Pretraga

Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti

Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti

Tekst: BURO.

Lepo vreme će opet brzo. Ako nama ne verujete na reč pogledajte prognozu već za ovaj vikend. To znači da koliko odmah možemo da počnemo sa maštanjem da je zima otišla i neće se vraćati i da će odavde dani postajati sve duži i duži a vreme toplije. I da će sa tim i sve ostalo da bude mnogo, mnogo bolje. Da će opet početi putovanja, i sastajanja, i odlazak na more kad god nam se ukaže prilika, i žurke do jutra i tako redom sve što nam već godinu dana nedostaje. Realnost kaže da je sve to na pauzi još neko vreme sigurno, ali to ne znači da ne možemo da maštamo, a našli smo čak i saučesnike u tome. Predstavljamo vam tri Instagram profila u kojima leto traje zauvek, kuće su prelepe, a kolači preukusni i ne goje. Savršenstvo!

Tamo gde leto zauvek traje

@jimmymarble

Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 1)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 2)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 3)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 4)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 5)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 6)

Jimmy Marble je režiser, fotograf i dizajner i već to u startu govori o sjajnom balansu različitih elemenata u njegovim fotografijama koje su prvo i pre svega veoma, veoma dobre, i ako ništa drugo zbog toga je uživanje gledati ih. Druga korisna informacija ide u prilog tome, budući da je višestruko nagrađivan za svoj rad i da radi sa velikim brojem svima poznatih klijenata što govori da su njegove fotografije zadržale jedinstven i prepoznatljv stil ali i da su istovremeno komercijalne u najboljem smislu te reči, i nešto što nas upeca na prvi pogled. Poslednje ali ne i najmanje važno (naprotiv možda i najvažnije) je da Jimmy živi i radi u Los Anđelesu, tako da su njegove fotografije gotovo portal u kali vajb i letnju atmosferu koja ne prestaje. Uostalom, i sam kaže da je njegov Instagram za one koji vole “puno vode, puno šarenila, puno voća i povrća”. Da, da i da! Ovde leto nikada ne prestaje, i ako vam srce malo jače udara na samu pomisao soli na koži i vetra u kosi, ovo je svet za vas.

Sva mesta gde bismo želeli da živimo

@somewhereiwouldliketolive

Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 7)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 8)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 9)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 10)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 11)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 12)

Proveli smo previše vremena zatvoreni u stanovima i kućama u poslednjih 12 meseci. U tom periodu, mnogi od nas su razmotrili svoj odnos sa prostorom u kom žive, promenili štošta u njemu, odlučili da razmišljaju više o dizajnu koji ih okružuje, postali pravi mali eksperti u oblasti kućnog dekora i dizajna enterijera. Morali smo da naučimo da zavolimo svoj prostor više, da ga prilagodimo radu od kuće, i učinimo je najudobnijim mestom na svetu. Ipak, to ne znači da tokom cele godine nismo maštali o tome koliko bi magično bilo biti u karantinu negde u kući na Kapriju, ili pod palmama na Baliju. Ako želite da nastavite u pravcu tih maštanja, ili pak da pronađete ultimativnu inspiraciju za dizajn stana, Instagram nalog @somewhereiwouldliketolive je najbolji izvor za to. Fokusirani su na enterijer (i poneki egzotični, omamljujući eksterijer) i ovde se nalazi bukvalno sav dizajn inspo koji vam je potreban. Ruben Ortiz i Katty Schiebeck, kuriraju profil, i svaki dan donose po neki novi prostor od kog nam zastane dah.

Sweet escape u najbukvalnijem smislu te reči

@hebe_konditori

Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 13)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 14)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 15)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 16)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 17)
Insta escape: Tri fantastična naloga za bežanje od realnosti (фото 18)

Već nek vreme znamo da su šećerlemaste, preterane, kičaste, razmahane, šarene, u svakom smislu over the top torte doživele svoj comeback i vratile se na velika vrata i male ekrane. Sarah Hardy je ime (i ruke, i kreativnost) koje stoji za Hebe Konditori brenda, i pokrenula ga je 2017. godine. Po primarnom zvanju je vajarka, budući da je završila skulpturu na Glasgow School of Art i nakon što je diplomirala počela je da eksperimentiše sa tortma, i primenjuje svoje skulptorske veštine na stvaranje neverovatnih slatkiša. Sve što Sarah napravi je na granici između kiča i genijalnog, i baš zato je i obožavamo. Sve je ušećereno, roze, mekano, svet iz kog da možemo ne bismo izlazili, a Sarah je svoj posao proširila i na merch i knjige, tako da je pored kolača moguće poručiti i bedževe, printove, čestitke. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor