Pretraga

5 načina kako da oraspoložite drage ljude koje niste dugo videli

5 načina kako da oraspoložite drage ljude koje niste dugo videli

Tekst: BURO.

Pre, ili kasnije moramo se suočiti sa činjenicom: biće ovo duga, duga zima. Između mera zbog pandemije, vremenskih (ne)prilika i uobičajne zimske apatije izvesno je da ćemo većinu vremena provesti kod kuće, ili na dosadnoj realaciji kuća-posao. Naravno, nalazimo način da se vidimo sa porodicom i najbližim ljudima, ali šta je sa svim onim dragim licima sa kojima volimo da popijemo kafu razmenimo vesti o životu, ali ih nemamo na speedial-u? Još od marta sebi obećavamo da ćemo se sa svima njima čuti, ili pokušati neko on-offline viđanje. Usamljenost i osećaj diskonektovasnoti nisu prijatna stanja i bilo bi lepo da pošaljemo poruku podrške svim onima koji su pre ovoga činili naš život i bojili ga u nove boje. Predlažemo vam da obradujete one koje niste dugo videli i to na nekoliko kreativnih načina.

5 načina kako da oraspoložite drage ljude koje niste dugo videli (фото 1)

5 načina kako da oraspoložite drage ljude koje niste dugo videli (фото 2)

Kupite poklon

Tek tako bez razloga. Poklon koji nije novogodišnji, božićni, ni rođendanski. Samo neka sitnica koja će poručiti – značiš mi. Pošaljite samo pitanje poput „omiljena boja?“, ili „omiljeni miris?“ i na osnovu odgovora izaberite nešto. Tople čarape, ili mirisna sveća su super izbor poklona tokom zimskih meseci.

5 načina kako da oraspoložite drage ljude koje niste dugo videli (фото 3)

Napravite playlistu

Sećate se kaseta? Strpljivog čekanja da pesma na radiju počne, pa histeričog skakanja da dugme „snimanje“ pritisnemo baš u pravom trenutku. A zatim da sa kasete na kasetu presnimavamo pesmu po pesmu, kako bismo dobili savršen miks. E to je bio poklon! Sada je dovoljno da mišem prevučemo naslove pesama, i 45 sekundi kasnije imamo svoju listu. Ako vam je i to komplikovano, pretražite Spotify i pronađite neku od već kreiranih lista (ima ih bezbroj) i pošaljite prijateljima koji su zaglavljeni u kućnoj izolaciji. Feel good lista pesama je uvek dobar izbor.

5 načina kako da oraspoložite drage ljude koje niste dugo videli (фото 4)

5 načina kako da oraspoložite drage ljude koje niste dugo videli (фото 5)

Pošaljite utehu

Zagrljaj ne možete spakovati u paket, ali možete nešto što ima miris i ukus detinjstva i bakine kuhinje. U okviru CarGo Butler aplikacije postoji opcija da u restoranu Sarma Bar poručite odličnu sarmu. Tradicionalno jelo stiže za nekoliko destina minuta ravno na kućni prag. Sve što vi treba da uradite jeste da odaberete u aplikaciji jelo, dodate adresu i provučete karticu. Ovo je sjajan način da obradujete starije članove porodice i umesto njih „pripremite“ ukusan ručak, a njima omogućite da se odmore i uživaju u danu.

5 načina kako da oraspoložite drage ljude koje niste dugo videli (фото 6)

5 načina kako da oraspoložite drage ljude koje niste dugo videli (фото 7)

NAPIŠITE pismo

Mail je super, WhatsApp još bolji, ali ništa ne može da zameni analognu magiju kakvu poseduje pismo. Tanka, pa debeljuškasta slova, ritam pisanja, zakrivljene kukice, slučajne mrlje, pauza za novu reč... Pisma otkrivaju mnogo više. Pa zašto ne biste u nečije sanduče poslali lepe reči tačno između gomile koverti sa računima. Ukoliko niste skloni preteranoj romantici, to može biti i obična razglednica sa nekoliko zabavnih redova, tek toliko da znaju da mislite na njih.

5 načina kako da oraspoložite drage ljude koje niste dugo videli (фото 8)

5 načina kako da oraspoložite drage ljude koje niste dugo videli (фото 9)

Pozovite ih telefonom

Telefon ovih dana kao da nam je neprijatelj, utišali smo zvuk, ugasili notifikacije, pokušavamo da se odupremo skrolovanju do besvesti. I u celoj toj borbi sa smartphone telefonima zaboravili smo na fiksne linije. Toliko da ih čak nismo ni odjavili. Zato zgrabite slušalicu i priredite pravu trač partiju nalik onima u osnovnoj školi. Telefonsko ćaskanje je milion puta bolje od nekoliko nemuštih poruka!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor