Girl crush: Lou Doillon

  16.07.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/Cover_Wide_lou.jpg

  Divlje dete sa ozbiljnim french-british pedigreom, ćerka nedavno preminule Jane Birkin i reditelja Jacques Doillona, već duži niz godina uživa status autentične buntovničke figure kako u modnoj, tako i u muzičkoj i filmskoj industriji. Ova četrdesetogodišnja puella aeterna (female Petar Pan) definitivno je sinonim za stil, a taj status je više puta potvrdila ističući se kao muza Alessandra Mitchella, doskorašnjeg kreativnog direktora Gucci-ja, čije je bila i zaštitno lice.
  Rođena u okruženju nepresušnih stvaralačkih, umetničkih izvora, odabrala je utabanu stazu za razvoj svojih multi-talenata. Nećemo se zadražavati na filozofskim kontemplacijama na temu da li šoubiz nepotizam znači biti rođen(a) pod srećnom zvezdom ili opstajati pod večnom senkom dominantnih roditelja, tj da li ta činjenica karijerno pomaže ili odmaže. Uvek će se naći afirmativni i negativni argumenti za ovu tezu. Modeling karijeru je započela veoma mlada i pamtimo je po angažmanima francuskih high-end brendova: Givenchy, Saint Laurent i Chloe. Izgradila je imidž edgy bohemian princeze koju zaobilaze masovni i girly trendovi. Razbarušenom kosom, vintage komadima i često u muškim biker ili cowboy čizmama šalje poruku da se nije previše trudila oko svog outfita i da je prirodni look i stav dominantan u njenoj estetici.
  Lou je dvostruka mama. Stariji sin koji je već zagazio u svoje dvadesete je često njen plus one na crvenom tepihu i u prvom redu značajnih modnih revija. A prošle godine je rodila još jednog dečaka.
  Ni u trudnoći, njena jazz-rock muzička karijera nije stagnirala, a svoju mnogobrojnu publiku oduševljava specifičnom promuklom bojom glasa i umetničkim tekstovima.
  Ako bismo morali da je stavimo pod jedinstvenu etiketu, Lou bi bila rock star boginja, buntovnica protiv masovnih trendova, lošeg ukusa i plastificiranih copy-paste ženskih „ideala“.

  Saznaj više:
  Povezani članci: