Pretraga

Evo kako će žurke izgledati posle pandemije

Evo kako će žurke izgledati posle pandemije

Tekst: BURO.

Pa ljudi, ovo smo čekali, momenat kad će se izlasci i žurke vratiti u naš život! Još uvek smo pomalo nepoverljivi prema svemu, ali kada se nađemo u masi naše telo nepogrešivo poseže za starim mehanizmima i navikama i noge počnu same da se kreću u ritmu muzike i, najbitnije od svega, mozak i njegovo zabrinuto verglanje odlaze u background. Bilo nam je potrebno da skačemo u mestu, đuskamo bez ritma, guramo se i gunđamo, u prolazu prospemo piće po sebi, uništimo najbolju haljinu, slomimo najdraže štikle. Ma nek se desi bilo šta! Dugo nismo imali spontanost u životu i bojažljivo isprobavamo granice (da se ne mučite previše, one ne postoje). Zato nazdravljamo za sve lepe trenutke ovog leta i nadamo se najboljem. U tom duhu otkrivamo vam kako je pandemija promenila i dalje menja party industriju.

Anti kovid kanepei

Evo kako će žurke izgledati posle pandemije (фото 1)
Evo kako će žurke izgledati posle pandemije (фото 2)
Evo kako će žurke izgledati posle pandemije (фото 3)

Ako malo razmislite kanapei su idealan način da gosti uživaju u hrani, a da budu sigurni. Maleni zalogaji upakovani u čašice ili u kašike omogućavaju da nema dodirivanja hrane, niti preteranog zadržavanja kraj švedskog stola. Londonska kompanija ARC Events čak nudi i opciju tanjira sa malim zalogajima posebno pripremljenih za svakog gosta pojedinačno. Takođe njihov tim je razmišljao i o takvim kutijama koje su idealne za zabave na otvorenom. Što se pića tiče, na velika vrata vratile su se klasične čaše za šampanjac sa niskom stopicom i širokim gornjim delom. A kako je šampanjac piće koje je neraskidivo povezano sa proslavama, ovo je savršen trenutak da nazdravimo što smo živi i zdravi.

Klub/restoran

Evo kako će žurke izgledati posle pandemije (фото 4)
Evo kako će žurke izgledati posle pandemije (фото 5)
Evo kako će žurke izgledati posle pandemije (фото 6)

Ovaj trend ste verovatno i sami primetili: većina restorana se preko noći pretvorila u neku varijantu kluba, da li samo uz dodatak DJ-a ili uz ceo stejdž za muziku uživo, svejedno. I kome su još potrebni klubovi? Na globalnom nivou svaki kul restoran i bar zaposlio je full time DJ-a i obećavaju svojim gostima super provod i to ne samo vikendom. Najnoviji primer ovog koncepta jeste nova podružnica Soho House hotela, a to je 180 House u Londonu. Dom Chung je programski direktor (i brat Alexe Chung) i kako kaže imaće muziku tokom svih 7 večeri u nedelji. Oni žele da uz enterijer i koktele i muzički program bude ono što je specifično i prepoznatljivo za to mesto. Čak i Michelin restorani uvode ovu novinu, pa će tako restoran u Bristolu Deci uz proslavljenog kuvara Peter Sancheza-Iglesiasa, na spisku stalno zaposlenih imati i resident DJ-a.

Evo kako će žurke izgledati posle pandemije (фото 7)
Evo kako će žurke izgledati posle pandemije (фото 8)

Provod na (super)jahti

Evo kako će žurke izgledati posle pandemije (фото 9)
Evo kako će žurke izgledati posle pandemije (фото 10)
Evo kako će žurke izgledati posle pandemije (фото 11)

Postoji mesto na kom će biti svi oni koji spadaju u 1% najbogatijiih na svetu i to nije kopno. Ovo znamo zato što statistike dostupne za 2021. godinu pokazuju da su velike šanse da ovo bude najbolja godina u istoriji na tržištu jahti. Do sada je prodato više od 208 luksuznih jahti, primera radi u istom periodu prošle godine ta brojka je iznosila 131. Svoju superjahtu od preko 85 metara dužine trenutno prodaje Steven Spielberg za “sitnih” 160 miliona dolara. A kako ćemo se nas ostalih 99% zabaviti? Zabeležen je i porast party katamarana koji će vas u zalazak povesti na jedrenje uz piće i muziku. Pa, može!

Održivost i žurke

Evo kako će žurke izgledati posle pandemije (фото 12)
Evo kako će žurke izgledati posle pandemije (фото 13)

Održivost je velika tema u svim oblastima, pa ne čudi da je i party industrija shvatila kako moraju da daju svoj doprinos. Iako nas tek očekuju velike glamurozne zabave širom sveta, organizatori već sada razmišljaju kako da maksimalno smanje zagađenje i sve obave na lokalnom nivou. Nedavno je u Velikoj Britaniji sa radom počeo sajt House of Party Planning koji nudi listu dobavljača u toj zemlji koji posluju po održivim principima. Primera radi, cvećara Tattie Rose Flowers u svojim aranžmanima ne koristi stiropor, niti jednokratnu plastiku, a kompanija Raw Tipis koja iznajmljuje šatore posle svakog događaja računa koliko je zabava ostavila traga na planetu i u skladu sa tim sadi drveće u ime organizatora žurke. Trend koji bismo voleli da zaživi!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor