Pretraga

Gustaf Westman živi u univerzumu dizajn zabave, opsednuti smo njegovim šarenim šoljicama

Gustaf Westman živi u univerzumu dizajn zabave, opsednuti smo njegovim šarenim šoljicama

Tekst: BURO.

Gustaf Westman živi u univerzumu dizajn zabave, on je inicijalni tvorac valovitog ogledala, a njegov radni prostor izgleda jednako genijalno. U njemu nećete pronaći nijednu ravnu liniju, sve je uvijeno u neobične forme i pastelne boje. Ponovo voajerski virimo u njegov studio, a ovom prilikom tamo smo snimili šarene šolje koje dolaze u kompletu sa tacnama i želimo da nam ovi setovi oboje siva jutra.

Gustaf Westman živi u univerzumu dizajn zabave, opsednuti smo njegovim šarenim šoljicama (фото 1)
Gustaf Westman živi u univerzumu dizajn zabave, opsednuti smo njegovim šarenim šoljicama (фото 2)

Šta mu je poslužilo kao inspiracija? Kao i uvek, zabava i želja da pomeri granice struktuiranosti i strogoće u dizajnu. Ovoga puta, imao je i jedno konkretno uporište koje ga je vodilo od ideje do realizacije. On uvek ima šolju pored kreveta i želeo je da napravi nešto praktično što će sprečiti da se sadržaj iz iste prospe po posteljini ili tepihu. Tako su nastale predimenzionalne tacne u istim pastelnim bojama kao i šolje.

Gustaf Westman živi u univerzumu dizajn zabave, opsednuti smo njegovim šarenim šoljicama (фото 3)
Gustaf Westman živi u univerzumu dizajn zabave, opsednuti smo njegovim šarenim šoljicama (фото 4)

Osim tacni, tu su i veći tanjiri istog oblika, a Gustaf planira da nastavi da pravi manje predmete i da eksperimentiše sa materijalima. Još jedan kreativni izvor sa kog se umetnik napaja jeste moda i nada se da će sa nekim od svojih omiljenih brendova - Jacquemes, Loewe, Cecile Bahnsen - u bliskoj budućnosti i sarađivati.

Gustaf Westman živi u univerzumu dizajn zabave, opsednuti smo njegovim šarenim šoljicama (фото 5)
Gustaf Westman živi u univerzumu dizajn zabave, opsednuti smo njegovim šarenim šoljicama (фото 6)

Nema sumnje da njegova popularnost raste, njegovi komadi deo su enterijera poznatih influensera, muzičara i ljudi iz javnog života, poput Olivie Rodrigo, stilistkinje Hanne MW i repera Tayler, The Creatora. Sigurni smo da će naš feed uskoro preplaviti i setovi tacni i šolja koji dolaze u pink, beloj, plavoj, narandžastoj i žutoj boji. Želimo sve!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor