Ne možete da dočekate leto i odlazak na ostrva? Predstavljamo vam grčke brendove uz koje će čekanje biti malo lakše

  21.04.2019.
  RECOMMENDED
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/cover_grcka.jpg
   

  Oh da, stiglo je! Onaj momenat kada počinjete da shvatate da je vreme da se organizujete za letovanje. Kad razmišljate o sunčanju, mirisu SPF ulja i maštate o toj životnoj prepuštenosti trenutku iz filozofske škole „lako ćemo“.
  Ako vas poslovne obaveze pritiskaju i još uvek niste završili finansijsku računicu, niti predložili društvu plan za 2019. godinu probajte sa malim asocijacijama. Prigrlite moderne grčke brendove koji na najbolji način slave nasleđe svoje zemlje, uselite tu odeću, aksesoare i detalje za dom i neka vam oni predstavljaju podsetnik da izgubljeno leto vredi više nego šleper karamela.
  Zato pamet u glavu, beskompromisno se izborite za svoje dane na obali, mi predlažemo Kiklade… Mikonos, Santorini, Paros, Naksos, nekako sa tim destinacijama nema greške. Dok razmišljate u pravcu blistavo belih kućica i zaslepljujuće tirkiznom moru upoznajte se sa radom sledećih brendova. Da li smo rekli online shopping?

  KARAVAN


  Karavan je brend koji se dizajnira i izrađuje u Grčkoj, a pri izradi koriste usluge lokalnih zanatlija i umetnika, insistirajući na visokokvalitetnim prirodnim materijalima. Sami osmišljavalju i dezene koji krase kreacije, a kada osmišljavaju modele vode se mišlju o ženama koje su radoznale, odvažne, neopterećene i spiritualne. Tvorci ovog brenda zamislili su da njihove stvari putuju sa svojim vlasnicama. Kod njih ćete pronaći velik izbor haljina, najčešće maksi dužine u kojima ćete se osećati kao antičke boginje.

  KYMA


  Brend Kyma nastao je 2014. godine, a iza njega stoje braća Deno i Alex Mantas koji od detnjstva žive na ostrvu Patmos. Tradicionalne kožne sandale koje možete pronaći u radnjama u uskim uličicama svakog grčkog ostrva su prozvod koji je duboko povezan sa grčkim identitetom. Ta ideja leži u osnovi vizije brenda Kyma, oni žele da očuvaju to nasleđe i tržištu ponude minimalistički dizajnirane sandale dobrog kvaliteta. Svaki model dobio je naziv po jednom od grčkih ostrva i dizajn reflektuje estetiku svakog od njih. Kao i ostrva, svaki model sandale predstavlja svoj mali univerzum, ali ono što im je svima zajedničko jeste troslojni gumeni đon plave boje.

  MERAKI


  Dizajnerke koje stoje iza brenda Meraki inspirisale su se rečima koje su „neprevodljive“ koje imaju dublje značenje koje se ne može tako lako opisati na nekom drugom jeziku. Srećom, mi vrlo dobro znamo šta merak označava, pa nam je jasnija vizija zahvljajući kojoj je nastao ovaj mladi brend tašni. Radi se o kolekciji kožnih rančeva i tašni minimalnog dizajna. Prirodni materijali, jednostavni oblici i svedene boje spajaju se u jednostavnom, ali posebnom dizajnu. Tašne se izrađuju ručno u malim porodičnim radionicama.

  SOPHIA – enjoy thinking


  Od samog nastanka ovaj lifestyle brend je miljenik blogova i sajtova koji se bave dizajnom. Ideja je u osnovi jednostavna probuditi autentičnost koja je duboko usađena u grčko kulturno nasleđe kroz etičko poslovanje i udruživanje. U svom portfoliju imaju predmete kao što su statue, jastuke, posuđe, sveće i nakit. Trenutno možete kupiti stvari sa njihovim potpisom u 25 muzejskih i 400 različitih radnja širom sveta, između ostalog u ponudi su prodavnice u Louvreu i u Britanskom muzeju. Ono zahvaljujući čemu je ovaj brend tako brzo postao uspešan jeste činjenica da znalački kombnuju umetnost sa dizajnom, klasiku sa savremenim elementima, zapravo oni su učinili da art predmeti „pobegnu iz muzeja“ i nastave srećan život u domovima širom sveta.

  Saznaj više:
  Povezani članci: