Pretraga

Četiri sajta gde možete pronaći najbolje niche magazine

Četiri sajta gde možete pronaći najbolje niche magazine

Print je mrtav, živeo print!

Tekst: Jelena Karakaš

Kako objasniti činjenicu da u eri u kojoj se na dnevnom nivou glasno uzvikuje „print je mrtav“ se takođe na dnevnom nivou, pojavi neko novo štampano izdanje?!

Zvuči zbunjujuće, ali matematika i nije tako komplikovana, mlađe generacije ne osećaju nikakvu povezanost sa tradicionalnim izdanjima, ali to ne znači da ne umeju da cene vreme provedeno u proučavanju kvaliltetnog magazina.

Ključna reč? Pa, kvalitet!

Mladi urednici odmetnulli su se daleko od izdavačkih kuća i menadžmenta koji svako slovo meri isključivo ostvarenim profitom i organizovali su se u male kompanije koje pored biznis taktika pokreće i instinkt kreativnog tima. Baš na način kao kad su se pre jednog veka i pojavili prvi glossy časopisi koji su svakim svojim sledećim brojem pomerali granice i donosili nešto novo.

Četiri sajta gde možete pronaći najbolje niche magazine (фото 1)

Recept i nije težak, ali očigledno zbunjuje direktore iz prošlog veka koji prave ogromne troškove svojim timovima i zbog toga naređuju dodatna smanjivanja budžeta i ljudstva... Dok se velike kompanije ne saberu, mali igrači kroje novu medijsku mapu!

Niche izdanja beleže odličnu prodaju i čitanost, a ono najbitnije - uživaju poverenje među svojim čitaocima. U našem regionu ovaj trend je tek u začetku, ali zašto se ne biste uključili u globalne trendove? Predstavljamo vam nekoliko odličnih sajtova koji su se specijalizovali za online shopping časopisa, pored toga što ćete pronaći nešto baš u skladu sa vašim interesovanjima, sva izdanja prodaju kao single edition, što znači da možete dati šansu različitim naslovima, pre nego što se godišnjom pretplatom vežete na duže vreme.


Coffe Table Mags


Thorsten Keller je celog života bio zaluđenik za magazine, po zanimanju je grafički dizajner, a igrom slučaja je dublje zagazio u izdavačke vode. Godinama je ulagao u časopise i svi u njegovoj okolini su znali za njegovu strast prema odličnoj kafi i kvalitetnim magazinima. Kada je njegov prijatelj u Hamburgu otvarao pržionicu Public Coffee Roasters ponudio mu je da deo lokala bude kiosk za retka izdanja. I tako je sve počelo, dva meseca kasnije nastala je radnja i sajt Coffee Table Mags, a Throsten je i dan danas lično zadužen za ponudu. Nova izdanja pronalazi preko društvenih mreža (samo na Instagramu prati 3.000 naloga niche magazina!), a pri izboru se beskompromisno vodi kvalitetom sadržaja. Teme prema kojima gravitira su: kafa, hrana, putovanja, dizajn i arhitektura.

Četiri sajta gde možete pronaći najbolje niche magazine (фото 2)
Četiri sajta gde možete pronaći najbolje niche magazine (фото 3)

magCulture


Četiri sajta gde možete pronaći najbolje niche magazine (фото 4)
Četiri sajta gde možete pronaći najbolje niche magazine (фото 5)

Jeremy Leslie ima bogato iskustvo rada u magazinima, naime on je kao art direktor i autor u medijima prisutan preko tri decenije. Projekat magCulture započeo je 2006. godine kao posao „sa strane“, tokom godina ovaj koncept je porastao, sada je tu prodavnica u Londonu koja je istovremeno i event space i studio; podkast o časopisima, ali i konferencija posvećena medijima ModMag koja se na godišnjem nivou održava u Britaniji i Americi. Zaluđenici za dešavanja u industriji već su dobro upoznati sa značajem koji Jeremy ima u izdavačkim krugovima, blog koji piše na magCulture sajtu je postao kultan, a koliko je ovo mesto fantatično oslikava činjenica da radnja nudi čak 500 različitih naslova!


Pics & Ink


Ovaj online shop nastao je na malo drugačiji način, iza njega stoji kuća Iceberg Press koja izdaje časopise The Simple Things i Oh Comely. U timu kuće su nekadašnji izdavači i urednici britanskih magazina poput Country Living, Good Housekeeping, Coast i Prima. Danas oni istražuju scenu nezavisnih časopisa i njima najzanimljivije dodaju u svoju ponudu. Nažalost za narudžbine iz ostatka sveta ne važi pravilo flat poštarine od samo 2 funte bez obzira na to koliko časopisa ste poručili. Ali je i dalje tu super uređena online polica gde možete pogledati najnovija izdanja i naručiti neka od njih, a dok se situacija ne promeni istrpite poštarinu. Vredi!

Četiri sajta gde možete pronaći najbolje niche magazine (фото 6)
Četiri sajta gde možete pronaći najbolje niche magazine (фото 7)

BoutiqueMags


Četiri sajta gde možete pronaći najbolje niche magazine (фото 8)

Sajt je sa radom započeo 2010. godine i od tad se etablirao kao mesto na kome možete pronaći luksuzna nezavisna izdanja časopisa i knjiiga. Pored pojedinačne prodaje njihov tim sarađuje sa radnjama, ustanovima i muzejima u Velikoj Britaniji koje opskrbljuju zanimljivim izdanjima do kojih nije tako lako doći. BoutiqueMags ponuda broji manje od sto izdanja, što im omogućava da u svakoj od sekcija (modna, dizajn, art i lifestyle) kupcima obezbede najkvalitetniji sadržaj.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor