Kako da primenjujete BOHO elemente u svom domu, a da ne deluju KRINDŽ

  27.03.2024.
  RECOMMENDED

  Boho stil u enterijeru donosi opuštenu, nekonvencionalnu estetiku koja je inspirisana slobodnim duhom i raznolikošću kultura.

  Međutim, ponekad može biti izazovno uključiti boho elemente u dom, a da cela atmosfera ne deluje prenaglašeno ili neautentično. Evo nekoliko saveta kako da primenite ovaj stil u svom domu na način koji je suptilan i elegantan, umesto da deluje krindž.

  BOHO

  BOHO ELEMENTI U DOMU

  Pravite balans između boja i uzoraka

  Boho stil je poznat po bogatstvu boja i uzoraka. Da biste izbegli pretrpanost, birajte nekoliko glavnih boja i uzoraka koji se međusobno dopunjuju. Na primer, možete kombinovati jarko obojene jastučiće na neutralnoj sofi ili tepihu sa suptilnim etničkim uzorcima.

  f63aef0ea7219d8dce660924f9dcd751

  Prirodni materijali

  Koristite prirodne materijale poput drveta, ratana, pamuka i lana kako biste dodali teksturu i toplinu prostoru. Nameštaj od drveta sa grubim finišem ili ratan stolice mogu uneti prirodni element u prostoriju bez preteranog naglaska.

  bc2e3e84ba4f923fdc141c2b8020a0b1

  Personalizujte prostor

  Dodavanje detalja koji odražavaju vašu ličnost i putovanja doprinosi autentičnosti boho stila. To mogu biti suveniri sa putovanja, ručno izrađeni komadi nameštaja ili umetnička dela koja vam se dopadaju. Kkao ne biste bili krindž, nemojte preterivati. Pokušajte da pronađete balans između onoga štp vam je potrebno i onoga što nije.

  6dcc2a3c05bf30a1b5a51ac642dc641c

  Izaberite prirodno osvetljenje

  Prirodno svetlo doprinosi opuštenoj atmosferi boho stila. Pustite što više prirodnog svetla u prostoriju i dodajte lagane zavese ili til kako biste omogućili da svetlost obasjava prostoriju. Pogledajte koje su vam sve opcije kako biste uveli što više prirodnog svetla. Ukoliko je potrebno, renovirajte prostor u tom smislu.

  65128fb688db28def4e272364aa15dec

  Održavajte funkcionalnost

  Bez obzira na stil, važno je da prostor bude funkcionalan. Birajte komade nameštaja koji su udobni i praktični za svakodnevnu upotrebu. Boho stil neretko, zarad estetike žrtvuje funkcionalnost prostora. Budite korak ispred i pokušajte da uredite prostor tako da on radi za vas, a ne vi za njega.

  52f2f9e321ee86f3e44350a7a6e1b3cd

  Pravilan balans između boja, tekstura i detalja ključan je za stvaranje prostora koji odražava boho estetiku, ali ne deluje prenaglašeno ili neukusno. Slušajte svoj instinkt i birajte komade koji vam se sviđaju i koji odražavaju vašu jedinstvenu ličnost.

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: