Da li ste razmišljali o surfu? Sada ćete sigurno početi!

15.07.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/surf_cover.jpg

 

Iskreno – ne umem da surfujem, da se izrazim tako na najblaži mogući način. Ne posedujem nikakavu koordinaciju na potezu glava i telo, obično sam ponosna na sebe ako ne poginem na času pilatesa. Pa kakav onda surf me spopao, pobogu?!

 

Jedno su moje sposobnosti, a nešto sasvim drugo su daske za surfovanje koje izrađuje dizajnerka i psiholog Jada McNeil! Ona je odrasla na Baliju, a danas živi u Australiji, pa ne čudi što se posvetila baš tome. Naučila je da surfuje još kao devojčica u Indoneziji, a dasci se vratila pre desetak godina pošto je postala majka po treći put.

 

Pošto je shvatila da je i dalje dobra u ovoj disciplini, kako bi sebe motivisala ukrasila je jednu dasku za surfovanje i naravno, svoj rad je radosno podelila na društvenim mrežama. Inboks je bio zatrpan zahtevima porodice i prijatelja koji su želeli jednako neobične daske za sebe. Jada je ponudila nešto drugačije, nežne ženstvene dezene inspirisane tekstilom sa Balija. Svi su želeli da na talase pođu sa tim kreacijama (pa čak bih je i nesposobna ja rado pazarila). Uviđajući zjapeću rupu na tržištu, Jada je brže bolje uz dva stručnjaka za izradu daski svoju kompaniju Nusa Indah osnovala 2009. godine.

 

 

Pre nego što je uvidela kakve daske žele devojke, pokrenula je malu modnu liniju, pa u njenom shopu možete pazariti i odeću (haljine i majice sa porukama). Takav pristup spontano je doveo do nekoliko zapaženih saradnji, povezala se sa Carlom Sersale vlasnicom hotela Le Sirenuse na Amalfiju i sa Lulu de Kwiatkowski dizajnerkom enterijera koja stoji iza brenda Lulu DK. Kao rezultat tu su daske razigranih printova koje prate odevni komadi istoventih boja i šara. Surf nikada nije zvučao izgledao bolje, zar ne?

 

Nusa Indah kreacije izgledaju toliko dobro da ih kupci uzimaju i za dekoraciju za kuću (e ovde bih se već bolje snašla!). Kako bi svojim domovima dali taj kul vajb plaže u Australiji oni jednostavno kupuju daske čiji dizajn jasno poručuje avantura, bezbrižnost i kreativnost. Jedna od njenih online obožavateljki je Aerin, unuka Estee Lauder, koja je poručila pet cvetnih daski za surfovanje kao scenografiju za promociju parfema Aerin. A nedavno je i Nina Garcia, glavna urednica američkog izdanja Elle magazina, uvrstila jednu dasku u svoj izbor mesečnih favorita.

 

Nema sumnje, pred Jadom McNeil je svetla budućnost! Možda bih zaista trebalo da uspostavim konekciju mozak telo i pridružim se ovom genijalnom klubu žena koje su otkrile novu strast u zauzdavanju talasa… Pa čujte i čudnije stvari su se desile.

 

Saznaj više:
Povezani članci: