Pretraga

10 stvari koje volim: Veljko Lalović

10 stvari koje volim: Veljko Lalović

Tekst: BURO.

Veljko Lalović, Uvek prisutan ili multidisciplinarni stvalarac. Veljko se bavi fotografijom, kamerom, snima spotove, kampanje i samostalne art projekte a nedavno je udružio snage sa umetnicom, Bojanom Branković, kada su otvorili izložbu "Drowned Promises". Ovom prilikom nam je otkrio šta još čini njegov svet.

10 stvari koje volim: Veljko Lalović (фото 1)

01

SUMRAK

Doba dana koje mi već godinama uliva i dalje nedefinisano lepu i nostalgičnu emociju. Tamnoplava boja mira, sporog protoka vremena i nešto što najkraće traje, uvek ostavi najjači efekat na mene. U sumraku dolazi inspiracija i, često, mala lutanja unutar mene samog. Grad odiše nekim lepšim notama i koraci vode ka nekom bolje sutra.

10 stvari koje volim: Veljko Lalović (фото 2)

02

TIŠINA

Tišina ima veliku moć, najviše reči ume da kaže, i ponekad ju je najteže pronaći. Govorim i o tišini kada možemo sa nekim biti prisutni ali ćutati. O tišini kada smo apsolutno sami, ponekad i u tami. Svaki odgovor je u nama, onda kada tišina bude sa nama sama.

10 stvari koje volim: Veljko Lalović (фото 3)

03

PORODICA

Mesto odakle sve kreće, svaki uspeh i sreća, kao i mesto gde se svaka nedaća završi. Međusobna podrška, pomoć i rast. Bezuslovna ljubav, jak stisak ruke i najiskreniji zagrljaji.

10 stvari koje volim: Veljko Lalović (фото 4)

04

HVALA I IZVINI

Dve vrlo jednostavne reči, sa velikim potencijalom. Kada se kažu iskrenom emocijom, nešto se desi u svemiru. U to sam se uverio dosta puta. 

10 stvari koje volim: Veljko Lalović (фото 5)

05

INTUICIJA

Vođen njome, dešavala su se čuda u mom životu. Intucija se gradi, onoliko brzo koliko sami sebe uspemo naučiti sobom. Smatram da čovek ima sposobnost da oseti stvari unapred, intuicija tu može da pomogne kao i da odmogne, zavisi koliko na vreme obratimo pažnju na osećaj unutra.

10 stvari koje volim: Veljko Lalović (фото 6)

06

STVARANJE

Čovek koji voli da šeta stići će mnogo dalje od čoveka koji voli destinaciju. Tako slično je i kod stvaranja. Ceo proces razmišljanja, mašte, prožimanja tih emocija kao da se nešto već dešava ili se desilo, tamo smo daleko pre no što zapravo jesmo, e baš to je ono za šta živim i čemu bih dao život. Momenat kada ideja iz glave, dođe ispred očiju, rekao bih da je jedan od najlepših osećaja na svetu. Važna stavka je iskrenost, kako moja prema tome, tako i kada radim sa više ljudi.

10 stvari koje volim: Veljko Lalović (фото 7)

07

PRVI PUT

Osećaj koji nakon što se završi može samo da se pamti. "Prvi put" bi možda bila najskuplja stvar da čovek može da kupi i da opet oseti taj prvi put. Pošto to nije slučaj, ja gledam da u svakom svom kreativnom radu nešto uradim po prvi put, zato volim svoja snimanja, volim da zakomplikujem kada osetim da ću nešto uraditi po prvi put. Naravno, ne isključujem ostala uživanja ali smatram da neke stvari dolaze igrom prilika ili neprilika, dok neke isključivo sami pravimo, po prvi put.

10 stvari koje volim: Veljko Lalović (фото 8)

08

VENECIJA

Grad u koji sam dosta puta išao i u koji ću se uvek rado vratiti. Noći su posebno lepe za šetnju, dok su snovi u starim sobama vrlo vividni. Zanimljivo je što kod Venecije, svaki put kad sam išao, nešto sam u njoj uradio po prvi put. To je pre svega grad koji mene mnogo inspiriše - energija, mistika, dobijam osećaj da sam ni na nebu ni na zemlji. Želim u njemu jednog dana stvarati i postati njegov deo, i sa tim svojim delom večno krstariti uskim kanalima.

10 stvari koje volim: Veljko Lalović (фото 9)

09

BELI ZEC

Od malih nogu je bio moja amajlija, kao plišana igračka, posle i u živom obliku i danas u raznim formama. On je definicija sreće i tuge istovremeno. Jedan crno beli svet, jedan balans i inspiracija za nešto što planiram u životu raditi. Put ka sebi i drugima kroz mene.

                                                                Follow the white rabbit.

10 stvari koje volim: Veljko Lalović (фото 10)

10

KAFA

Koliko god imao problema i obaveza, velikih ili malih, uvek pronađem vremena za šoljicu kafe sa prijateljem.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor