Pretraga

10 stvari koje volim: Marija Strajnić

10 stvari koje volim: Marija Strajnić

Tekst: BURO.

Marija Strajnić je kreativna duša koju verovatno znate kao osnivačicu brenda Lovers. Marija je završila arhitekturu, a osim toga se bavi fotografijom, primenjenom ilustracijom i filmom. Njena dva bespolna čovečuljka pratimo godinama unazad i volimo ih u svim oblicima - na posterima, majicama i duksevima - a ona je nedavno ispunila još jedan svoj san i u srcu Dorćola otvorila svoju Lovers radnju. Otkrila nam je mesta/ljude/događaje koji je inspirišu. 

10 stvari koje volim: Marija Strajnić (фото 1)

01

LAKOĆA

Ceo moj život se događa na dva načina. Stvari mi se ili samo dese: bez mnogo svog upliva imam utisak da se naslonim i posmatram samu sebe kako me nosi nešto ka nekom cilju dok uživam u lakoći i prolećnom povetarcu celog tog sudbinskog dešavanja. Ili, skroz suprotno: tvrdoglavo zamislim nešto i prolazim kroz pakao milionima godina kroz najgore bolove duše dok to nekako ne ostvarim. Od ta dva mnogo više volim ovo prvo.

10 stvari koje volim: Marija Strajnić (фото 2)

02

PRIJATELJI

Pod jorganom u nekom opskurnom hotelu u Staroj Pazovi slušamo na slušalice pesmu na repeat koju smo otkrile pre dva dana i obema nam je omiljena. Sutradan držimo zajedno neko arhitektonsko predavanje. Sinoć smo gledale Stalkera i hvatale beleške da možemo bolje da tumačimo. Častićemo se pljeskavicom kod Pauna ako smršamo 3 kile do petka. Obožavam svoje prijatelje i sve životne faze kroz koje prolazimo zajedno.

10 stvari koje volim: Marija Strajnić (фото 3)

03

LOVERS

Puno sam zanimanja kroz život promenila, ali mi se čini da sam kroz Loverse sve sjedinila u moj pravi istinski poziv. To je moj brend, moja radnja, moja strast. Nešto što gradim svakodnevno, godinama, na sve moguće načine. Toliko mi se proželo sve to kroz život da sam sigurna da sam na dobrom putu. Jedva čekam svaki novi radni dan.

10 stvari koje volim: Marija Strajnić (фото 4)

04

DA BUDEM MAMA

Ovom malom na slici, koji me je načinio majkom. I još jednom još manjem, koji me je načinio malo boljom majkom. To je neka neobjašnjiva ljubav od koje bih plakala od sreće što je imam. Kad me neko pita "Kako sve stižeš?" odgovor je zato što imam njih. Oni su mi večita inspiracija da budem bolja i postignem što više mogu.

10 stvari koje volim: Marija Strajnić (фото 5)

05

PROLAZNOST

Ima puno sigurnosti i nekog pomirujućeg olakšanja u tome što ništa nikad ne ostaje isto.

10 stvari koje volim: Marija Strajnić (фото 6)

06

ISTRAJNOST

Ključ svemira. Imam utisak da apsolutno ništa nije nemoguće ako ne odustaneš.

10 stvari koje volim: Marija Strajnić (фото 7)

07

MARKO

Moja srodna duša, životni saputnik, ljubav zauvek, fontana mladosti, oda radosti.

10 stvari koje volim: Marija Strajnić (фото 8)

08

HRANA

Plašim se da se ne raspišem ovde i da ispadne najduži pasus od svega što volim, tako da ne bih da obrazlažem mnogo. Na slici je jedan od obroka sa Tajvana, iz lokalnog bifea u gradu Kaohsiung, u kom najčešće nisam imala predstavu šta jedem jer su svi nazivi na kineskom, ali je sve bilo najukusnije na svetu. Djao čin čaa!

10 stvari koje volim: Marija Strajnić (фото 9)

09

BEZBRIŽNOST

Osećaj zbog kog obožavam putovanja svake vrste. Volim kad nešto nepoznato postane blisko i zauvek deo tebe. I onda se posle sećaš i srećan si, čak i kad neko iskustvo nije bilo toliko lepo, zavoliš ga jer je tvoje.

10 stvari koje volim: Marija Strajnić (фото 10)

10

JA

Nekad me i nerviram ali u principu zavolele smo se jako i mislim da je ova ljubav preduslov za sve ove prethodne, za još hiljadu ovde nenabrojanih i beskonačno budućih.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor