Izlečite mamurluk narodnim lekovima iz celog sveta (vredi probati!)

  19.04.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/mamurluk_copy.jpg

  Ukoliko ste stigli do odraslog doba velike su šanse da ste do sad imali nekoliko opakih epizoda mamurluka. Sigurno ste pokušali sa lakim i naizgled očekivanim rešenjima kao što su porcija masnog pomfrita, ili dva, tri parčeta pice. Možda nešto supergazirno? Postoji bar milion „oprobanih recepata“, mada budimo iskreni jedini pravi lek su vreme i hidratacija.
  Bez obzira jel za vaš mamurluk krivo vino, sake, votka, ili galon tamnog piva, rešenje alkoholne jednačine je uvek isto: talasi mučnine, pulsirajuća glavobolja i izgubljenost u vremenu i prostoru. Donosimo vam ideje za recepte protiv mamurluka iz celog sveta, ne kažemo da ćete biti kao novi, ali sigurni smo da će pomoći, bar malo.

   

  • VELIKA BRITANIJA

  Sendvič sa slaninom, odnosno Bacon Sarnie kako ga Britanci zovu, je lek sa glad, slomljeno srce, bankrot i najbitnije za mamurluk! Ne možemo, a da se ne složimo. Tostirajte dva parčeta belog hleba, dodajte sloj slatkog kečapa i HP preliva i preko stavite slaninicu koju ste pre toga zagrejali u tiganju (pazite da vam ne zagori). Ugljeni hidrati i mast su nam inače neprijatelji, ali u ovom slučaju rasteraće izmaglicu u kojoj ste se našli posle nekoliko čašica previše. Za pripremu vam je dovoljno par minuta, miris sveže ispečene slaninice diže iz mrtvih.

   

  • JAPAN

  Umeboši je vrsta japanske šljive koja se bere kada voćne kiseline dostignu vrhunac. Zatim se voćke kisele kao turšija i fermentišu sve dok ne dostignu pravu meru slatko-kiselog ukusa… U Japanu se kunu da ova vrsta šljive može učiniti čudo za mamurluk. Umeboshi je bogata mineralima i ima alkalizujuće dejstvo na organizam. Kako biste izvukli najviše, razmišljajte korak unpared, pre spavanja pripremite veliku čašu vode i uzimite jednu šljivu. Žvaćite polako i pre nego što padnete u duboki alkoholni san ispljunite ostatke. Povisiće vam se nivo elektrolita, a njen kiselkasti ukus nateraće vas da popijete puno vode, što je uvek dobra ideja.

  • PERU

  Leche de tigre nije mleko od tigra, kako biste u prvi mah pomislili. To je kombinacija sokova koji ostanu na dnu činije posle pripreme cevechea. Zvuči čudno, ali samo razmislite, kombinacija soka od limuna, supe od ribe, čilija i korijandera je zapravo čudesan koktel soli, elektrolita, vitamina i proteina. Ubacite tu smesu u blender i kratko blendujte. Ako vas ne privlači ova kombinacija (začudo ukus je sasvim okej), u ovaj šot dodajte kokosovu vodu. Peruanci se kunu u recept, iako vas ovo u potpunosti neće reštiti mamurluka, ljutkasta smesa će vas pridići.

  • KOREJA

  Heajangguk u bukvalnom prevodu sa korejskog znači „mamurluk supa“. Baza je uvek ista: temeljac, puno rendanog kupusa, čili i bilo koje povrće koje zateknete u frižideru. Mana ovog recepta jeste što je supu morate pripremiti dan pre. Mada uvek možete da varate i pripremljen temeljac, držite u frizu sve dok ne naiđu pijani dani.

   

  • RUSIJA

  Kako bi pobedili efekte preterivanja pri ispijanju votke, Rusi se kunu u banju! I Pushkin je obožavao efekat koji banya pruža, u potpunosti razumemo svi mi obožavamo spa iskustvo. Ukratko, recept nalaže prvo opuštanje u sauni, kako biste iznojili toksine, a zatim pravac ledni tuš, pa ponovo u saunu. Sledeći korak je tipično ruski i ključan je za rešavanje mamurluka, a to je lagano udaranje sušenim listovima i grančicama. Iskustvo se može opisati kao suvo četkanje listovima i efekat je sličan tome. Sve se završava šotom kvasa, to je piće napravljeno od fermenrisanog integralnog hleba i voća kako bi ste smirili stomak.

  Saznaj više:
  Povezani članci: