Kako zamišljate savršen izlazak? BURO. redakcija ovako: elegantni ljudi na elegantnom mestu, vrhunska hrana i piće uz vrhunski razgovor – o filmu. Ručak koji je juče osmišljen u Chef’s table delu Dining Room-a restorana hotela Bristol, a organizovan u susret premijeri filma Rouzovi, sadržao je sve elemente savršenog druženja, ali i jedan ozbiljan dodatak – sva jela na meniju bila su inspirisana jelima iz filma editelja Jayja Roacha i scenariste Tonyja McNamare, koji od 28. avgusta kreće da se prikazuje u bioskopima širom Srbije.
A zašto baš ručak inspirisan filmom Rouzovi i kakve veze ima gastronomija sa kinematografijom? Glavna junakinja filma, koju tumači fenomenalna Olivia Colman, poznati je chef kuhinje, pa tako ovo ostvarenje prepuno slasnih dijaloga između dvoje najboljih glumaca današnjice – Colman i Benedict Cumberbatch, obiluje i receptima raznih gastro užitaka.
RADNJA FILMA ROUZOVI




Ivy i Theo su bračni par uspešnih profesionalaca – ona je vrhunski chef kuhinje, a on arhitekta, i dolaze u sukob koji prersta u pravi rat, kada njegova karijera počne da propada zajedno sa njegovom najpoznatijom građevinom, pa on postaje domaćin koji brine o deci, a ona postaje globalno slavna gastronomska zvezda. Colemanova junakinja s vremenom počinje da oseća prezir prema muževljevoj beta poziciji i njegovoj nezahvalnosti, posebno onda kada on počinje da traži od nje da ona finansira njegove projekte za novu, visokotehnološku porodičnu kuću.
Ukratko, to je radnja filma Rouzovi koji je nastao po romanu iz 1981. godine, The War of Roses, i druga je adaptacija knjige, nakon one iz 1989, Rat Rouzovih, u kojoj igraju Kathleen Turner i Michael Douglas.
Film od 28. avgusta kreće da se prikazuje u svim domaćim bioskopima, a među prvima koji su imali priliku da popričaju o njemu i upoznaju se sa radnjom, imali su gosti ručka koji je organizovan juče u restoranu hotela Bristol, u saradnji sa MCF MegaCom film-om, uz medijsku podršku portala BURO. Serbia.
ŠTA TO JEDU ROUZOVI
Za pažljivo osmišljen meni jučerašnjeg druženja pobrinuli su se Đorđe Mlađenović, executive sous chef, i Aleksandra Radović, chef de partie, koji su za 6 odabranih gostiju pripremili gambore u aromatičnom bilju, dagnje sa začinskim biljem, san žak u marinadi, brancin sa roštilja, bisque lingvine sa gamborima, uz priloge kao što su grilovano povrće, šafran rižoto i krompir sa spanaćem. Na kraju je poslužen specijalno kreiran dezert sa ovu riliku – Red Velvet Torta, koju su gosti konzumirali uz proseko, belo, crveno ili roze vino.






Gastro – filmska avantura najviše je obradovala influensere Dragu Tontić (@heybelgrade), Jelenu Perović (Modla 180°C), Zoricu Smallwood (Kruške & sir), Fabijana poznatijeg kao – The Francuz i našu kreativnu direktorku Katarinu Stefanović.
GASTRO FILMSKA AVANTURA
Ova gastro – filmska avatura, zahvaljujući prostoru, bila je prijateljska i intimna, ni nalik atmosferi filma, za koju mnogi tvrde da je ratna jer se među supružnicima odvija istinska borba za dominaciju. Dok su gosti nazdravljali, degustirali specijalitete i otkrivali šta očekuju od premijere filma, postalo je jasno da je reč o druženju koje će se pamtiti jer spaja sve što volimo – film, umetnost, hranu i ljude. Ako nam ne verujete, pogledajte fotografije u nastavku:


















Fotografije: Filip Olćan