Predlažemo 5 jednostavnih načina da unesete boje i osvežite svoju dnevnu sobu

  06.09.2023.
  RECOMMENDED

  Iako često sanjarimo o dodavanju više boja u naše domove, to može biti teško i, iskreno, zastrašujuće, jer ne znamo odakle da počnemo. Najjednostavnija i najlakša prostorija za početak je dnevna soba, gde se cela porodica okuplja i koja bi trebalo da bude opuštajuća.

  Na prvi pogled, dodavanje boja u dnevnu sobu može delovati zastrašujuće, međutim, dokazano je da boje podižu raspoloženje, smanjuju stres i umiruju čak i najanksioznije umove. Za razliku od neutralnih nijansi, uvođenje različitih boja u jedan prostor zahteva promišljanje.

  Ako vas sve ovo inspiriše da započnete svoj sledeći projekat uređenja doma, donosimo vam 5 jednostavnih načina kako možete dodati boje u svoju dnevnu sobu – ili bilo koji prostor.

  DODAJTE ZID SA POSEBNIM AKCENTOM

  Iako je dodavanje zida sa posebnim akcentom prilično trajan izbor koji zahteva dobro osmišljen dizajn, ako ga uradite kako treba, može značajno uticati na prostor u koji se uklapa. Lepota zida sa posebnim akcentom je u tome što više nije ograničen samo na boje, već uključuje i teksturu, kombinacije nijansi i takođe se može lako postići korišćenjem tapeta umesto boje.

  SVE JE U DETALJIMA

  Iako u potpunosti podržavamo hrabre promene, ponekad sve što vaša dnevna soba zahteva je malo više pažnje prema detaljima, što se postiže dodatnim jastucima, prekrivačima i mekim materijalima. Čak i u minimalističkom prostoru, jednostavno dodavanje jastuka u različitim tonovima, recimo, maslinaste boje, pravi značajan uticaj bez velikih promena.

  STATEMENT NAMEŠTAJ

  4

  Centralni komad vaše dnevne sobe je garnitura, pa zašto ne preduzeti rizik i odabrati nešto što je zaista drugačije. Bogate boje i luksuzne teksture uvek su pouzdan izbor, još ako sobu dopunite manjim stolicama, dobijate zaista zaokruženu priču.

  PAŽLJIVO BIRAJTE UMETNINE

  Može delovati očigledno, ali odabir pravih umetnina za vašu dnevnu sobu jedna je od najčešćih grešaka koje se prave pri renoviranju. Važno je imati na umu gde će se umetnine postaviti, koliko svetla imaju i kako se povezuju sa ostatkom nameštaja i elemenata u prostoru.

  SNAGA MAJKE PRIRODE

  California Casual Living Room by Client Bu Round Two Amber Interiors
  Photo: Pinterest

  Nikada ne potcenjujte moć zelenila u vašoj dnevnoj sobi. Bilo da je reč o jednostavnoj saksiji postavljenoj na stolu za kafu ili upadljivom fikusu, majka priroda pomaže da se udahne nov život u svaki prostor.

  Saznaj više:
  Povezani članci: