Pilates i meditacija sada izgledaju baš, baš dobro!

  28.08.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/yoga_update_cover.jpg

  Povremeno se svi mi nađemo opsednuti izglednom nekih naizgled beznačajnih predmeta. Zar je zaista bitno koje je boje pilates prostirka, od toga zapravo ne zavisi naš učinak na treningu, zar ne?

  Okej, istina. Ali, ako možemo da učinimo lepšim bilo koji deo našeg života, zašto ne bismo to i učinili? Možda je baš ključ u tome da najobičnije stvari učinimo posebnim, možda bi nam tad naši mali životni rituali više prijali (umesto što gunđamo zbog ranog buđenja zbog treninga). Predstavljamo vam nekoliko malih inovativnih kompanija u čijem fokusu su proizvodi na koje se obraća relativno malo pažnje na tržištu. Sada su oni redizajnirani i izgledaju stvarno, stvarno dobro!

  Baola

  Pierre-Emmanuel, osnivač brenda Baola, je 2013. godine uživao u letnjem vikendu na obali. Nezgodno je uskočio sa stene u vodu i doživeo povredu kičmenog stuba. Zbog konstantnih bolova koji su ostali kao posledica, odlučio je da svoju radnu stolicu zameni pilates loptom koju stručnjaci preporučuju kao najbolje rešenje za celodnevno sedenje. Posle nekoliko meseci balansiranja na lopti njegovi bolovi su se skoro povukli. Tu je nastao novi problem, ako je ta lopta postala deo njegove svakodnevnice, ona je poželeo da ona izgleda bolje. Ne kao velika neprivlačna plastična lopta, nego nešto bliže art objektu. Razmišljao je o tome i rešenje našao u fleksibilnoj high tech tkanini kojom bi presvukao loptu. Kontaktirao je Mikea Lemanskog, britanskog dizajnera i ilustratora koji ga je spojio sa dva tekstilna dizajnera u Cirihu i zajedno su počeli da rade na projektu. Proizvod je ugledao svetlost dana 2018. godine, a reakcije publike su bile odlične! Lopte se proizvode u Evropi, a izgledaju dovoljno dobro, da svoju nećete poželeti da krijete ispod stola, naprotiv,  poželećete da je izložite pogledima.

   

  Glacce

  Ovo je jedan od onih proizvoda koji odmah asocira na primer na Goop wellness pokret, a to je upravo mesto gde smo ga i pronašli, u njihovom online shopu i to u odeljku “Cosmic Health”. Glacce je zapravo brend staklenih boca koje sadrže kristale, a se takođe bave proizvodnjom slamčica od nerđajućeg čelika, takođe sa kristalima po izboru. Prijateljice iz detinjstva, Sharon Leslie i Julia Schoen, od malena su bile fascinirane spiritualnim svetom i eliksirima sa kristalima kakve je stalno pravio otac od Shoen. Umesto da ostave kristale da slobodno plutaju u vodi (što ih na kraju dovodi do oštećenja), dizajnirale su elegantne staklene flaše u kojima kristal stoji pri dnu i ima zadatak da vodu ispuni dobrom energijom. Koliko sve ovo ima smisla, ne znamo, ali super izgleda! Svakako, svakodnevni podsetnik u vidu odabranog kristala da bi trebalo da usporimo i brinemo o sebi i pronađemo vremena za razmišljanje i meditaciju nije na odmet.

  Take Care Space

  Koncept je prilično nov i nastao je ove godine kad je Ji Bowlus preuzela kompaniju Magic Carpet Yoga Mats. Njena ideja je da je briga o sebi neophodna svima, a ne luksuz za privilegovanu manjinu. Pored joga prostirki koje izgledaju kao magični ćilimi sada je tu nova kolekcija “Tropical Space Collection” koja je dizajnirana u skladu sa aktuelnim trendovima u dizajnu enterijera. Za nju je odgovorna meksička umetnica Fernanda Martínez koja se u svom radu bavi istraživanjem našeg odnosa sa okolinom tako što koristi elemente iz prirode kao teme, oslikavajući ih akril i gvaš tehnikama. Realno, u slučaju ovih prostirki za vežbanje biće vam žao da ih urolate i sklonite iza ormana, izgledaju bolje od nekih tepiha!

   

   

   

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: