Sezona darivanja nije gotova, preporučujemo 3 sjajna domaća brenda čije proizvode možete pokloniti – sebi!

  07.01.2020.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/poklonisebi_cover.jpg

  Deluje kao da je sve prošlo u treptaju oka, zar ne? U jednom trenutku smo mahnito trčali po gradu, sudarajući se sa rekom ljudi u potrazi za idealnim poklonima, za prijatelje, za familiju… Pa istovremeno se preslišavamo da li smo ispunili sve želje i da li će zalihe u frižideru izdržati navalu gostiju. I onda, bam! Već je Božić, razvlačimo se u pidžami i šaljemo lepe želje, pozdrave i emotikone. Lagano od kuhinje, do kauča, sve sa omiljenom playlistom kao zvučnom pozadinom. I pitamo se zašto zapravo uvek ne možemo da se budimo u 10 i 30 ujutru, pa da lenjo mešamo zeleni čaj dok gledamo kroz prozor? Pa, dok se ne izmisli bolji svet, to nam je što nam je.

  Sutra nas već čeka saobraćajni kolaps, čiviluk kraj radnog stola, kolege sa prazničnim pričama i taj veliki, prvi radni sastanak u godini. Idemo novi krug, brzo će proleće! Pa, hajde da iskoristimo ovaj poslednji trzaj da učinimo nešto lepo i za sebe (strastveno zagovaramo ovaj koncept tokom čitave godine, ali mnogi su radi da ga upražnjavaju samo oko praznika). Možda je vreme da poručite te neke sitnice koje vam verovatno ne trebaju, ali opet tako-su-nedoljive! Opustite se i ne razmišljajte o neophodnosti, već isključivo o radosti. A ovo će vas stvarno obradovati, obećavamo, uz bonus poen jer se radi o domaćim proizvođačima i zanatlijama. Win-win!

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1578401967469664-1.gif

  Boomerang stories

  Koliko god puta da ga bacite, bez kompromisa će vam se vratiti? Naravno, bumerang! Ponekada bismo voleli da je ovo primenljivo i na ljude, ali šta je tu je, život ide dalje. Što ne znači da bi vi trebalo da nastavite da živite bez jednog handmade bumeranga. Iza ovog kul koncepta stoje grafički dizajner Velimir Andrejević i slikarka Sofija Gavrilović, njihova ideja je da bumerang dobije novi život i kao umetničko delo. Osim što svaki izgleda prelepo, razmišljali su i o pakovanju. Radi se o posebnoj kutiji koja se može okačiti na zid i iz nje se bumerang može vaditi i vraćati po volji. Zapravo, na ovaj način uspostavili su sklad između sadržaja i forme. Dovoljno je otkačeno, da se pitamo kako smo do sada živeli bez toga?

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1578401997748443.jpg

  Petlov rep

  Pije vam se koktel, ali nedostaje vam nekoliko sastojaka, pošten šejker i čašice za merenje doza? Kad bi samo postojali već upakovani dobri kokteli? Pa, imamo lepe vesti od skoro i postoje i kod nas! Petlov rep je ganc novi koncept koji je prilično jednostavan, nude pet klasičnih koktela (Negroni, Black Russian, Old Fashioned, Manhattan i Boulevardier) upakovanih u kockaste flašice od 95 mililitara. I onda dalje umete sami, odaberete finu kristalnu čašu, odvrnete čep, sipate i to je to. Doduše, ako ste baš inspirisani dodajte koju kockicu leda, ili krišku voća.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/157840203866231.jpg

  Wagokoro (和心)

  Ako ste ljubitelj gastronomskih avantura na pravom ste mestu i morate upoznati Naho i njen mini shop sa kolačima Wagokoro. Naho se u Beograd preselila pre nekoliko godina i poželela je da Beograđanima ponudi nešto novo i drugačije, opredelila se za izradu tradicionalnog japanskog slatkiša „daifuku“ (poznatiji je po svom engleskom nazivu „mochi“), ali sa pomakom. Svi koji su imali priliku da jedu ovaj slatkiš u Japanu znaju da se on pravi od slatke paste od crvenog pasulja u testu od lepljivog pirinča, ali Wagakoro daifuku je malo drugačiji i ukus odgovara i onima koji ga nikada nisu probali, kao i onima koji su već ljubitelji. Trenutno je u ponudi 6 standarnih ukusa, od klasičnog, preko onih sa mačom, limunom i sirom, kremom od jagode, crnom čokoladom, pistaćima, sve do tiramisu ukusa. Možda je trenutak da probate nešto novo?

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1578402129273905.jpg
  Saznaj više:
  Povezani članci: