Pretraga

Koji su to benefiti spavanja u svilenoj posteljini?

Koji su to benefiti spavanja u svilenoj posteljini?

Tekst: BURO.

Foto: Vanja Milićević

Osećaj kome svi težimo? Lagano, prirodno buđenje, praćeno lepršavim utiskom da smo napokon izvukli 8 sati sna i da smo potpuno spremni na sve izazove koje dan nosi. Pa kad onda bosi veselo otapkamo put kupatila i slučajno u ogledalu uhvatimo svoj odraz pa se i iznenadimo svežinom sopstvenog lica bez onih tragova spavanja zbog kojih delujemo izgužvano i natečeno. Utopija?!

Pa i nije baš. Okej, radi se o misiji u koju morate uložiti malo znanja, volje i truda ali, pošto se carski naspavate, shvatićete da se sve to isplati. U teoriji znate stvari koje utiču na zdrav san: od spavanja sa pritvorenim prozorom zbog strujanja svežeg vazduha, preko ostavljanja telefona pre nego što pređete prag spavaće sobe, sve do posebnih mirisa u formi sveća i difuzera koji će vašem telu dati znak da je vreme za spavanje, kao i mašina koje proizvode nežne zvuke koji mogu umiriti napet um. No, tu je još jedna stvar vrlo bitna u komplikovanoj formuli koja čini kvalitetno spavanje, a tu je i pravilan izbor posteljine. Da li ste ikada spavali u svili?

Nekako prirodno možda dovršavate rečenicu sa “…i kadifi”, ali svila sa pravom nosi te raskošne asocijacije, jer je spavanje u prirodnoj svili jedno zbilja luksuzno iskustvo koje će učiniti da se osećate posebno tokom celog dana. Koja je zapravo magija svile?

BEZ HEMIKALIJA

Koji su to benefiti spavanja u svilenoj posteljini? (фото 1)
Koji su to benefiti spavanja u svilenoj posteljini? (фото 2)

 

Pre svega, radi se o prirodnom materijalu koji je lišen hemikalija. Svila se proizvodi od svilenih buba koje se uzgajaju u kontrolisanim uslovima što pomaže da se proizvede fino svileno vlakno sa nimalo izloženosti štetnoj hemiji.

 

TO JE ANTIALERGIJSKI MATERIJAL

Koji su to benefiti spavanja u svilenoj posteljini? (фото 3)

 

Znate i sami da je neophodno jastučnice menjati što češće jer one imaju tendenciju da vremenom akumuliraju značajnu količinu bakterija, gljivica i prašine koja se prenose na naše lice kada ga položimo na jastuk. Svila poseduje prirodna vlakna koja su antialergijska što je čini otpornijom na sakupljanje grinja, prljavštine i drugih alergena.

 

IMA ANTI-AGE SVOJSTVA

Koji su to benefiti spavanja u svilenoj posteljini? (фото 4)
Koji su to benefiti spavanja u svilenoj posteljini? (фото 5)

 

Materijal koji čuva vašu mladost? Zvuči bombastično, ali dokazano je da nežna tekstura svile smanjuje boranje lica, koža lica tokom spavanja “klizi” po jastučnici i ne upija proizvode koji su prethodno naneti, zato je mnogi kozmetičari preporučuju kao obaveznu noćnu rutinu. Dalje je lako, sprečavanjem gužvanja lica smanjuje se mogućnost novih borica na licu.

 

POMAŽE I VAŠOJ KOSI

Koji su to benefiti spavanja u svilenoj posteljini? (фото 6)

 

Manje mršenja i lomljenja kose dok spavate znači zdravija kosa. Plus, smanjićete vreme jutarnjeg stilizovanja frizure jer joj svila može pomoći da ostane uredna. Svila smanjuje količinu trenja koje dovodi do oštećenja dlake, pa ako ste u misiji puštanja kose, ovo je sjajan trik kako da dodatno pomognete taj proces.

 

 

Zato želimo da vas bliže upoznamo sa domaćim brendom Silkeep koji je prvi brend u regionu koji se kroz online prodavnicu bavi svilenom posteljinom i proizvodima za spavanje. Nina i Vladimir Kokeza pokrenuli su čitavu priču u trenutku kada je Nina poželela da kupi svilenu jastučnicu ali nije uspela da je pronađe na našem tržištu. Udruženim snagama su stvorili malu marku koja od lansiranja širi svoj asortiman, ali i krug vernih fanova. Počeli su sa jastučnicama u bojama kao što su bela i nežnoroza, dok su ove zime uveli i crnu i zlatno-roza nijansu. Pored toga, oni nude i svilene maske za spavanje (ali i za lice), skranči gumice za kosu, kao i cele posteljine i to rađene po merama kako bi idealno odgovarale dimenzijama kreveta.

 

Koji su to benefiti spavanja u svilenoj posteljini? (фото 7)
Koji su to benefiti spavanja u svilenoj posteljini? (фото 8)

 

Ono što je bitno napomenuti jeste da se prema ovim stvarima treba odnositi jednako delikatno i sa pažnjom koliko i prema vašoj omiljenoj svilenoj haljini, ako želite da u njima uživate što duže. Možete ih ručno prati (a ako nemate pogodan deterdžent možete iskoristiti i običan šampon za kosu), ali i mašinski na programu namenjenom za svilu. Ukoliko želite da budete sigurni, Silkeep proizvode ubacite prvo u vrećice za pranje, pa tek onda u bubanj.

 

 

Delikatnost, nežnost i pažnja su ključne reči u ovoj priči koju luksuz i dobar osećaj prate u stopu. Kraj ove neobične godine možda je idealno doba da u svoju rutinu dodate nešto novo i date šansu beauty triku u koji se kunu trendi žene kao što su Kim Kardashian, Victoria Beckham, Rosie Huntington-Whiteley i Cindy Crawford. Javite nam utiske!

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor