
Evo kako će žurke izgledati posle pandemije
Pa ljudi, ovo smo čekali, momenat kad će se izlasci i žurke vratiti u naš život! Još uvek smo pomalo nepoverljivi prema svemu, ali kada se nađemo u masi naše telo nepogrešivo poseže za starim mehanizmima i navikama i noge počnu same da se kreću u ritmu muzike i, najbitnije od svega, mozak i njegovo zabrinuto verglanje odlaze u background. Bilo nam je potrebno da skačemo u mestu, đuskamo bez ritma, guramo se i gunđamo, u prolazu prospemo piće po sebi, uništimo najbolju haljinu, slomimo najdraže štikle. Ma nek se desi bilo šta! Dugo nismo imali spontanost u životu i bojažljivo isprobavamo granice (da se ne mučite previše, one ne postoje). Zato nazdravljamo za sve lepe trenutke ovog leta i nadamo se najboljem. U tom duhu otkrivamo vam kako je pandemija promenila i dalje menja party industriju.
Anti kovid kanepei



Ako malo razmislite kanapei su idealan način da gosti uživaju u hrani, a da budu sigurni. Maleni zalogaji upakovani u čašice ili u kašike omogućavaju da nema dodirivanja hrane, niti preteranog zadržavanja kraj švedskog stola. Londonska kompanija ARC Events čak nudi i opciju tanjira sa malim zalogajima posebno pripremljenih za svakog gosta pojedinačno. Takođe njihov tim je razmišljao i o takvim kutijama koje su idealne za zabave na otvorenom. Što se pića tiče, na velika vrata vratile su se klasične čaše za šampanjac sa niskom stopicom i širokim gornjim delom. A kako je šampanjac piće koje je neraskidivo povezano sa proslavama, ovo je savršen trenutak da nazdravimo što smo živi i zdravi.
Klub/restoran



Ovaj trend ste verovatno i sami primetili: većina restorana se preko noći pretvorila u neku varijantu kluba, da li samo uz dodatak DJ-a ili uz ceo stejdž za muziku uživo, svejedno. I kome su još potrebni klubovi? Na globalnom nivou svaki kul restoran i bar zaposlio je full time DJ-a i obećavaju svojim gostima super provod i to ne samo vikendom. Najnoviji primer ovog koncepta jeste nova podružnica Soho House hotela, a to je 180 House u Londonu. Dom Chung je programski direktor (i brat Alexe Chung) i kako kaže imaće muziku tokom svih 7 večeri u nedelji. Oni žele da uz enterijer i koktele i muzički program bude ono što je specifično i prepoznatljivo za to mesto. Čak i Michelin restorani uvode ovu novinu, pa će tako restoran u Bristolu Deci uz proslavljenog kuvara Peter Sancheza-Iglesiasa, na spisku stalno zaposlenih imati i resident DJ-a.


Provod na (super)jahti



Postoji mesto na kom će biti svi oni koji spadaju u 1% najbogatijiih na svetu i to nije kopno. Ovo znamo zato što statistike dostupne za 2021. godinu pokazuju da su velike šanse da ovo bude najbolja godina u istoriji na tržištu jahti. Do sada je prodato više od 208 luksuznih jahti, primera radi u istom periodu prošle godine ta brojka je iznosila 131. Svoju superjahtu od preko 85 metara dužine trenutno prodaje Steven Spielberg za “sitnih” 160 miliona dolara. A kako ćemo se nas ostalih 99% zabaviti? Zabeležen je i porast party katamarana koji će vas u zalazak povesti na jedrenje uz piće i muziku. Pa, može!
Održivost i žurke


Održivost je velika tema u svim oblastima, pa ne čudi da je i party industrija shvatila kako moraju da daju svoj doprinos. Iako nas tek očekuju velike glamurozne zabave širom sveta, organizatori već sada razmišljaju kako da maksimalno smanje zagađenje i sve obave na lokalnom nivou. Nedavno je u Velikoj Britaniji sa radom počeo sajt House of Party Planning koji nudi listu dobavljača u toj zemlji koji posluju po održivim principima. Primera radi, cvećara Tattie Rose Flowers u svojim aranžmanima ne koristi stiropor, niti jednokratnu plastiku, a kompanija Raw Tipis koja iznajmljuje šatore posle svakog događaja računa koliko je zabava ostavila traga na planetu i u skladu sa tim sadi drveće u ime organizatora žurke. Trend koji bismo voleli da zaživi!
Povezani članci
Buro 24/7 Izbor