TikTok renesansa: Cezar je (ponovo) najpopularnija salata

  27.10.2022.
  RECOMMENDED

  Kuvari su glavne zvezde TikTok-a, a hrana je najslasnija tema članova ove platforme. U poslednje vreme jedna uža niša izdvojila se kao omiljena, u pitanju su – salate. Salad Lab, profil sa 2,1 miliona pratilaca, vodi food blogerka Darlene Schrijver-Hunkapiller, a popularnost je stekla prepravljajući omiljene salate poznatih ličnosti i rekreirajući salate iz popularnih lanaca restorana.

  @thesaladlab Olivia Wilde Style Salad with Notorious Vinaigrette Dressing #salad #saladsoftiktok #thesaladlab #bitter #saladdressing #oliviawilde #cabernet #coppola #havingfun ♬ As It Was - Harry Styles

  Od stotinu salata koje je podelila na svom profilu, smatra da je Cezar jedna od najpopularnijih, ne samo zbog svog ukusa, već i zbog nostalgije i emocija koje izaziva. Ako je sudeći po sadržaju na TikTok-u, nema sumnje da je ova food blogerka u pravu. Influenserka, Kit Keenan, samoproglašena „Ceasar girl all year“, primetila je da ova salata počinje da trendinguje i shvatila da je nije poručila godinama. Ovaj trend ju je inspirisao da počne da isprobava Cezar salate širom Njujorka kako bi pronašla najbolju. 

  @kitkeenan Replying to @ziggythekittty #carbonenyc #caesarsalad #nycrestaurantreviews ♬ original sound - Kit Keenan

  Postavlja se pitanje – otkud renesansa baš ove salate, baš sada? Ona postoji decenijama unazad i poznata je po dresingu koji je kuvar i vlasnik hotela Ceasare (Cezar) Cardini patentirao 1948. godine. Danas, hešteg #caesar broji 620,9 miliona pregleda, od kojih je 230 miliona pregleda prikupio u poslednjih šest meseci. Korisnici zaneseno dele sopstvene recepte, prepravljaju tuđe, a omiljena kategorija su recepti poznatih ličnosti, poput Hailey Bieber i Snoop Dogga. Oni podrazumevaju kelj umesto salate, stejk namesto piletine ili igranje sa dresingom.

  @thesaladlab Hailey Bieber Style Kale Caesar w/Picanha #salad #TikTokTaughtMe #TikTokPartner #thesaladlab #saladsoftiktok #easyrecipe #yummy #picanha #justinwine #cabernet @HaileyBieberr@rhodeskin ♬ Justin Bieber Type Pop R & B(808173) - Daisuke"D.I"Imai

  U svakom slučaju, u ovom Cezar krugu – sve je dopušteno! I izgleda da je baš to ono što je ovu salatu ponovo učinilo popularnom. 

  Saznaj više:
  Povezani članci: