Potrebni su vam rekviziti za genijalne Instagram slike, evo gde možete da ih kupite

  17.01.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/instagramradnje_cover_update.jpg

  Ako ste se ikada inspirisali fotografijama kakve na Instagram kače najpoznatije svetske food blogerke, pa ste u napadu entuzijazma pokušali da izvedete slične kadrove, sigurno ste shvatili da tu ima puno rada, finesa i sitnih detalja. Čak i da pogodite pravo svetlo i postavke na kameri (aleluja!), to je tek pola posla. Hrana koja se fotografiše mora biti adekvatno stilizovana, zapravo i ne samo hrana, već celokupna scena mora biti „nameštena“. Ukratko, potrebna vam je prava pozadina (po želji: tamnija za dramatičnije fotke, svetla i blistava za slike koje bude optimizam), zatim posebni tanjiri, čaše i escajg, koji svi zajedno u jednom jedinom kadru zajedno pričaju priču: o stilu, ideji, atmosferi… Vrhunska fotografija je idealan sklop različitih elemenata, a food fotografija ima svoja dodatna pravila. Sada su neke stvari lakše nego ranije, jer su dve mlade domaće fotografkinje odlučile da pomognu svima koji se bave ovom disciplinom bilo amaterski, bilo profesionalno. One sada nude prečice za sve ono što su same morale da prođu pri sopstvenom etabliranju, a sada vam predstavljamo njihove online radnje u kojima ćete naći pozadine i rekvizite za fotkanje. Eto, to smo vam rešili, slobodno se možete vratiti istraživanju postavki svetla i jedva čekamo da vidimo i vaše slike!

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579262139673571.jpg
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579262411152565-1.gif

  Korpa Shop

  Sonju Lazukić sigurno znate, a ukoliko je pratite od ranih dana videli ste koliko ova devojka ulaže truda u svoje fotografije i koliko napreduje iz godine u godinu. Sonja rado deli svoje znanje i svojevremeno je organizovala radionice fotografije, a krajem prošle godine je sa kolegom fotografom Dejanom Đurićem lansirala novu online radnju. Korpa shop nudi vintage rekvizite kao stvorene za stilizovanje fotografija hrane. Sve je počelo zbog toga što je Sonja konstantno kupovala neobično posuđe i escajg za slikanje, a zatim je shvatila da je njena zbirka postala ozbiljno velika. Odlučila je da deo ponudi na prodaju kako bi svi oni koji uživaju u starinskim, malim i jednistvenim stvarima mogli da pronađu nešto za sebe. Naravno, da biste kupovali u Korpa shop-u ne morate biti fotograf, sve sitnice mogu biti iskorišćene i kao kućna dekoracija, ili postati deo posebne vintage zbrike. Čak i ako zalutate na ovu adresu istraživanja radi, uživaćete u istraživanju male kolekcije, ali i odičnim fotografijama. Ako poželite da kupite nešto, neka vam refleksi budu na oprezu, jer na stanju je tek po predmet, dva.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579262639937472-1.gif
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579262471758218.jpg

  Backdrop Shop

  Okej, znači imate predivan tanjir, srebrne kašičice i tortu koja vam je savršeno ispala… Na šta sve to staviti? Ugao gde je trpezarijski sto je u mraku, nema šanse da hranu slikate na podu, stolica je pogrešne boje… Ovi problemi deluju trivijalno, ali kad ste u naletu inspiracije i želite da to zabeležite, stvarno nije svejedno. Tu u pomoć stiže fotografkinja Višnja Milić koja je pokrenula online radnju Backdrop shop. Ovo je mesto na kom možete kupiti pozadine za slikanje u dimenziji A1 (59,4×84,1cm) i pronaći raznorazne teksture, od izbeljenog drveta, preko golog betona, sve do printa starinskih oslikanih pločica. Jednostavno, pozadinu čuvate urolanu u valjak i kad god vam je potrebno nešto, novo i drugačije, razvijete je i zabavljate se dok ne „ubodete“ kadar kakav vam je trebao. Tako lako!

  Saznaj više:
  Povezani članci: