Pretraga

Evo kako da uživate tokom zime čak i ako niste obožavalac snežne idile

Evo kako da uživate tokom zime čak i ako niste obožavalac snežne idile

Tekst: BURO.

Iako od zime ove godine nismo mnogo videli ni dobili, za ljude od leta svaki temperaturni podeok ispod broja 15 znači to doba godine. Kad je hladno i sivo, kada je sve što od života želimo da se sklupčamo na svojoj fotelji i pustimo da Netflix odradi svoje. Zapravo, da zlatna ribica ili čarobna lampa zaista postoje, jedna od tri želje bi sigurno bila da postoji i zimski san za ljude, ne samo životinje. Ne, ne želimo da dremamo ispred TV-a, želimo da te ledene dane jednostavno prespavamo. Ali, šta ako bismo prihvatili izazov da i u ovom godišnjem dobu pronađemo onu čarobnu iskru? Hajde da se igramo.

Evo kako da uživate tokom zime čak i ako niste obožavalac snežne idile (фото 1)

Priznanje

Najpre je potrebno da se pomirite sa činjenicom da vas čeka hladan period i da na to ne možete da utičete. Ono na šta možete da utičete (bar u određenoj meri) jeste način na koji ćete ga provesti. Zaista je moguće da uživate tokom zime čak i ako niste obožavalac snežne idile.

Plan

U idealnom slučaju, za ovo godišnje doba pokušajte da plan napravite unapred. Ne morate ići daleko, agendu možete napraviti i u toku samog zimskog perioda, kada fokus treba da prebacite na sve one male aktivnosti kojima se u danu radujete, bilo da je to kafa u omiljenoj kafeteriji ili čitanje pored kamina, organizacija je zaista pola posla. Ne preskačite da ugodite sebi u ovom tmurnom periodu, baš tada se sitnice najviše računaju.

Evo kako da uživate tokom zime čak i ako niste obožavalac snežne idile (фото 2)

Novi hobi

Hobi je verovatno najbolji način da se pomirite sa zimom i skratite njeno trajanje. To može biti i neka kućna zanimacija, poput pletenja ili za izlazak iz pećine - klizanje na ledu.

Lista

Iako na prvu zvuči kao nemoguća misija, sigurni smo da možete pronaći makar jednu lepo stvar koju zima sa sobom nosi. A kako to obično biva, jedna dobra uvek sa sobom nosi dve i niz se nastavlja. Podsećajte se stavki sa tog spiska dok vam ne postanu svakodnevica, na kraju možda čak i prigrlite ovo godišnje doba.

Evo kako da uživate tokom zime čak i ako niste obožavalac snežne idile (фото 3)

Pokret

Ideja o novom kućnom hobiju je sjajna, ali je istina da ne možemo tri meseca provesti zatvoreni u kući, ne računajući odlazak na posao i statističke greške u vidu slučajnih izlazaka. Osim toga, vitamin D vam je neophodan, zato se obucite slojevito i stavite telo u pokret. Ukoliko vam odlazak do teretane zvuči preambiciozno, računa se i đuskanje ispred ogledala.

Zimska oprema

Ako ništa drugo, zimu makar uvek možemo da napravimo da bude fashion. Slojevitost nam pruža toliko opcija za stilske igre, pa zašto to ne iskoristiti? 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor