Zamak Botaniq je prva Krug ambasada u regionu – bili smo na ekskluzivnom predstavljanju

autor BURO.
Square krugxlemon 1

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/Cover2_krugxlemon.jpg

Na samo nekoliko sati vožnje od Beograda nalazi se zamak hotel Botaniq koji predstavlja svet za sebe, kada se checkinujete počinje putovanje i kroz vreme. Radi se o dvorcu koji je podignut u drugoj polovini XIX veka kao reprezentaivna rezidencija dinastije Schlossberger. Posle drugog svetskog rata ovo mesto je skoro propalo do trenutka kada je hotelska grupa BDPST 2011. godine preuzela upravljanje. Danas je to, sa 19 soba, jedan od najluksuznijih malih hotela u Mađarskoj, i tu je sve podređeno apsolutnom uživanju gostiju. Restoran već nosi jednu Michelinovu zvezdicu, a sada ljubitelji gastronomije imaju razlog više da upravo ovde bukiraju odmor. Naime, ovaj hotel postao je prva Krug ambasada u centralnoj i istočnoj Evropi.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687191627502903-scaled.jpg
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687191944183003-scaled.jpg
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687191927636954-scaled.jpg

Eksluzivna franucska šampanjska kuća pomno bira svoje partnere i ovog leta ekskluzivno su predstavili svoj novi projekat pred izabranim medijima među kojima je i tim BURO. portala imao čast da se nađe. Tokom tri dana eksluzivnog događaja u središtu pažnje bio je limun koji je ovogodišnji heroj Krug Single Ingredient programa, kuvari su imali zadatak da limun inkorporiraju u jednistveni meni gde je svako jelo pratio pažljivo izabran Krug šampanjac. Ono što je fantastično jeste činjenica da najzahtevniji gosti sada imaju priliku da u okviru Botaniq hotela odsednu u Krug apartmanu čiji enterijer je inspirisan bogatim nasleđem tog prestižnog brenda šampanjca.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687191624572774-scaled.jpg
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687191626755118-scaled.jpg
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687191626409924-scaled.jpg
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687191623243995-scaled.jpg

Ručak kojim je obeležena saradnja predstavljao je pravu poslasticu za sva čula, a kuću Krug predstavljali su Romain Cappelaere i Ted Lelekas, regionalni brend amabasador kompanije Moët Hennessy.

„Krug amabasada predstavlja mrežu partnera od poverenja koji dele Krug vrednosti i koji postaju direktna ekstenzija brenda na lokalnim tržištima. Moto Krug ambasada je da se tu radi o više od prostora, oni su predstavnici načina života. To znači da ne samo da tražimo partnere koji dele našu viziju i sklonost ka izuzetnosti, već oni moraju biti ljubitelji Krug koncepta i u tu saradnju ući sa pnim srcem. U ovom slučaju opsežne pripreme su trajale dve godine i veoma smo srećni da poželimo dobrodošlicu Botaniq hotelu u Krug porodicu“, rekla je Nóra Szegedi, Moët Hennessy’s brend menadžerka za centralnu Evropu.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687191626831695-scaled.jpg
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687191626528081-scaled.jpg
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687191626236137-scaled.jpg

Ono što je specifično zaSingle Ingredient koncept koji je na snazi od 2015. godine, jeste da se svake godine bira jedan sastojak koji je lako pronaći u celom svetu, a koji kada se doda u jelo pravi razliku u ukusu. Ove godine po prvi put za sastojak je odabrana voćka, a vrhunski kuvari širom sveta dobili su u zadatak da limun iskoriste u jelima kojima će fascinirati i najrazmaženije gastronome. Kuvar György Szűcs ozbiljno je shvatio svou misiju i kreirao je svež letnji meni od četiri sleda čiji ukusi su se savršeno stapali uz vrhunski Krug šampanjac. György se odlučio da modernizuje jela klasične mađarske kuhinje što je ispao pun pogodak.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687254776709394-scaled.jpg
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687254776756362-scaled.jpg
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687254776913139-scaled.jpg

Joseph Krug osnivač kuće Krug (još 1843. godine) imao je san da kreira najbolji šampanjac svake godine. On je verovao da je esencija šampanjaca samo uživanje, zato je odustao od načina na koji su njegovi savremenici spravljali šampanjac i kreirao je potpuno novu kategoriju. Zbog njegovog vizionoarskog pogleda ne postoji hijerahija u kvalitetu Krug šampanjca, već baš svaki od njih donosi svoju verziju savršenstva. I zaista, ti delikatni ukusi upareni sa jelima koji ih zaokružuju dovoljan su razlog da se upitite u Botaniq na nekoliko dana čistog uživanja u najboljem životu. 

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687191626285255-scaled.jpg
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1687191625589216-scaled.jpg