Pretraga

Masion Mimi je novi domaći brend za dekorisanje stola. Očarani smo!

Masion Mimi je novi domaći brend za dekorisanje stola. Očarani smo!

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Monika Pavlović

Ima dana kada smo u žurbi i kada je praktičnost ono što nas vodi napred, ali ima dana kada želimo da brinemo o svakom detalju, kada obično želimo da pretvorimo u čarobno. Kada želimo da sve podignemo na viši nivo i da uživamo u posebnim epizodama, onima koje nastaju iz truda i ljubavi. Baš za takve dane namenjen je novi domaći brend Maison Mimi iza koga stoji dizajnerka enterijera Milica Todorović.

Masion Mimi je novi domaći brend za dekorisanje stola. Očarani smo! (фото 1)
Masion Mimi je novi domaći brend za dekorisanje stola. Očarani smo! (фото 2)
Masion Mimi je novi domaći brend za dekorisanje stola. Očarani smo! (фото 3)

Milicu ste mogli da upoznate bolje kada smo vas vodili u njen porodični dom na Senjaku koji je personifikacija njenog ličnog stila: sneno, retro, ženstveno i nežno. Mnogi su poželeli da se zadrže u tom elegantnom svetu koji je Milica osmislila za svoju porodicu. Ali sada, zahvaljujući činjenici da sve to pretvorila u brend za dekoraciju stola, svi možemo svoju trpezu načiniti razigranom i delikatnom.

Masion Mimi je novi domaći brend za dekorisanje stola. Očarani smo! (фото 4)
Masion Mimi je novi domaći brend za dekorisanje stola. Očarani smo! (фото 5)
Masion Mimi je novi domaći brend za dekorisanje stola. Očarani smo! (фото 6)

Kako Milica trenutno sa porodicom živi u Hondurasu, imala je dovoljno vremena za kreativna promišljanja, želela je da iskoristi svoje dugogodišnje iskustvo u polju dizajna i odlučila se da tržištu ponudi predmete za dekoraciju stola koji su lepi, korisni i pristupačni. Kako ona kaže, preporuka je da se u ovim ljupkim kreacijama uživa svakog dana, ali idealne su i kao pokloni za razna slavlja i svečanosti. Stolnjaci, podmetači i ručno vezene salvete su posebno dizajnirani i proizvedeni u Srbiji od strane malih preduzeća i zanatlija od kojih su većina zene. Sve salvete su ručno vezene kao gobleni i za jednu je potrebno između četiri i osam sati rada.

Masion Mimi je novi domaći brend za dekorisanje stola. Očarani smo! (фото 7)
Masion Mimi je novi domaći brend za dekorisanje stola. Očarani smo! (фото 8)
Masion Mimi je novi domaći brend za dekorisanje stola. Očarani smo! (фото 9)

„Uvek sam volela obavezan nedeljni ručak gde se porodica okupi za lepo postavljenim stolom, ručno pisane recepte moje bake, njene nasleđene servise, vezene i štirkane stolnjake... Usrećuje me kada ugostim ljude kod kuće na ručku ili večeri i kada se oko stola kreira prijatna atmosfera i pozitivna razmena energija uz ukusnu i lepo serviranu hranu i brižljivo odabranu dekoraciju stola“, rekla je Milica o inspiraciji za pokretanje brenda Maison Mimi.

Masion Mimi je novi domaći brend za dekorisanje stola. Očarani smo! (фото 10)
Masion Mimi je novi domaći brend za dekorisanje stola. Očarani smo! (фото 11)
Masion Mimi je novi domaći brend za dekorisanje stola. Očarani smo! (фото 12)

Tablescaping je tokom godina korone postao trend koji je brzo uzleteo i to ne bez razloga, dok smo sedeli kod kuće shvatili smo važnost malih rituala i koliko je dobro od njih napraaviti nešto posebno i uzbudljivo. Pozovite prijatelje, dodajte stolnjake sa velikim cvetovima, zatim salvete sa vezenim motivima voća, obavezno dodajte buket u raskošnoj vazi i uživajte u tome kako se odjednom stvara magija. Bon Appétit!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor