Život u stanu Holly Golightly

  25.08.2023.
  RECOMMENDED

  Doručak kod Tifanija je klasik iz 1961. godine, sa neprevaziđenom Odri Hepbern u glavnoj ulozi, a zasnovan na noveli Trumana Kapota. Film je poznat po autentičnom stilu i glamuroznom prikazu društvene scene Njujorka 1960-ih. Iako je film prvenstveno fokusiran na likove i njihove interakcije, postoje neki izuzetno upečatljivi elementi enterijera koji privlače pažnju i opstaju kroz vreme kao bogata inspiracija.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Breakfast-at-Tiffanys-Featured.jpg

  Stan Holi Golajtli odražava njen eklektičan i nekonvencionalan karakter. To je mali, udoban prostor sa mešavinom stilova i tekstura. Evo i ključnih elemenata koji mogu poslužiti kao smernice ukoliko se odlučite da rekreirate ovu estetiku.

  Elegantni nameštaj

  Stan ima raznolikost elegantnog i antikvarnog nameštaja. Tu su garniture sa ušivenim dugmadima, ukrasne stolice i stylish klub sto. Nameštaj je upadljivo stilski neujednačen, te baš takva nesavršenost daje prostoru jedinstvenu i intimnu atmosferu.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Holly-Golightlys-apartment-2-600x337-2.jpg

  Zidovi u Tifani plavoj

  Stan je ukrašen svetlo tirkiznim zidovima, u nijansi koja nosi naziv Tifani plava. Ova boja ne samo da odražava Holinu težnju da bude povezana sa luksuzom, već takođe dodaje dodir sofisticiranosti prostoru.

  Umetnička dela i ogledala

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Breakfast-at-Tiffanys-apartment.jpeg

  Zidovi su ukrašeni umetničkim delima i ogledalima, što doprinosi umetničkoj i boemskoj atmosferi stana. Ovi komadi odražavaju Holinu želju za lepotom i daškom glamura.

  Vintage dodaci

  U celom prostoru ćete pronaći neobičnu vintage dekoraciju i aksesoare. Od kvake na vratima u obliku mačke, do kultne oversized muštikle i mačjih naočara. Ovi predmeti doprinose razigranom stilu i šarmu stana.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/1000w.jpg

  Kutak za doručak

  Jedna od najpoznatijih scena u filmu odvija se u Hollinom kutku za doručak. Mali sto je postavljen blizu prozora, ukrašen belim stolnjakom, porcelanom i srebrnim escajgom.

  Balkon

  Stan Holi Golajtli ima mali spoljni balkon, na kojem često provodi vreme. Ovaj prostor je ukrašen saksijama sa biljkama i pruža udobno utočište za razmišljanje.

  Enterijer stana Holi Golajtli odražava njenu čežnju i maštanje o luksuznom životu kroz spoj elegancije i neobičnosti. Dizajn je veran suštini stila tog perioda, a istovremeno jasno ocrtava Holinu individualnost i snove. Možda se kroz neke stavove nismo mogli poistovetiti sa Holinim likom, ali svakako nismo odoleli njenoj vrcavoj energiji, beskrajnoj harizmi i, naravno, besprekornoj estetici kad je dizajn enterijera u pitanju.

  Saznaj više:
  Povezani članci: