Ovo su saveti kako da biljke na najbolji način upotpune vaš dom

  31.07.2023.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/Cover_Wide_bijke.jpg

  Ako ste ikada razgledali svoj dom uzdahnuvši zbog onoga što bi od njega moglo biti, nema potrebe da odustanete. Fotogenični prostori koje vidite dok skrolujete društvenim mrežama, oni prelepi gde se različite viseće biljke dodiruju sa radnim površinama, mogu vam se činiti nedostižnim. Možda jeste istina da neke od biljaka sa fotografija koje ste sačuvali nije realno da se nađu u vašem domu, ali uvek možete kreirati sopstvenu verziju.

  Takođe, treba napomenuti da biljke obavljaju nekoliko važnih funkcija u domu. Prema različitim istraživanjima, posedovanje i održavanje biljaka u kući može pomoći u smanjenju psihološkog i fiziološkog stresa. Druga istraživanja donose neke dokaze o tome kako biljke podstiču veću koncentraciju i produktivniju radnu atmosferu. Unapređenje vašeg blagostanja dok ukupni estetski izgled doma podižete na viši nivo – šta tu ima za ne voleti? U nastavku pronađite savete za dekoraciju doma, kako biste kreirali prave male rajske vrtove koji će se uklopiti u vaš prostor, vaš stil i vaše veštine.

  biljkama je potrebna posvećenost

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1691327104082113-1.png

  First things first. Ukoliko želite biljke u kući, vreme je da budete realni u vezi sa tim koliko pažnje im možete posvetiti. Ako nemate mnogo vremena, razmislite o biljkama koje ne zahtevaju puno pažnje. Na primer, sanseverija, hlorofitum i filadendron mogu uspevati bez mnogo direktnog svetla ili vode. Ako vaš prostor ima dosta prirodne svetlosti, idealan izbor su biljake poput kaktusa ili juka biljaka koje vole da upijaju sunce.

  imajte na umu izgled svog prostora

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1691327511587857-1.png

  Još jedan razlog zašto nije uvek dobra ideja slepo kopirati izgled i ukrase, uključujući i biljke koje vidite u tuđim domovima. Vaš prostor je potpuno jedinstven – od njegove veličine, arhitektonskih elemenata do postojećeg nameštaja. Da biste osigurali rast biljaka u svom domu, bitno je da dizajnirate svoj prostor u skladu sa njihovim idealnim okruženjem ili da se vaš izbor biljaka prilagodi okruženju. Uzmite u obzir faktore kao što su dostupnost svetlosti i temperatura, kako biste stvorili savršene uslove za svaku biljku. Bez obzira na to da li vaš stil teži ka tradicionalnom, minimalističkom ili maksimalističkom, odabir biljaka koje cvetaju u svom okruženju zasigurno će podići estetiku prostora.

  pažljivo dekorišite i uređujte prostor

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1691331223613202-1.png

  Vaše biljke treba da zasijaju, ali, takođe, treba i da se uklope u estetiku doma. Zato pažljivo morate razmotriti druge predmete koji ih okružuju. Ako je vaša biljka postavljena na polici ili klub stočiću, onda treba da dodate ukrasne predmete, knjige ili umetnička dela koji se dobro slažu sa veličinom biljke. S druge strane, neke veće, slobodnostojeće biljke treba držati u malo rasterećenijem i slobodnijem okruženju, kako bi imale prostora da dišu i kako bi se istakle u prostoru.

  koristite plafon

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1691331685905597-1.png

  Voleli biste da vaš prostor pomalo izgleda kao elegantna džungla biljaka? Ne zaboravite plafon kao mesto za dodavanje malo zelenila. Dodatna prednost je što ova metoda štedi prostor, pa je odlična opcija za one sa manjom kvadraturom. Postavljanje biljaka na zid ili plafon uz viseće saksije nudi ekstravagantan i veoma zanimljiv izgled.

  pažljivo birajte saksije

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1691331702926648-1.png

  S obzirom na to koliko pažnje posvećujete biljkama u svom prostoru, ništa manje pažnje ne bi trebalo ni da posvetite saksijama. Kada odaberete nove kućne biljke za svoj prostor, obratite pažnju na saksije u kojima ćete ih smestiti. Iako je terakota najbolja za biljke, ne odgovara svakome po stilu. Umesto toga, ostavite biljke u saksijama u kojima ste ih kupili i jednostavno ih ubacite u veće dekorativne saksije. Potražite one s interesantnim detaljima poput nogica, šarena ili se odlučite za efektne betonske saksije. Kombinujte stilove vaših saksija kako biste dobili ujednačen izgled.

  Saznaj više:
  Povezani članci: