Pretraga

Mrak pada ranije, ali imamo (nordijski) trik kako da vam to ne utiče na raspoloženje

Mrak pada ranije, ali imamo (nordijski) trik kako da vam to ne utiče na raspoloženje

Tekst: BURO.

Svima nama večitim zaljubljenicima u leto dolazak jeseni, sivih oblaka, niskih temperatura, džempera i kišobrana pada teško. I dalje proveravamo da li su nam tragovi od kupaćeg - naš omiljeni letnji suvenir - na mestu, odbijamo da ciklama topove zamenimo braon nijansom oktobarskog garderobera i i dalje pijemo hladni latte. Isto tako, vrlo dobro znamo da negodovanje ne može trajati zauvek. (Ne želite da pokisnete do gole kože u japankama i tankoj letnjoj haljini.) U pomoć nam priskače koselig, nordijski koncept koji stiže kao pravi priručnik za preživeti jesen i zimu.

Mrak pada ranije, ali imamo (nordijski) trik kako da vam to ne utiče na raspoloženje (фото 1)
Mrak pada ranije, ali imamo (nordijski) trik kako da vam to ne utiče na raspoloženje (фото 2)

 

Svi smo dobro upoznati sa terminom hygge koji je u jednom momentu preplavio društvene mreže, nežna skandinavska estetika obojila je naš feed, a osećaj blagostanja odjednom je postao osnovna emotivna težnja apsolutno svih i svakoga. Koselig se vezuje posebno za hladne dane i šansu da i u njima uživamo kao u julu i avgustu. Ovaj koncept podstiče jesenje ušuškavanje, uživanje u mirisnim svećama, prigušenom svetlu, opuštajućoj muzici i toplim napicima. Rečju, svim onim malim stvarima koje nas greju iznutra. I zaista, te sitnice jesu ono što ovo doba godine čini posebnim. 

 

 

Osim Instagramske komponente gde će većina glomaznih šolja i čupavih, krem jastuka završiti, koselig podstiče i boravak u prirodi i provođenje vremena sa bliskim ljudima. Ideja je da je sada zapravo idealno vreme da se posvetimo prijateljima i porodici i smislenim aktivnostima u kojima možemo uživati zajedno, bilo da je to hiking ili društvena igra u zatvorenom i toplom.

 

Mrak pada ranije, ali imamo (nordijski) trik kako da vam to ne utiče na raspoloženje (фото 3)
Mrak pada ranije, ali imamo (nordijski) trik kako da vam to ne utiče na raspoloženje (фото 4)

 

Bilo da je vaš koselig gaženje lišća pored reke, šetnja u prisustvu sebe, sa slušalicama u ušima ili veče pored kamina sa prijateljima - so be it. Šta god da rasteruje tmurne oblake i boji sivilo u vašem životu, duplirajte dozu i posmatrajte kako jesen odjednom postaje daleko prijatnija. Igraćemo čak i na jednu nijansu.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor