Pretraga

10 stvari koje volim: Antonina Petković

10 stvari koje volim: Antonina Petković

Tekst: Vanja Ratković

Antonina Petković je 25-godišnja manekenka i model, koja je vrlo mlada ostvarila fascinantnu karijeru - na svetskim nedeljama mode radila je sa brendovima kao što su Chanel, Chloé, Armani, Valentino, Isabel Marant, Victoria Beckham, Tom Ford, Victoria's Secret... Sarađivala je i sa čuvenim Karlom Lagerfeldom, koji ju je fotografisao za CR magazin. Ova rođena Čačanka, do pre dve godine je živela u Njujorka, a trenutna adresa joj je Beograd. Za BURO. je ispričala kojih to 10 događaja/ljudi/mesta/stvari je čine ispunjenom i srećnom.

10 stvari koje volim: Antonina Petković (фото 1)

01

Beograd - dom

Dugo mi je trebalo da se stacionaram i jedno mesto nazovem domom, a to sam konačno uspela prošle godine. Volim energiju Beograda, neprestanu bleju i zabavu koju pruža.

10 stvari koje volim: Antonina Petković (фото 2)

02

moji najbliži

To su moja porodica u Čačku, prijatelji, dečko Ivan i naša mačka Stafi. Oni čine moj život šarenim i mene istinski srećnom osobom.

10 stvari koje volim: Antonina Petković (фото 3)

03

Moja kuhinja

Skoro sam se uselila u novi stan i najviše sam vremena provela planirajući i sređujući kuhinju, jer je ona u našoj kući centar dešavanja. Volim da kuvam i pravim večere za drugare, kao i naš jutarnji ritual spremanja doručka i kafe dok ide neka lagana muzika u pozadini.

10 stvari koje volim: Antonina Petković (фото 4)

04

joga

Kroz jogu sam upoznala sebe i svoje telo, naučila da dišem i prihvatim stvari kakve jesu. I dalje mi je magično kako jednostavan pokret može da utiče na naše mentalno i fizičko zdravlje!

10 stvari koje volim: Antonina Petković (фото 5)

05

Priroda

Neophodno mi je da se isključim iz gradske buke i dešavanja i prepustim zvucima, mirisima i prizorima prirode. Vrlo često je to lagana šetnja kroz park ili trčanje pored reke, a kada imam mogućnosti volim da pobegnem na planinu.

10 stvari koje volim: Antonina Petković (фото 6)

06

posao i putovanja

Zahvaljujući svom poslu jako rano sam krenula da putujem i obilazim razne zemlje, upoznajem druge kulture i probam najčudnije ukuse. Takođe, dosta mojih drugara ne živi u Beogradu, pa mi ona omogućavaju da ih češće vidim i posetim. Za mene putovanja predstavljaju slobodu!

10 stvari koje volim: Antonina Petković (фото 7)

07

piknik

Omiljeno letnje dešavanje u gradu. Okuplja ljude u parkovima i muzejima, gde se sluša dobra muzika i uživa u prirodi sa drugarima.

10 stvari koje volim: Antonina Petković (фото 8)

08

knjige

Oduvek sam volela da čitam i budem okružena knjigama. One mi pružaju poseban osećaj komfora i sigurnosti i odličan su saputnik na svim mojim putovanjima.

10 stvari koje volim: Antonina Petković (фото 9)

09

ny

Grad u kome sam provela najveći deo svog odraslog života i sazrela kao osoba. Zauvek ću voleti gužvu i ludilo na ulicama i uvek ću mu se rado vraćati. Posebno mesto u mom srcu ima McCarren park u Wiliamsburgu koji je moja oaza mira u čitavom tom haosu.

10 stvari koje volim: Antonina Petković (фото 10)

10

leto

Sunce me pokreće, motiviše i inspiriše. Ja sam pravi letnji čovek i volim sve što ima veze sa njim. U to spadaju vožnja bajsa vrelim beogradskim ulicama dok gledam zalazak sunca, večernja okupljanja u našem dvorištu u Čačku dok se služi hladna lubenica, lepljivi morski dani kada nemam nijednu brigu u glavi, noćne bleje na stepenicama Zaokreta i tako u nedogled…

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor