Ako ste početak ove jeseni uprkos tmurnom vremenu dočekali raspoloženi da nešto popravite, naučite, dodate, završite…čestitamo. I savetujemo vas da se grčevito uhvatite za taj osećaj i nešto zaista učinite sa njim. Satisfakcija završenog posla može da se meri sa malo kojim osećajem. Zato vam danas predlažemo gastro eksperimente, učenje novih specijaliteta i menjanje jelovnika koji je svakodnevno na snazi u vašoj kući. Igramo malo hrabrije i definitivno vrlo ambiciozno. Jer vam donosimo pregled novih zbriki recepata najboljih i najinteresantnijih restorana širom sveta. Znamo da verovatno niste talentovani kuvar na putu ka svojoj prvoj zvezdici, ali ako budete lagano i koncentrisano pratili ove recepte velike šanse su da ćete uspeti da rekreirate nešto na nivou restorana sa Michelin liste (pa barem preporuka). Neka igre počnu!
Maman: The Cookbook







Bertrand Grébaut i Théophile Pourriat su pre deset godina započeli priču sa restoranom Septime, za to vreme on se nametnuo kao nezaobilazna destinacija za sve istinske gurmane u Parizu. Oni su 2014. godine dobili Michelin zvezdicu i to ih nije uspavalo, naprotiv svake godine šire svoj biznis i polje delovanja, zadržajući fanove u stalnom osećanju isčekivanja. Kao proslavu decenije poslovanja i uspeha nastala je ova zbrika koja donosi velik broj recepata uz prateće fotografije koje su snimljene analognim aparatom, kao i brojne zanimljive priče o vinu, maceraciji i hrani. Kako je Bertrand pre nego što je postao vrhunski kuvar bio grafički dizajner i same stranice knjige su uzbudljive koliko i mogućnost da rekreirate te specijalitete. Zaista, zbrika za čuvanje.