Pet ilustatorki iz regiona čiji rad pratimo na Instagramu

  20.07.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/ilustratorke_cover.jpg

  Ako vas ovih dana Instagram zamara, očigledno je stigao momenat da mu dodate malo boje. Ono zbog čega volimo ovu mrežu jeste činjenica da vrlo lako svoj feed možete prilagoditi raspoloženju. Vreme je da sadržaj kroz koji svakodnevno skrolujete postane šaren, razigran i optimističan! Srećom, imate nas i ta tranzicija se može dogoditi u sekundi, zato vam predstavljamo pet devojaka iz našeg regiona koje su fantastične ilustratorke. Njihovi izmaštani svetovi su puni detalja i simbolike, ovo nisu objave koje ćete nabrzaka proći i usputno lupiti lajk, naprotiv, te illustracije će vas naterati da se zaustavite, odvojite vreme i zaista proučite svaku. Slow living u svom najboljem izdanju.

  Razmišljajte o tome kao od predivnoj umetničkoj galeriji koja živi u vašem telefonu, izvolite na izložbu.

  Maja Tomljanović

  Maja je hrvatska ilustratorka koja posmatrače kupuje iz prve (nas jeste!). Jedan krug po njenom profilu i odmah vam je jasno da se radi o vedroj devojci koja se ne boji boja i uzoraka, a aktuelni letnji serijal nateraće vas da se iznova zaljubite u život. Crta na iPadu, a njen stil je beskompromisno ženstven. Poželećete da se teleportuje i pridružite devojkama koje odmaraju na plaži, ili na bazenu nekog rijada u Marakešu. Slobodno raspustite kosu kad vas Majin profil podseti koliko je dobro posvetiti se malim stvarima u životu.

  Milica Golubović

  Milica je iz Kotora, a trenutno živi i stvara u Beogradu. Po svojim rečima, u radu se fokusira se na atmosferu, boje i teksture. Inspiraciju pronalazi u životu, a često u sećanje prizove scene sa obale. Odmah će se i u vama pojaviti čežnja da i vi budete ta bezbrižna devojka koja čita na plaži tik do mora, obučena u prugasti kupaći kostim. Ako vam se čini da ste negde već videli te crteže, ne varate se, Golubovićeva je autorka etikete piva „Lutka“ pivarije Kabinet.

  Rialda Dizdarević

  Dobre vesti, prodajna ove umetnice trenutno traje u Beogradu (do 06.08) u prostoru Vjeran pas. Dizdarevićeva je završila scenski kostim na Fakultetu primenjene umetnosti u Beogradu, a živi u Torontu. Svet koji ona oslikava je magičan! Radi se o predivnim pastelnim kombinacijama (nežne nijanse koje se pretapaju u tonovima osvojiće sve cinike) na kojima dominiraju ženske figure mekano oslikane bez vidljivih crta lica. One uživaju u životu, slobodi i suncu.

  Valentina Brković

  Još jedna devojka koja potezima olovke stvara fantastične svetove,  Valentina Brković je grafička dizajnerka iz Beograda. Njen stil je prepoznatljiv po pojednostavljenim oblicima koji se na ilustracijama pojavljuju u jarkim bojama. Ako ste sedeli u Cetinjskoj verovatno ste videli njena grafička rešenja za bar Sprat.

  Mateja Sučević

  Mateja je mlada hrvatska part time ilustratorka, crtanje je najpre bio njen hobi, ali zahvaljajući društvenim mrežama, sve je bliža svom snu da živi od umetnosti. I sama aktivni korisnik Instagrama, tamo pronalazi scene koje beleži uz pomoć iPada i olovke. Često ilustruje poznate blogerke, a jedna od oduševljenih njenim radom je i Aimee Song. U Mateijnom radu preovlađuju portreti, ali takođe se poigrava sa lifestyle kompozicijama. Sve ilustracije možete pronaći na hashtagu #matejacrta.

  Saznaj više:
  Povezani članci: