Džin kokteli koje ćete obožavati!

  23.08.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/botanist_cover_udpate.jpg

  Ako biste pitali članove naše redakcije koje im je omiljeno letnje piće, bez daljeg džin tonik bi bio u samom vrhu. Ono što je sjajno u vezi sa ovim pićem jeste što ukoliko samo blago promenite recepturu dobićete sasvim novu senzaciju ukusa! Ukoliko ste avanturistički nastrojeni uvek možete i sami eksperimentisati sa začinima, voćem i povrćem, a ako biste da igrate na sigurno predlažemo vam da od A do Ž ispratite ove sjajne recepte Radosava Vujadinovića, brend ambasadora The Botanist džina. Radi se o varijacijama na temu The Botanist džina, iskusni poznavaoci znaju o čemu se radi. Ova etiketa nastala je na dalekom škotskom ostrvu Ajla, u destileriji Bruchladdich koja se godinama bavi proizvodnjom viskija na tradicionalan način. Premijum džin sadrži arome čak 31 različite biljne vrste sa ostrva! Poređenja radi većina ostalih proizvođača svoje recepture bazira na kombinaciji između 8 i 12 biljaka koje koriste u svojim recepturama.

   

  Bruchladdich destilerija je hram dobrog alkoholnog pića u kome se ne koriste kompjuteri i savremena tehnološka pomagala. Istančano čulo ukusa vrhunskih majstora je jedino merilo da li je piće spremno za izlazak iz destilerije ili mu je potrebno još malo magije. The Botanist je svetlo dana ugledao 2010. godine i za kratko vreme nametnuo se kao jedan od najboljih džinova na svetu. Isprobajte!

   

   

   

   

   

   

  ELDERFLOWER SOUTH SIDE

  50 ml THE BOTANIST GIN
  30 ml limunov sok
  20 ml zova sirup
  5-7 svežih listova nane
  10ml soda voda

  Sve sastojke osim soda vode staviti u šejker i energično prošejkovati. Procediti u čašu preko leda i dopuniti soda vodom. Ukrasiti po ukusu. Osvežavajuće piće i lako izvodljivo i u klubovima I barovima.

  HERBAL WHITE LADY

  40 ml THE BOTANIST GIN
  20 ml Cointreau liker
  20 ml limunov sok
  3-5 listova sveže nane
  3-5 listova svežeg bosiljka

  Sve sastojke staviti u šejker i prošejkovati energično. Tehnikom duplog proceđivanja sipati u ohlađenu martini čašu. Ukrasiti korom pomorandže i listom bosiljka. Varijacija na suvu klasiku sa letnjim prizvukom kroz začine.

   

   

   

   

   

   

  RED SNAPPER

  40 ml THE BOTANIST GIN
  20 ml limunov sok
  80-100ml soka parajdaza
  Začini: Tabasco sos, Worcestershire sos

  Sve sastojke sipati direktno u čašu preko leda i promešati, ili piće pripremiti rolling tehnikom… Ukrasiti engleskim celerom i maslinama – varijacija na Bloody Mary koktel.

   

   

   

   

  BASIL GIMLET

  50 ml THE BOTANIST GIN
  30 ml lajm sok
  20 ml šećerni sirup
  Barska kasika limunćelo likera
  3-5 listova svežeg bosiljka

  Sve sastojke staviti u šejker i jako prošejkovati. Procediti u ohlađenu martini čašu ili u oldfashion čašu preko leda. Procediti tehnikom duplog proceđvanja. Ovo je varijacija na klasičan Gimlet koktel i to veoma osvežavajuća.

  Saznaj više:
  Povezani članci: