)


VEDSKI OVAN, ZAPADNI BIK —

Prekretnice bole

 

Karijerne promene koje donosi Saturn, odražavaju se i na promenu karme, vaših dužnosti koje imate sami prema svom životnom pozivu. Da li promena karijere može odrediti i mnogo sržnije stvari, poput vaše zivotne misije? Da li ste stigli da razmislite koliko je karijera za vas zapravo važna i da li ste odgovorili na tu odgovornost? Razmislite o poslovima koji podrazumevaju služenje određenoj instituciji, udruženju, državnom ili nevladinom sektoru, svemu onome gde možete doprineti da vaš rad utiče na sistemsku promenu. Kako je Uran na vašem podznaku, možete očekivati revolucionarne promene, a možda i nagle kada je vaš poslovni razvoj u pitanju. Ono što je sasvim sigurno je da doživljavate jedan fin de ciecle jednog dela vaše karijera, pa je zato važno da ova tranzicija prođe što svesnije. Šta se sve to može dogoditi iznenada? Nove tehnologije ili inovativan pristup radu, nagla potreba da napustite staro ili progovorite istinu koja je dugo bila nedostupna vašoj svesti, neke su od mogućih scenarija. Osveženje vam je preko potrebno, a nagli izlazak iz zone komfora sada može da rezultuje pravom hrabrošću da se promenite. Razmislite o tome sa kim se povezujete, jer je moguće da vas novi poslovni kontakti čekaju u sasvim novom okruženju i društvu. Finansijske promene su izgledne, jer se oba vladara novca u početku 2022. nalaze u kući novca, a samim tim nema mesta strahu kada je poslovna promena u pitnaju. Veze i privatni život mogu biti u disharmoniji, pa se slična tema prenosi i na odnose, a to je iznenadna promena ili nešto što uzdrmava postojeći sistem. Prva polovina godine od vas zahteva da usporite i ne donosite impulsivne odluke, već produžite svoju toleranciju na frustraciju kako bi se prave prilike otovrile. Mars će vas dugo izazivati da kročite u neodržive rizike, pa je zato važno da ostanete aktivni na svim onim polljima gde je bezbedno prazniti energiju. Pitanje ljubavnih odnosa može stati u jednu misao: ako nemate sopstveno tlo, sigurno je da ga nećete naći ni sa drugim. U kakvoj god da ste ljubavnoj situaciji, sada je važno da sami kročite u novu životnu fazu, kako bih te kasnije mogli kvalitetnije da je podelite.

 

Godišnji horoskop: Šta svakom znaku donosi 2022? (фото 2)

VEDSKI BIK, ZAPADNI BLIZANAC—
Slušajte stomak

 

Godina počinje unazad, jer je vaš vladar retrogradan i vraća vas na pitanje šta je to što zaista volite. Kako se dešava upravo u polju intime, vreme je za razrešavanje korenitih i starih strahova od bliskosti, ponajviše pitanja poverenja i straha da budemo ostavljeni. Istovremeno, pita vas da li investirate i trošite novac na prave stvari ili otplaćujete neko zadovoljstvo koje vam nije potrebno. Na istom mestu doživljavate i povratak transformativnog Plutona, koji želi da poništi ono što ste nekada bili i vraćanjem na stare traume izazove da redefinišete sebe. Do kraja godine, Jupiter koji takođe donosi finansijske promene dolazi u kuću prihoda i poslovnih kontakata, kada je pravo vreme za umrežavanje i menjanje okruženja. Možda nije pravi trenutak da menjate posao, ali umnožavanje klijenata i širenje poslovne mreže sjajna su prilika da počnete da se umrežavate. Iznenadne promene mogu doći iz inostranstva ili vaše naprasne želje da se preselite ili pak provodite vreme u samoći. Da li ste dovoljno hrabri da budete sami i tako budete još bolji za sebe i druge ili vas zaista na drugom mestu čeka sreća, vreme je da preispitate, budeći vašu višu svest. U poslovnom smislu, nije vreme za samoću već kolaboracije i bivanje na usluzi drugima. Važno je da ozdravite svoje poslovne navike i okruženje i pronađete novi način za rešavanje konflikata. Sve ovo se odražava i na konstantnu potrebu za fokusiranjem na zdravlje pa neka zdrav život i promena ishrane i režima vežbanja budu vaše istrajne novogodišnje rezolucije.

 

Godišnji horoskop: Šta svakom znaku donosi 2022? (фото 3)


VEDSKI BLIZANAC, ZAPADNI RAK —

Novi unutrašnji prijatelj

 

Planeta karme dolazi u kuću bliskosti i pita vas koja su to stara nepoverenja koja vas sprečavaju u tome da formirate zdrave odnose. Godina može početi velikim odgovornostima kada su privatne i finansijske odluke u pitanju, a kako godina bude odmicala, svako malo će vas vraćati na to da preispitate da li emocionalno, ali i finansijski investirate u prave stvari. Važno je da ne private dramu oko perioda retrogradnog Merkura, već razumete njegova zastajanja u zemljanim znakovima. Poručuju vam ništa više od toga da je važno da se uzemljite i preispitate koliko ono što kažete odlazi u vetar, a koliko se zaista možete obavezati na ono što govorite i koliko istrajavate u svojim idejama. Polje odnosa i finansija tokom januara vraćaće vas da još malo doradite zadatak na kojem ste do sada bili, reevaluaciji promena u odnosima. Eklipse će ove godine dolaziti u dve najveselije kuće zodijaka: zabave i društvenih krugova, kontakata u poslu i kreativnosti u nama samima, pa je pravo vreme da probudite dete u sebi i od njega naučite šta to znači biti odgovorna poslovna osoba. Ako se držite strogo definisanih ciljeva u novoj godini, znajte da će se oni naročito u vašem slučaju umnožavati pa ne budite previše rigidni kada su odluke u pitanju. Vreme je da usavršite svoje liderske sposobnosti, jer Jupiter u desetoj kući donosi nova znanja i menja vaš društvenim uticaj. Krajem godine otvaraju sa prilike sa poslovima vezanim za inostranstvo, te oktobar može odrediti neke nove konekcije sa stranim klijentima i kompanijama, ali vas i odvesti na daleko putovanje. Sveukupno, da bi se bilo koja promena desila važno je da obratite pažnju na poruke eklipsi i fokusirate se na svoju kreativnost i tako promenite društvo, kako sopstvenog unašnjeg prijatelja, a tako i socijalno okruženje.

 

Godišnji horoskop: Šta svakom znaku donosi 2022? (фото 4)

VEDSKI RAK, ZAPADNI LAV —
Gladni i odgovorni

 

Godina će u pravom smislu reči biti onakva kakvu je sami odredite. Šansa da vaša slobodna volja menja planetarne datosti je izraženija, jer je period u kome niste mogli da utičete na događanje završen. Sada je skoro sasvim na vama kako ćete formirati odnose i donositi poslovne odluke. Tokom većeg dela godine, imaćte i dar specifične joge, konstelacije planeta koja donosi dobru sreću. Osim toga, Jupiter kao najveći benefik u polju ličnog razvoja, donosi želju za usavršavanjem i novim ciljevima, pa je sada pravo vreme za neki novi kurs, seminar, postdimplomske studije ili putovanje koje će vas duhovno pokrenuti. Sve eklipse se dok se sve dešavaju u poljima karijere i doma, što znači da su ovo polja od kojih ne možete pobeći, ali i koji mogu proizvoditi velike količine anksioznosti. Stoga na vreme razmislite šta je sve to moguće unaprediti u karijeri jer karma može doneti specifične promene na poslu koje uključuju nove tehnologije, strance i invencije, zato dobro razmislite kuda da zakoračite kada je novi poslovni izazov u pitanju. Da biste dubinski menjali svoje emocije, ove godine je najvažnije da se pronađete u nekoj novom i sasvim javnoj ulozi. Mars koji vlada vašom slikom o sebi će vam u tome mnogo pomoći. Ove godine on je za vas odlična planeta i raskinite sve malefične asocijacije sa njim, a kako dolazi u kuću odnosa, vreme je na to da aktivirate upravo njegovu najvažniju osobinu, slobodnu volju. Iako je planeta rata, isključite njegove agresivne strane i fokusirajte se na novi proboj u partnerskim odnosima, inicijativu da zajedno menjate stvari na bolje. On je ujedno okidač za naš duhovni razvoj, pa je vreme da odvedete na vezu u neki novi smisao. Zagrejte telo za novu promenu i osetićete je duboko u duši.

 

Godišnji horoskop: Šta svakom znaku donosi 2022? (фото 5)

VEDSKI LAV, ZAPADNA DEVICA —
Počnite rečenicu sa “Ja”

 

Ukoliko želite da napustite princip linearnog razvoja i življenja po jasnom planu ovo je godina za vas. Kontrola je najefikasniji način da izbegnemo neizvesnost, često i rast, a ove godine doslovno svi aspekti upućuju na to da proživljavate kreativnu revoluciju i buđenje želje za istraživanjem, rizikom i promenom perspektive. Godina počinje transformativnim aspektom u kući kreativnosti i dece, što će vam izmeniti odnos prema vašem mladalačkom Jai potomstvu po načinu na koji ulazite u romantične odnose. Bilo da se to odražava na vas ili na želju da imate decu ili ih drugačije negujetee, sada je pravo vreme za sve što u sebi ima prefiks kreativnosti i prokreativnosti. Kuća višeg mišljenja upućuje na malu revolucija i želju za biranjem sasvim novog duhovnog, psihiloškog ili obrazovnog pravca. U redu je ako iznenada želite da pobacate svoje rokovnike i zakažete nešto sasvim novo, jer iako može delovati neodgovorno prema sadašnjosti, to vodi vas u odgovornu budućnost. Kuća zdravlja i rutina biće zaštićena Saturnom što znači da je samo potrebno da budete odgovornoi prema sebi u trenutku kada ste u najvećem haosu promena. Fiksirajte dnevni ritam i ponašajte se disciplinovano, a sa druge strane, budite slobodni da vas sadržaji kojima se bavite vode u stvaralačku neizvesnost i rizik. Kada su u pitanju odnosi, sve nas upućuje na to da doživljavate novu inspiraciju i potrebu za rastom i u ovom polju, novim ciklusom u vezi i promenom vrednosnog sistema. Bićete puni nade, ali i želje da ljubav postane umetnost, što još jedan od razloga da angažuje e svoje kreativno Ja i više mentalne procese. Sveukupno, ovo je godina gde život u sebi može postati sjajna spoljašnja realnost, zato pokrenite introspekciju, pogledajte duboko u sebe i počnite sa najlepšim radom, onim unutrašnjim.

 

Godišnji horoskop: Šta svakom znaku donosi 2022? (фото 6)

VEDSKA DEVICA, ZAPADNA VAGA —
Lažeš li svoju istinu?

 

Da li ste ikada razmišljali da kriza može biti dobra vest? Ove godine, mnoga životna polja mogu biti uzdrmana. Emocije, zadovoljstvo svakodnevicom i finansijska ili partnerskia stabilnost prolaze kroz veliku transformaciju. Kada nam se bazični oslonci ličnosti tresu, sasvim i neprirodno da ostanemo sabrani pa je generalni savet za ovu godinu da adekvatno i hrabro poludite. Stari život i odnosi neće vas činiti srećnim, pa doslovno na svim poljima možete osećati nesigurnost. Kako se ne biste postali destruktivni, najpre je važno da budete iskreni, kako prema drugima tako i prema sebi. Kada se menjamo, isuviše smo saglasni sa drugima u želji da ih ne izgubimo. Zato za početak, razmislite i tome da li ste naučili da kažete “Ne”, koliko otvoreno razgovarate o svojim emocijama, a šta je sve to što potiskujete kako bi ste se zaštitili? Da li postoji način da živite ispunjenije kada su u bliskost, seksualnost i autentične potrebe? Vreme je da redefinišete osećaj doma (onog unutrašnjeg) i da razmislite kom “klubu” u životu želite da pripadate. Sada nije važno zaraditi novac, već formirati valjane saveze. Pitanjeje sa kim raditi i za koji cilj, d ne dostići novi nivo postignuća. Ista tema transponuje se i na ljubavne odnose gde je važno promisliti koju emociju treba otpustiti, a kojoj viziji odnosa se približiti. Nekima od vas i vreme za preseljenje, a drugima naseljavanje u drugačijim željama, a kako Jupiter daje blagoslov polju vaše svakodnevice, imaćete dodatnu podršku da u trenucima tranzicije ostanete zdravi i u blagostanju. Ukoliko tokom godine budete upadali u krize i znajte da su one opomena na to da morate živeti svoju istinu. Zato je sjajno vreme za otkrivanje novih talenata, školovanje i proširivanje poslovnih vidika, jer će se bilans na kraju ove godine praviti na osnovu toga koliko ste zadovoljni iznutra, a ne spolja.

 

Godišnji horoskop: Šta svakom znaku donosi 2022? (фото 7)

VEDSKA VAGA, ZAPADNA ŠKORPIJA —
Introspekcijom do bogatstva

 

Emocije, bilo one koje delite sa drugima i sa sobom, tema su na kojoj je potrebno raditi čitave godine. Nije idealno vreme za akciju, jer se sada od vas traži da budete introspektivni i okrenete se na unutra. Godina počinje retrogradnom Venerom koja upravo to i zahteva, da zastanete na ljubavnim temama i pokušate da uzmete ljubav iz sebe samih. Pokušaj da to dobijete od drugih može izmicati jer se planete neutaživog zadovoljstva i opsesivnosti upravo nalaze u kućama vas i drugih, ličnog identiteta i onoga kako se osećamo u vezi. Verovatno je da ćete u kakvoj god vezi da se nalazite ili ne nalazite osećati nelagodu kada je ispunjenost u pitanju, jer se pojam odnosa upravo rekonfiguriše. Na sve to, Saturn, odnosno vaši svetovni zadaci i odgovornosti, nalazi se u kući doma, gde vas vraća na to da utvrdite i još malo uzemljite to šta za vas znači dom i osećaj negovanja. Zbog svega navedenog, nije idealn period za to da očekujete mnogo spoljneg rasta i dokazivanja sebe u privatnim sferama, već da svu energiju uložite na to da ustanovite šta vam je zaista potrebno da biste se osećali ispunjeno. Jupiter u Ribama daće vam sasvim dovoljno prostora da se inspirišete novim mudrostima i daće vam lakoću i mir, kao i podstrek da se bavite onim od čega najviše zavisi vaša budućnost, a to je kvalitet vašeg unutrašnjeg života. Kako ne bi baš sve ostalo ispod površine i na planu preispitivanja, ova godina je idealn trenutak za to da naučite i nešto novo van sebe, na obukama, seminarima, u školi jezika ili započinjanjem nekog novog projekta. Isprojektujte se u 2023. i to radite odgovorno i sistematilčno, i tada će vam 2022. dodina otključati njene vrlo konkretne darove.

 

Godišnji horoskop: Šta svakom znaku donosi 2022? (фото 8)


VEDSKA ŠKORPIJA, ZAPADNI STRELAC—

Što dublje to bolje

 

Označavate transformaciju i ovo je njena godina, ali svi su izgledi da ćete je se uplašiti. Plutonov povratak pravi ultimativno (pre)porađanje Feniksa, pa u zavisnosti od toga gde vam se nalazi natalno, tu možete očekivati i najveću promenu. Nagli interes za dubinsku psihologiju, hermetizam ili okultno vrlo je verovatan, naročito zbog toga što vam se planeta karme nalazi u kući tranformacije i ulaženja u novi život. Čemu strah i zašto vas ovo može uplašiti? Sve dosadašnje teme rađanja i umiranja vama su poznate, ali ono što vas može demotivisati je pad samopouzdanja. Kuća vaših veština doživljava transformaciju, a kada se to dešava stvari nam često ne idu od ruke. Ovo je svakako sjajna lekcija jer vas Saturn vraća na zadatke koje niste dobro obavili, a tiču se vaših sposobnosti i znanja. Da li je nešto potrebno doučiti, doškolovati se ili domisliti, vi najbolje znate i što pre se posvetite tome, to ćete ranije osetiti snažna krila da započnete nove projekte. Jupiter štiti vaš dom, a šalje blagoslov u kuću karijere, pa je važno da na ovim poljima potražite preko potrebno uzemljenje. Imaćete veliku potrebu za izolacijom ili putovanjima i zato je važno da to učinite što zdravije, bez izolacije emocija i povezanosti sa drugima. Sa duge strane, život vas poziva da usavršite svoje svakodnevne rutine i zdravlje, pa zato ovu godinu shvatite vrlo odgovorno kada je promena u pitanju. Tada je najvažnije držati se rasporeda, dok se sadržaj korenito menja. Mars u kući odnosa krajem godine može dovesiti do konfliktne atmosfere u vezi, a pozitivno ga možete iskoristiti tako što ćete pokazati inicijativu i biti pravi menadžer odnosa u kom ste, vodeći ga na neki novi nivo gde može da napusti negativne emocije. Ponovno rađanje zahteva neku vrstu smrti, pa se potrudite da se ne trudite previše da održite stari sistem funkcionisanja. Odložite ga, pozdravite i poželite dobrodošlicu novom.

 

Godišnji horoskop: Šta svakom znaku donosi 2022? (фото 9)


VEDSKI STRELAC, ZAPADNI JARAC —

Nagon za kreativnom destrukcijom

 

Vama je bilo dosta teško jer su dva najveća (m)učitelja, Saturn i Ketu donosili odnošenje. Gubitke, padove, ljude, loše raspoloženje, neuspehe. Sada tu dolazi najveći benefik, Jupiter, a on označava isceljenje. Skroz se menja slika jer sve dolazi u vašu kuću tela i ličnosti, osećaja onog organskog samopouzdanja, i daje vam osećaj smisla i svrhe, razvoja vaše ličnosti. Jupiter i Ketu su najduhovniji, pa sa kvascem od najveće planete, Jupiterom, možete rasti u “stanju ničega”. Šta to znači? Počnite da šetate više, jogirate, batalite neke velike istine i osetite mudrost u tihim, nenametljivm, meditativnim stanjima, običnom životu koje isključuje glavu a aktivira telo. Ovaj spoj daje vam mogućnost da dosegnete onu pravu mudrost u tišini, neverbalnu. Inače ste veliki borci za istine, a sada revolucija treba da bude unutrašnja i tiha. Težite znanjima koja oslobađaju, a ne onima koja donose neki teški aktivizam. Možete da odete na protest, ali setite se da su demonstracije u vama. Nije sve tako bajno, jer stvari koje ste zeznuli prošlog leta, potrebno je popraviti na proleće. Neki važan odnos je bio težak, neko je bio bolestan, na nekoga ste bili besni u sebi ili spolja, a februar je hladan mesec za otopljavanje ili trajno okončavanje tog odnosa. Od prvog maja, proslavite rad i započnite ga sa Najvažnija vest je da vaš vladar menja znak, pa u ovoj godini možete osetiti obilje, mudrost i ekspanziju kada su emocije u pitanju. Od aprila, pripremite se na astrološki poklon jer dolaskom u vašu kuću doma Jupiter donosi i rast kvaliteta emocionalne sigunost. Istovremeno, jako je važno da budete povezani i sa društvom, poslovnim događajima i kolegama jer se u vrlo zauzetim i bučnim ambijentima krije tiha prilika za vaš poslovni napredak. Potrebno je da osmislite nešto kreativno, bilo da je to novi projekat ili hobi, koji ćete inkorporirati u posao koji radite jer je sada više nego ranije važno inovirati. Ovo može biti godina dubinske transformacije, ali i utemeljivanja moći vaše ličnosti i onoga što imate da ponudite svetu. Transformativni aspekt Plutona u prvoj kući daje vam sjajnu priliku da iscelite traume koji se tiču strahova od samoaktualizacije, pa ukoliko se ove godine budete osećali pasivizitano, to može biti indikator otpora ka promeni. Kada su finansije u pitanju od vas se zahteva velika odgovornost jer Saturn dolazi u drugu kuću gde će vas vratiti na pitanja finansijske odgovornosti, ali i pitati da li je ono što radite ujedno i ono što vam ispunjava srce. Ova godina ne donosi mnogo streličevski prilika za revolucionarne i hrabre podvige, ali donosi šansu da sada čvrsto utemeljiteljite nešto što vam u narednoj godini može doneti slobodu. Ljubav ćete doživljavati na sasvim drugačiji način, pa se ne iznenadite ukoliko osetite želju za promenom, ona ne znači nužno da vam nije lepo tu gde ste, već da učite da volite drugačije. Ima li nečeg lepšeg od rasta, koji je upravo vaša ovogodišnja tema na gotovo svim životnim poljima.novim režimima ishrane i zdravog rada na sebi. Nema roštilja, osim ako ga lekar ne propisuje. Niko se ne natera na fizičku aktivnost ako ne sazna zašto to treba da radi, a dajem vam smer: vežbajte, jer ste nekretanjem, bilo telesnim ili pasivnoću u odnosima, napravili žabokrečinu u organizmu. Uhvatila se memla i ako ne želite onaj jutarnji osećaj umora i bezvoljnosti, nije samo stvar u tome da vam skoči testosteron, nego da zaista dobijete novu svežu krv za odnose koje ste zapostavljali sa drugima ili sa sobom. Dugo ste bili u nekoj vrsti paralize da biste se odbranili od nečega strašnog i sada, ako razmrdate telo, brže ćete hodati, odlučnije, sa manje straha i sa strelom u nedrima. Krajem novembra stabilizuju se projekti, ispiti ili posao, pa tada ne treba ekstremno menjati direkciju, već hrabro nastaviti u pravcu kojim ste krenuli. Veza je načelno super, ako ste singl možete da nađete plodonosan odnos (baš, baš) i biće baš kao Jupiter: lekovit, mudar, proširiće vam horizonte, naučiti nečemu što do sada niste znali. Nije samo neka prolazna stvar. U polju emocija koje jedete i novca koji stičete, dobijate nagradu od starog dobrog Saturna. Zajedno sa Jupiterom donosi zdrava osećanja i poslove, ali pod uslovom da zaista širom otvorite oči i vidite šta je ono najhrabrije iz vas i šta ono želi da radi. Prospertet u smislu novca dolazi na proleće, a leto je fokus na zdravlju i snazi. Još veći podstrek u ovome vam daje vam Mars, vreme je za trošenje energije, znojenje, cimanje oko posla do besvesti, jer sada nećete izgoreti. Dolazi ekspanzivna snaga koja se lako obnavlja i pobeđuje dremež, prolećni umor i prekovremene sate, razume se, na projektima koji imaju nekog smisla za vas. Kad se sve sabere, nazovimo ovu godinu godinom duhovne discipline, a kada se duh promeni, posle nam ništa nije teško. U zdravom duhu zdravo telo i sve verzije te mudrosti u krug.

 

Godišnji horoskop: Šta svakom znaku donosi 2022? (фото 10)

VEDSKI JARAC, ZAPADNA VODOLIJA —
Prihvatanje da je teško

 

Bila bi laž reći da je period (najčešće teške) transformacije završen. Več jako dugo, vaš vladar vas tera na to da doslovno promenite svoju kožu, stvari koje radite, a nekima od vas i ljude koje volite. Kako se sada nalazi u kući vašeg identiteta, još jednom vas podseća na sržne promene koje je potrebno učiniti kako biste živeli u blagostanju. Nekima ovo izaziva egzistencijalnu, a nekima psihološku krizu i zato je važno da u ovoj godini na vreme prepoznajete emocije i reagujete na njih. Najveće promene dešavaju se na polju karijere, gde eklipse osvetljavaju sve one karmičke odgovornosti koje imate. Sada je najvažnije raditi poslove koji su odgovorni prema vama samima, one koji vas ili vode dalje u ličnom razvoju ili doprinose svetu. Polje emocija i bazične sigurnosti može biti ugroženo i zato pokušajte da istrajete u poslovnim podvizima sa dubokim uverenjem da će vas uskoro odvesti na nego sigrnije mesto u vama samima. Mogući su i poslovi sa strancima, kao i prilike da usmerite svoje poslovanje i interesovanja na nešto što se tiče javnosti, izlaganja drugima ili bilo koje vrste upotrebe eskpertskog autoriteta koi posedujete. Pred vezama je uzazov koji se tiče intenziteta, a ne kvaliteta odnosa, jer će one vrlo verovatno predstavljati vaš rezervoar energije za vrlo napornu poslovnu godinu. Stoga, ne izgarajte od posla, ali i ne dozvolite da ljubav izgori zbog prevelike usmerenosti na sebe.

 

Godišnji horoskop: Šta svakom znaku donosi 2022? (фото 11)


VEDSKA VODOLIJA, ZAPADNE RIBE —

Pusti sve, (pred)uzmi sebe

 

Gde god da se okrenemo u ovoj godini vidimo duhovnost, a ako vam ona promakne iz vida možete se osetiti dezorijetisano kada je materijalni život u pitanju. Svesnost koja se od vas sada zahteva na neki naših više je “riblja” nego “vodolijska”. Jupiter prelazi u Ribe, a dolazi u kuću vašeg identiteta, što znači da sada postajete ratnici za istinu, pravdu i mudrost, a kako se spaja sa planetom transcedencije, važno je da prodrete što dublje u nesvesne slojeve vašeg identiteta jer se ništa neće desiti samo od sebe. Eklipse, periodi iznenadnog buđenja svesti, ove godine se dešavaju na osi vašeg duhovnog razvoja i samopouzdanja, stvari koje je potrebno konkretno savladati i onih koje zahtevaju metafizičko promišljanje. Ovo je izuzetan period za sve one koji se bave humnističkim, umetničkim ili bilo kojom vrstom profesija koje uključuju filozofsko mišljenje. Putovanja poslom kao i školovanje na višim nivoima ili pohađanje obuka izgledniji su nego inače, pa je najbolji način da iskoristite ovu godinu da zagrejete stolicu i okrenet se put edukacije usavršavanja ili da svoja već postojeća znanja podstaknete da kruže. Vaš moderni vladar, Uran, ove godine će praviti nebrojano aspekata sa ostalim planetama pa sve vreme budite u pripravnosti na nalee buntovničke inspiracije, kao i njenog pretvaranja u dela. Nalazi se upravo u kući vaših veština, pa je verovatno da ćete imati naprasnu želju da radite na sebi, svojim sposobnostima i samopouzdanju, pa ovu godinu iskoristite na do da drugima date ono što ste možda i mislili da nemate. Tek tada se pretvaramo u prave pomagače, a pred vama je upravo zadatak jednog tipčnog atruiste, da nesebično daje i prosvetljuje ostale.

 

Godišnji horoskop: Šta svakom znaku donosi 2022? (фото 12)


VEDSKE RIBE, ZAPADNI OVAN —
Beži gde te srce nosi

 

Jedna vrlo (do pola) tipična godina je pred vama jer kuća snova i izolacije emanira energijom transformacije. Oba vaša vladara, i vedski i moderni, Jupiter i Neptun, dolaze u kuću napuštanja ega i daju mu znanje o napuštanju materijalnog i prihvatanja dualnosti. Idealno je vreme za vaše najčešće omiljene hobije: izučavanje psihologije, astrologije, karme, prošlih života, daleka putovanja ili psihoterapiju. Snaga njihovog zajedničkog aspekta dovešće do mogućnosti sticanja jako dubokih uvida o nesvesnom, pa se što više vremena ove godine posvetite zdravoj i održivoj izolaciji. Ovo je ujedno kuća umetničkih studija, diskoteka, laboratorija, svega onoga što je skriveno od očiju javnosti i zato se potrudite da svoj trag ostavite negde gde ćete duboko ponirti u (unutrašnju) stvarnost. Sa druge strane, planeta odgovornosti dolazi u kuću novca, opominjući vas da ne smete otići u eskapizam i izolaciju čiji cilj beg od realnosti. Sad je važno spojiti povlačenje od sveta sa najadekvatnijim načinima da istom doprinesemo. Kako se obe kuće odnose na transformaciju, moguće je da će ova godina odrediti kurs nekog novog poslovnog projekta ili rađanja sasvim nove životne faze, naročito kada je karijera u pitanju. Jedna je kuća gubitaka, druga kuća dobitaka, pa je važno opredeliti se za to na šta najviše želite da ulažete, kako u ovom introspektivnom periodu vi ste izgubili uzemljenje i fokus. Kada su odnosi u pitanju, moraćete da se zabavite strahovima od bliskosti i gubitka, i da ove teme u sebi produbite tako što ćete prolaziti kroz sve ove zone i slojeve strahova proći. Prošle godine možda niste imali dovoljno snage za to, ali kako čitava ova godina nudi niz opuštajućih aktivnosti i dodatnih psiholoških uvida, sada ćete imati i resurse da volite bolje i lakše.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor