Četiri domaća brenda čije proizvode bi trebalo da poklonite…sebi!

  05.06.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER_SELF_LOVE_SR.jpg

  Kao magazin koji ima čitavu sekciju posvećenu tim „malim stvarima“ u životu jasan vam je koncept. Ugađanje sebi jeste visoko na našoj lestvici i da, glasno zagovaramo da s vremena na vreme zastanete i poklonite sebi i malo slobodnog vremena, ali i nešto lepo… Luksuzno… Delikatno… Baš posebno!
  I to ne u prolazu tek tako, već da pošteno odaberete nešto iz ograničene serije, i obavezno da vam novi šoping ulov uviju, i to u najbolji papir sa najvećom mašnom. Nemojte čak ni da glumite da poklon nije za vas, zaslužili ste tu mašnu. I dobar osećaj!
  Zato vam danas predstavljamo nekoliko domaćih malih brendova koji se sjajno uklapaju u tu ideju.

  Ako ste ove godine bili dobra prijateljica…

   

  Bez obzira na vaše obaveze i probleme bili ste tu za sve prijatelje kojima je bila potrebna čašica razgovora i nova perspektiva za stari problem? Klimate glavom? Onda ste zaslužili fini zagrljaj od sto posto svile. Ugodno i pomalo dekadento. Proverite šta radi Silk for Breakfast. Darija Stojković i Milana Mosurović su devojke koje su započele ovu priču pre svega kako bi sebi izradile odeću koja je na pola puta između spavaće sobe i recimo neke glamurozne zabave na otvorenom. Pidžama-odelo, kimono, haljina-spavaćica, turban… Njihovi modeli su fluidni i zapravo čekaju da im novi vlasnici daju krajnju namenu. Ono što je specifično jeste da se svaki model izrađuje prema merama kupca u kombinaciji printova i detalja koji se ne ponavljaju. Pa tako možete obogatiti svoju kolekciju sakoa sa dvostranim kimono-sakoom na vezivanje, ili možete uzeti dugačak kimono koji stiže u paru sa jednostavnom haljinom na bretele – kombinacija koja se lako može uvući, na primer, među zvanice na venčanju u Toskani. Silk for Breakfast nije rezervisan samo za devojke, tu su i modeli sa reverima za modno osvešćene muškarce kojima je jasno da je black tie odrednica i stvar stava. Ma hajde, zaslužili smo taj mali luksuz nežnog dodira svile na koži.

  Ako je iza vas nekoliko teških meseci…

   

  Možda vam se čini da retrogradni Merkur ide samo za vama i vrti svet u pogrešnom smeru, ali ne brinite se, svi ponekad imamo taj osećaj. I znate šta? Stvarno prolazi! Dok oluja traje primirite se, ali budite spremni i za to blistavo sunce koje sasvim sigurno dolazi posle tamnih oblaka. Zato ste zaslužili nešto ozbijno i baš lepo! Šta kažete za jedno mini renoviranje doma, a sada mislimo na uvođenje prelepih luksuznih tekstura. Tapete su uvek dobar način da brzo promenite karakter prostora u kome boravite, a one sa Vilenica Studio potpisom su apsolutno posebne! Radi se o ručno izrađenim tapetama, koje stvara dizajnerka tekstila Maja Jakšić. Zanat je „ispekla“ u nemačkoj kompaniji Rasch Textil, a danas stoji iza studija iz kog izlaze fantastične tapete i tekstil. Dizajn je jednostavan, a detalji u teksturi su ti koji osvajaju pažnju, posebno u metalik delu kolekcije. Utešiće vas i sam pogled na nešto toliko lepo!

  Ako je vašem životu potrebno malo boje…

   

  Shvatamo sve, ovo traljavo proleće nikoga nije probudilo iz zimskog sna. Čime začiniti sivu svakodnevicu? Aksesoarima naravno! Nuelis je mladi brend koji se isključivo bavi izradom marama od twillsvile. Do sada su lansirali par kolekcija, a svaka je posebna po saradnji sa nekoliko umetnika i priči koju nosi. Tako je prvu liniju obeležila saradnja ilustratorke Vesne Pešić i umetnice Jovane Bogdanović u kolekciji „La Sans Pareille“. Prevod naziva kolekcije glasi „ona koja je neuporediva“ i baš to može biti opis tih svilenih kreacija. „Ona“ je zapravo Simonetta Vespucci lepotica iz vremena renesansne Firence i loze Medici, čije lice je poslužilo za svaranje jednog od najlepših dela istorije umetnosti – „Rađanje Venere“. Kakva priča, ha? Istražite Nuelis univerzum.

  Ako se ovih dana ne osećate lepo u svojoj koži…

   

  Iskreno se nadamo da je to samo trenutni osećaj, ali za početak možete sebi priušiti mirisni tretman. Aromatherapist je mali domaći brend koji ponudu bazira na nekoliko odabranih proizvoda od svežih, prirodnih i hranljivih sastojaka. Isprobajte jedan od njihovih najpoznaijih proizvoda, serum Blush, koji sadrži makadamiju, lešnik, pšenične klie, čajevac, geranijum… Ovaj serum održava balans kože. Suvu hrani i obezbeđuje joj dovoljno masnoće koja joj nedostaje. S druge strane reguliše lučenje viška masnoće kod masne kože. U svakom slučaju pružiće vam dobar osećaj da se brinete za sebe i svoju kožu, a to je nekada i više nego dovoljno za početak.

  Saznaj više:
  Povezani članci: