Pretraga

10 stvari koje volim: DJ Dee

10 stvari koje volim: DJ Dee

Tekst: Vanja Ratković

Dee je pseudonim koji stoji iza imena Dijane Knežević. DJ-ingom je počela da se bavi 2008., a od tada, muziku pušta u čitavom regionu. “Počneš da se baviš ovim onda kada zaista osetiš muziku koja te pokreće i osetiš dužnost da taj osećaj podeliš sa svima”, ističe Dee. Karijeru je započela puštajući house, a kasnije je počela da koketira i dub-tech i tehno zvucima. Setove je radila u nekim od najrenomiranijih beogradskih klubova kao što su klubovi The Tube, Mladost, Gadost... Nastupala je i na brojnim festivalima uključujući Enter Festival, Lovefest, Exit, Amsterdam Dance Event. Pored DJ-inga, bavi se i izradom sveća.

Sa njom smo razgovarali o tome kojih 10 stvari/ljudi/mesta je ispunjavaju, a ovo su njeni odgovori.

01

Bavim se muzikom, pa ću nju izdvojiti kao prvu stvar koja me okupira.

02

Obojila mi je život i donela nezaboravne trenutke, recimo nastup na otvorenom bazenu u okviru Lovefest-a 2017.

10 stvari koje volim: DJ Dee (фото 1)

03

Mimo house zvuka koji prezentujem, važno mi je da muziku konzumiram široko i slušam različite stvari. Umetnik čiji me zvuk jako inspiriše je Tricky, njegov Massive Attack, kao i ASAP Rocky.

10 stvari koje volim: DJ Dee (фото 2)

04

Uz muziku, energiju dajem modi. Iz te ljubavi nastao je moj brend Discont, u okviru koga sam pravila majice i kape. Potom i Midnight, gde kreiram sveće.

05

Ako ćemo o visokoj modi, volim rad Anthony-ja Vaccarello-a, kreativnog direktora Yves Sant Laurent kompanije.

10 stvari koje volim: DJ Dee (фото 3)

06

Moguće da je sklonost ka koloritu i estetici vučem iz porodičnog biznisa – cveća. Moji imaju cvećaru gde obožavam da budem. Cveće opušta.

07

Bavljenje sobom, između svega ostalog, nadograđujem healing terapijama. Kao i svakom živom biću, treba mi pažnja i zagrljaj.

08

To dobijam i dajem među prijateljima. Posebno su mi važni oni koji su bili uz mene i kada nisam u pravu. Kada si u pravu, svi su ti blizu, a mislim da se pravi pokažu onda kada grešiš, da tada budu tu.

10 stvari koje volim: DJ Dee (фото 4)

09

Volim šetnju. Beograd je nekako grad za šetnju, ili smo tako navikli.

10 stvari koje volim: DJ Dee (фото 5)

10

Velika stvar za čovekov rast su putovanja. Imala sam priliku da vidim različite kulture, pogotovo u Africi, što bih volela da se nastavi.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor