Saveti kako da vam kuća miriše kao iz snova

  18.08.2023.
  RECOMMENDED

  Divno okruženje koje savršeno miriše iskustvo je za koje, da bi se u poptunosti ostvarilo, treba odgovoriti na određena pitanja. Recimo, treba znati koje je idealno mesto gde treba staviti i upaliti sveću, do određenih navika čišćenja i rituala koji će osigurati da vaš prostor uvek ima svežinu. Bez obzira da li ste tek se doselili u novi dom koji treba da dobije svojevrsnu dozu udobnosti i topline ili želite da unapredite već postojeći enterijer, istražili smo tajne stvaranja mirišljavog doma.

   

  Kako do neutralnog mirisa?

   

  Miris hrane koju kuvamo može doneti trenutačno zadovoljenje, ali ukoliko se on uvuče u pore vašeg životnog prostora, kao i, recimo, miris mokrih patika od šetnje psa koje stoje pored vrata, može se narušiti ukupan miris doma. Uspostavljanje neutralnog mirisa u vašem prostoru je prvi korak ka stvaranju mirišljavog doma u praksi i zahteva minimalan napor. Periodično otvaranje prozora idealan je način da očistite vazduh vašeg doma, izbacujući iz vazduha mirise, dok istovremeno donosi i fizičke i mentalne zdravstvene koristi.

   

  Ide zima, period kada je važno čuvanje toplote, ali postoji način kako da i tada vaš dom bude mirišljav. Napravite ,,kućni dezodorans’’ koji će vam pomoći u apsorpciji nepoželjnih mirisa na jednostavan i ekonomičan način. Pomešajte jednu šolju sode bikarbone sa 15 kapi esencijalnog ulja i malo suvih biljaka poput ruzmarina, lavande ili nane, pre nego što dobro sve promućkate i poprskate po prostoru. Druga mogućnost je da kuvate mirišljavu smesu na šporetu, koju možete menjati iz sezone u sezonu dodajući miris cimeta ili svežeg limuna. Redovno iznošenje smeća svakako doprinosi ukupnom čistijem i neutralnijem mirisu u domu, omogućavajući vam da stvorite pažljivo mirisno iskustvo u svakoj sobi.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/20-3-1.jpg

  Photo: Pinterest

   

  Photo: Pinterest

  <br

  Saznaj više:
  Povezani članci: