Pretraga

Iskoristite Instagram pametno: Ovo su nalozi na kojima ćete naučiti kako da upravljate novcem

Iskoristite Instagram pametno: Ovo su nalozi na kojima ćete naučiti kako da upravljate novcem

Tekst: BURO.

Instagram stvarno može biti sjajna aplikacija. Pod jedan, jer niste u obavezi da pratite ono što vas ne zanima (a čak i da se nađete u toj situaciji, mute opcija je iz raja izašla), a pod dva jer tamo možete pronaći nišu za svako svoje interesovanje. U tolikom mnoštvu profila, sigurno postoji nešto što vas inspiriše, samo je trik da šum svedete na minimum i da sebi složite listu u kojoj uživate i ako već trošite vreme na skrolovanje da u tome maksimalno uživate. Dobra ideja je da otpratite sve i polako ponovo sagradite svoju following listu, oni kojih se odmah setite i ponovo ih dodate na listu su pravi, za ostale više sreće drugi put. Ako vam to zvuči kao preambiciozna epizoda, možete jednostavno dodati nekoliko naloga koji će oplemeniti vaš život. Priča o novcu i štednji nikome nije prijatna, ali svi volimo da vidimo višak na računu krajem meseca. Zato vam predlažemo nekoliko odličnih naloga na Instagramu koji su fokusirani na upravljanje novcem i svim načinima kako pametnim ponašanjem možete da profitirate.

@go_fund_youself

Iskoristite Instagram pametno: Ovo su nalozi na kojima ćete naučiti kako da upravljate novcem (фото 1)

Alice Tapper je samozvana finansijska štreberka i osnivačica i autorka sadržaja na Instagram nalogu Go Fund Yourself. Ona je pokrenula nalog sa željom da stvori mesto na kome bi sakupila sve vesti o ličnim finansijama na jedno mesto, a ono što je pokreće jeste da o toj temi priča na odmeren ali opet zabavan način. Pored jednostavnih i pametnih saveta od novcu i ulaganju, Alice povremeno nudi i besplatne masterclass kurseve (možete ih pogledati i retroaktivno). A takođe je lansirala incijativu da se uvede u red u online „buy now pay later“ plaćanja, koja često navode mlade na napromišljeno ponašanje sa novcem.

@clevergirlfinance

Iskoristite Instagram pametno: Ovo su nalozi na kojima ćete naučiti kako da upravljate novcem (фото 2)

Bola je sertifikovana finansijska edukatorka, finansijska ekspertkinja, autorka, govornica i osnivačica Clever Girl Finance, jedne od najvećih platformi koja se bavi ličnim finansijama u Americi. Nju u toj misiji vodi ideja da osnaži žene i da im omogući da život žive po sopstvenim uslovima. Na njenom sajtu i Instagram profilu možete pronaći besplatne kurseve, savete i preporuke kako najpametnije štedeti i doći do blagostanja.

Thefrugality

Iskoristite Instagram pametno: Ovo su nalozi na kojima ćete naučiti kako da upravljate novcem (фото 3)

Alex Stedman je freelance modna stilistkinja koja živi i radi u Londonu već 15 godina. Do sada je sarađivala sa naslovima kao što su Matches, Eve, Red, Conde Nast Traveller, a od 2012. godine vodi The Frugality koji se bavi novcem i štednjom. Na ideju da pokrene takav blog došla je zbog svojih poteškoća sa novcem i poželela je da podeli sa svima niz kreativnih rešenja do kojih je došla u svom životu.

@Vestpod

Iskoristite Instagram pametno: Ovo su nalozi na kojima ćete naučiti kako da upravljate novcem (фото 4)

Emilie Bellet je osnivačica i direktorka Vestpod-a i autorka knjige „You’re Not Broke, You’re Pre-Rich“. Emilie je radila u privatnoj kompaniji, a na ideju da pokrene Vestpod došla je kako bi pokrenula zdravu konverzaciju o novcu i osnaživanju žena da se izbore za sebe. Takođe, ona stoji iza popularnog newsletter-a, radionica, networking radionica i podkasta „The Wallet“.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor