Četiri sajta gde možete pronaći najbolje niche magazine

14.07.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/casopisi_cover.jpg

Print je mrtav, živeo print!

Kako objasniti činjenicu da u eri u kojoj se na dnevnom nivou glasno uzvikuje „print je mrtav“ se takođe na dnevnom nivou, pojavi neko novo štampano izdanje?!

Zvuči zbunjujuće, ali matematika i nije tako komplikovana, mlađe generacije ne osećaju nikakvu povezanost sa tradicionalnim izdanjima, ali to ne znači da ne umeju da cene vreme provedeno u proučavanju kvaliltetnog magazina.

Ključna reč? Pa, kvalitet!

Mladi urednici odmetnulli su se daleko od izdavačkih kuća i menadžmenta koji svako slovo meri isključivo ostvarenim profitom i organizovali su se u male kompanije koje pored biznis taktika pokreće i instinkt kreativnog tima. Baš na način kao kad su se pre jednog veka i pojavili prvi glossy časopisi koji su svakim svojim sledećim brojem pomerali granice i donosili nešto novo.

Recept i nije težak, ali očigledno zbunjuje direktore iz prošlog veka koji prave ogromne troškove svojim timovima i zbog toga naređuju dodatna smanjivanja budžeta i ljudstva… Dok se velike kompanije ne saberu, mali igrači kroje novu medijsku mapu!

Niche izdanja beleže odličnu prodaju i čitanost, a ono najbitnije – uživaju poverenje među svojim čitaocima. U našem regionu ovaj trend je tek u začetku, ali zašto se ne biste uključili u globalne trendove? Predstavljamo vam nekoliko odličnih sajtova koji su se specijalizovali za online shopping časopisa, pored toga što ćete pronaći nešto baš u skladu sa vašim interesovanjima, sva izdanja prodaju kao single edition, što znači da možete dati šansu različitim naslovima, pre nego što se godišnjom pretplatom vežete na duže vreme.Jeremy Leslie ima bogato iskustvo rada u magazinima, naime on je kao art direktor i autor u medijima prisutan preko tri decenije. Projekat magCulture započeo je 2006. godine kao posao „sa strane“, tokom godina ovaj koncept je porastao, sada je tu prodavnica u Londonu koja je istovremeno i event space i studio; podkast o časopisima, ali i konferencija posvećena medijima ModMag koja se na godišnjem nivou održava u Britaniji i Americi. Zaluđenici za dešavanja u industriji već su dobro upoznati sa značajem koji Jeremy ima u izdavačkim krugovima, blog koji piše na magCulture sajtu je postao kultan, a koliko je ovo mesto fantatično oslikava činjenica da radnja nudi čak 500 različitih naslova!Sajt je sa radom započeo 2010. godine i od tad se etablirao kao mesto na kome možete pronaći luksuzna nezavisna izdanja časopisa i knjiiga. Pored pojedinačne prodaje njihov tim sarađuje sa radnjama, ustanovima i muzejima u Velikoj Britaniji koje opskrbljuju zanimljivim izdanjima do kojih nije tako lako doći. BoutiqueMags ponuda broji manje od sto izdanja, što im omogućava da u svakoj od sekcija (modna, dizajn, art i lifestyle) kupcima obezbede najkvalitetniji sadržaj.

 

Saznaj više:
Povezani članci: