GLASNO I BRZO: Bang & Olufsen The Ferrari Collection kao recept za idealno

19.09.2023.
RECOMMENDED

No results found.

Šta se dobije kada spojite legendarni audiofilski brend i najpoznatiju automobilsku kompaniju na svetu? Ako pitate Buro. odgovor na ovu pitalicu je prilično jednostavan – najatraktivniju audio kolekciju na svetu! Možda zvuči pretenciozno ali je jedan pogled na atraktivne hi-fi uređaje dovoljan za prve simpatije. Za ljubav je zaduženo prvo slušanje…

Enzo Ferari, Peter Bang i Svend Olufsen ličnosti su koje su zauvek promenile svet brzine i način na koji uživamo u muzici. Najviše ambicije i standardi izrade doveli su do toga da su ovi vizionari ostavili nasleđe koje obavezuje. Srećom, naslednici nastavljaju u istom ritmu pa svaki novi model koji izlazi iz “kuhinje” renomiranih kompanija s ponosom nosi svoj znak… 

The Ferrari Collection predlog uvodne

Kao da to već nije dovoljno za osmeh na licu zadovoljstvo je sada duplirano jer svaki novitet nosi inicijale danskog brenda ali i čuveni znak Cavallino Rampante, simbol propetog konja. Može li bolje, poželjnije i kvalitetnije? U ovom trenutku zaista teško…Lepše ne može, to potpisujemo!

Nekoliko meseci nakon istorijskog potpisa o partnerstvu hi-fi kolekcija danskog brenda dobija značajno pojačanje – čak četiri Ferrari Edition noviteta!

Krenućemo od vanvremenskog skandinavkog stila, lične karte brenda B&O. Pogled u prošlost otkriva da su na današnji renome značajno uticali najkreativniji dizajneri dvadesetog veka. Prvi među jednakima je svakako bio Jakon Jensen, autoritet modernističkog pravca. Zahvaljujući neprolaznom dizajnu svi uređaji koji izlaze iz radionice B&O predstavljaju simbol elegancije i prestiža. Drugi čin rezervisan je za izbor materijala. Tu je B&O oduvek bio na svom terenu, jer reč kompromis definitivno nije u rečniku hi-fi alhemičara. Kao trešnjica na šlagu tu je naravno zvuk – čist, intenzivan i nenadmašno realističan. 

Kada volite brzinu a možete da priuštite najbolje u garaži vam je sigurno parkiran Ferari. Isto važi i za B&O uređaje, koji su gotovo čitav vek izbor najzahtevnijih entuzijasta…

Estetski, nova kolekcija slavi zajedničku strast prema sportskoj eleganciji i performansama pa se izbor boja nije dovodio u pitanje. „Pitajte dete da nacrta automobil i ono će ga sigurno nacrtati crvenom bojom“, znao je da kaže autoritativni Enco. Zaštitni znak Ferari automobila i F1 bolida prenet je na sve B&O modele, bilo dominanto ili kroz detalje. U oba slučaja utisak je isti – harmonija intenzivne crvene nijanse i crnih elemenata je savršen spoj i kombinacija kojoj je teško (pa i nemoguće) odoleti. Na prozivci su prenosivi zvučnik Beosound Explore, Beoplay EX i Beoplay H95 slušalice ali i kućni Beosound 2 zvučnik jedinstvene lepote.

Najpristupačnija ulaznica je rezervisana za prenosni model linije Beosound. Jezikom brojeva, Beosound Explore Ferrari Edition moguće je kupiti već za 249 evra i za taj iznos nudi zaista mnogo

Dostupan u Ferrari Edition odelu svestrani zvučnik je dizajniran je od aluminijuma, prvenstveno za akciju na otvorenom. Robustnog dizajna i bogate crvene boje, ovaj zvučnik omogućuje da u prvoklasnom zvuku uživate uvek i svuda jer je bežični zvučnik (po potrebi) čak i vodootporan! S tehničke strane B&O koristi najaktuelniju Bluetooth 5.2 vezu. Ništa manje impresivna nije ni autonomija, jer će najpoželjniji Beosound Explore odolevati punjaču čak 27 časova, što je domaći zadatak za rivale. 

  • The Ferrari Collection
  • The Ferrari Collection Beosound Explore scaled
/ 2

Za ljubitelje kompaktnih slušalica, popularnih bubica, atelje B&O je kreirao model BeoplayEX Ferrari Edition – pravi otrov u malom pakovanju. Podjednako svestrane i lepe, minijaturne slušalice s praktičnim kućištem za bežično punjenje u svega 6 grama donose sve ono što vam je potrebno za uživanje u pokretu! Atraktivno dizajnirane slušalice kombinuju aluminijum, staklo, polimer i silikon koji omogućava vanserijski komfor. Urbani stil kompletira funkcija aktivnog uklanjanja buke, dok je za ljubitelje sportskih aktivnosti tu i IP57 standard otpornosti. B&O igra jako i na polju autonomije koja omogućuje do 28 sati uživanja, što je i više nego dovoljno za sve poslovne i privatne izazove. Ako ne možete da odolite ovom paketu (što je sasvim razumljivo) za Beoplay EX Ferrari Edition pripremite 499 evra.

Svi Ferrari Edition modeli ističu se prepoznatljivim sportskim stilom koji je vešto uklopljen u tradicionalnu eleganciju B&O uređaja.  

Ko ipak želi nešto veće i moćnije odabraće H95! Najnaprednije slušalice kompanije Bang & Olufsen pravo su remek-delo dizajna i sklada forme i funcije. U prvom planu je crna boja, dok su Ferrari crveni detalji začin koji pravi razliku. Ispod “odela” od kože, titanijuma i aluminijuma nalazi se najnaprednija tehnologija i sve ono što B&O danas nudi kako bi zvuk imao mnogo karaktera. U popularnoj klasi over-ear slušalica H95 Ferrari Edition nudi najbolje od najboljeg – mekane jastučiće za uši i jedinstveno iskustvo slušanja, sa taktilnim kontrolama osetljivim na dodir. Prema očekivanjima Beoplay H95 Ferrari Edition prati četvorocifrena cena od 1.299 “evrića”, uz napomenu da će elitne sluške biti dostupne od oktobra.

Za kraj, tu je i skulpturalno dizajnirani Beosound 2 Ferrari Edition, zvučnik namenjen odlikašima. Najviši standardi zvuka, izrade i dizajna donose aluminijumski kućni zvučnik koji spaja B&O magiju i šarm italijanskog motosporta. Beosound 2 Ferrari Edition pruža savršenu reprodukciju u prostorijama do 60 kvadratnih metara, uklapajući se u sve stilove enterijera. Izrađen od visokokvalitetnog aluminijuma crvene boje i visokog sjaja, autentični konusni oblik privlači pažnju gde god da je postavljen. Posvećenost detaljima je besprekorna, pa Beosound 2 krasi diskretni logotip kompanije iz Maranela. Dostupan je po ceni od 4.999 evra, Beosound 2 Ferrari Edition predstavlja pravi kolekcionarski plen.

Saznaj više:
Povezani članci:

No results found.