Ove cvetne interpretacije najvećih umetničkih dela XX veka su možda nešto najlepše što smo (ikada) videli

  06.11.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/cvecar_cover.jpg

  Vizuelni spektakl! Dobro, istina jeste da smo možda ponekad previše egzaltirani, ali teško je ne ući u stanje totalne euforije kada prepoznate jedinstveni talenat, ideju i izvedbu. A sve to se poklopilo u radu Harriete Parry. Ona je umetnica i cvećarka sa sasvim posebnim talentom da u obliku cvetnih aranžmana reinterpretira najpoznatije scene iz sveta umetnosti, filma i mode. I to na tako promišljen način da nam je možda i krenula suza od lepote.

   

  Parryjeva je zavolela cveće još u ranom detinjstvu, odrasla je na farmi u unutrašnjosti Engleske i od malena je učestovala u kreiranju aranžmana za lokalne seoske proslave. U Lidsu je studirala primenjenu umetnost, a još pre diplomiranja 2007. godine uz posao u oblasti enterijera shvatila je da je cveće njen pravi životni poziv. Zatim se preselila u London gde je počela da se bavi cvetnom dekoracijom za događaje i modna snimanja, a paralelno drži radionice za sve zainteresovane entuzijaste.

  Kada se zadubite u njen rad i vidite širu sliku od samo privlačnog buketa, shvatićete da ova avangardna devojka ima savršen osećaj za detalje, boje, teksture i kompoziciju. A ono što je izdvaja jeste pomak ka neočekivanom u baš svakom njenom radu.

   

   

  Pažnju šire javnosti privukla je serijom kompozicija u kojima je transformisala čuvena umetnička dela kao što su „Vrisak“ Edvarda Muncha, „Žena sa šeširom“ Pabla Picassoa pretvorivši ih u istovremeno veoma realne i kompletno apstraktne cvetne prikaze. I nije se samo fokusirala na istorijska dela, već se rado igra i sa popularnom kulturom, kao inspiraciju koristila je i čuvene prizore koje je snimio fotograf Tim Walker za magazin Vogue i scene iz kultnog filma iz šezdesetih „Šerburški kišobrani“ (Les Parapluies de Cherbourg).

  Prošle godine Harriet je sarađivala i sa Royal Academy u Londonu za koje je osmislila instalaciju za njihovu godišnju letnju zabavu. A jedan od njenih buketa uslikan je i u rukama same kraljice na jednoj proslavi. I da li zbog toga više ne sarađuje sa običnim klijentima? Apsolutno ne! Kada prepozna sličan senzibilitet, ona uživa i u radu na venčanjima, a kao omiljeno ističe jedno gde su se mladenci odlučili za ceremoniju gde je Salvador Dali bio osnovna nit inspiracije, a njeni aranžmani doprineli su nadrelazimu u istinskom Dali stilu.

   

   

  Ako ste žedni inspiracije dodajte njen profil na listu onih koje pratite, a ako ste pravi ljubitelj cveća zapratite i njen drugi nalog na kome šeruje ljupke mini aranžmane.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: