Pretraga

10 stvari koje volim: Danilo Pavlović

10 stvari koje volim: Danilo Pavlović

Tekst: BURO.

Danilo Pavlović je mladi beogradski fotograf koga prepoznajemo po neodoljivim snimcima koje nije uvek lako dočarati rečima. Fotografije su jednostavne i autentične, na poseban način lične i bliske, osvajaju lepotom. Danilo iza sebe ima brojne modne kampanje za poznate brendove ali i modne editorijale koje je objavio kako u našim tako i svetskim izdanjima modnih magazina poput V Magazine, MMSCENE, GQ Portugal, DSCENE... U pauzi između putovanja, za BURO. je ispričao kojih ga to 10 događaja/ljudi/mesta/stvari čine ispunjenim i srećnim.

10 stvari koje volim: Danilo Pavlović (фото 1)

01

Life itself

U svakodnevnoj trci za ambicijama, statusom i materijalnim stvarima zaboravljamo važnost samog zivota i da živimo u trenutku, tako da ću to prvo navesti. Život je najlepša stvar koja nam se desila. Omiljena fotografija Hiroshi Sugimoto.

10 stvari koje volim: Danilo Pavlović (фото 2)

02

Muzika

Jedna od stvari koja me najviše inspiriše i bez koje definitivno ne bih mogao da zamislim život. Vrlo sam senzitivan na zvuk i imam plejliste za svaki mood. Pesme vezujem za stvari, ljude, događaje. Trenutno najviše slušam Hako Yamasaki.

10 stvari koje volim: Danilo Pavlović (фото 3)

03

Autentičnost

...bilo kog oblika me inspiriše. Biti dosledan sebi je sloboda, kompromis nije opcija.

10 stvari koje volim: Danilo Pavlović (фото 4)

04

Meditacija

Ona je sada već uveliko postala deo moje jutarnje rutine. Kroz meditaciju sam naučio da se povežem sa samim sobom, centriram, smirim um i izoštrim instinkt. Sve odgovore pronalazim u sebi.

10 stvari koje volim: Danilo Pavlović (фото 5)

05

Filmovi

Nisam tip koji bindžuje i nemam Netflix (& proudly stating this). Od detinjstva sam okružen filmovima i imali su jako veliki uticaj na mene i moju fotografiju. Dokumentarni filmovi imaju posebno mesto.

10 stvari koje volim: Danilo Pavlović (фото 6)

06

Arhitektura

Kuća Ricarda Bofilla je sve o čemu sanjam.

10 stvari koje volim: Danilo Pavlović (фото 7)

07

Ogledala

Oduvek sam fasciniran ogledalima i načinom na koji iz različitih uglova mogu da reflektuju različite aspekte naših ličnosti. Ako gledamo iz pravog ugla, možemo videti šta god poželimo.

10 stvari koje volim: Danilo Pavlović (фото 8)

08

Proces stvaranja

On je, možda, za mene najbitniji. To je momenat kada se osećam najstvarnije, kada su mi sva čula i receptori uključeni. Tu smo samo ja i moja percepcija određene situacije u trenutku.

10 stvari koje volim: Danilo Pavlović (фото 9)

09

Love!

10 stvari koje volim: Danilo Pavlović (фото 10)

10

Bali

Često zamišljam kako bi bilo lepo da živim na Baliju, radim u baru, surfujem i ne mislim ni o čemu... But then...

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor