Pretraga

Ove cvetne interpretacije najvećih umetničkih dela XX veka su možda nešto najlepše što smo (ikada) videli

Ove cvetne interpretacije najvećih umetničkih dela XX veka su možda nešto najlepše što smo (ikada) videli

Tekst: Jelena Karakaš

Vizuelni spektakl! Dobro, istina jeste da smo možda ponekad previše egzaltirani, ali teško je ne ući u stanje totalne euforije kada prepoznate jedinstveni talenat, ideju i izvedbu. A sve to se poklopilo u radu Harriete Parry. Ona je umetnica i cvećarka sa sasvim posebnim talentom da u obliku cvetnih aranžmana reinterpretira najpoznatije scene iz sveta umetnosti, filma i mode. I to na tako promišljen način da nam je možda i krenula suza od lepote.

Ove cvetne interpretacije najvećih umetničkih dela XX veka su možda nešto najlepše što smo (ikada) videli (фото 1)
Ove cvetne interpretacije najvećih umetničkih dela XX veka su možda nešto najlepše što smo (ikada) videli (фото 2)

 

Parryjeva je zavolela cveće još u ranom detinjstvu, odrasla je na farmi u unutrašnjosti Engleske i od malena je učestovala u kreiranju aranžmana za lokalne seoske proslave. U Lidsu je studirala primenjenu umetnost, a još pre diplomiranja 2007. godine uz posao u oblasti enterijera shvatila je da je cveće njen pravi životni poziv. Zatim se preselila u London gde je počela da se bavi cvetnom dekoracijom za događaje i modna snimanja, a paralelno drži radionice za sve zainteresovane entuzijaste.

Kada se zadubite u njen rad i vidite širu sliku od samo privlačnog buketa, shvatićete da ova avangardna devojka ima savršen osećaj za detalje, boje, teksture i kompoziciju. A ono što je izdvaja jeste pomak ka neočekivanom u baš svakom njenom radu.

 

Ove cvetne interpretacije najvećih umetničkih dela XX veka su možda nešto najlepše što smo (ikada) videli (фото 3)
Ove cvetne interpretacije najvećih umetničkih dela XX veka su možda nešto najlepše što smo (ikada) videli (фото 4)

 

Pažnju šire javnosti privukla je serijom kompozicija u kojima je transformisala čuvena umetnička dela kao što su „Vrisak“ Edvarda Muncha, „Žena sa šeširom“ Pabla Picassoa pretvorivši ih u istovremeno veoma realne i kompletno apstraktne cvetne prikaze. I nije se samo fokusirala na istorijska dela, već se rado igra i sa popularnom kulturom, kao inspiraciju koristila je i čuvene prizore koje je snimio fotograf Tim Walker za magazin Vogue i scene iz kultnog filma iz šezdesetih "Šerburški kišobrani" (Les Parapluies de Cherbourg).

Prošle godine Harriet je sarađivala i sa Royal Academy u Londonu za koje je osmislila instalaciju za njihovu godišnju letnju zabavu. A jedan od njenih buketa uslikan je i u rukama same kraljice na jednoj proslavi. I da li zbog toga više ne sarađuje sa običnim klijentima? Apsolutno ne! Kada prepozna sličan senzibilitet, ona uživa i u radu na venčanjima, a kao omiljeno ističe jedno gde su se mladenci odlučili za ceremoniju gde je Salvador Dali bio osnovna nit inspiracije, a njeni aranžmani doprineli su nadrelazimu u istinskom Dali stilu.

 

Ove cvetne interpretacije najvećih umetničkih dela XX veka su možda nešto najlepše što smo (ikada) videli (фото 5)

 

Ako ste žedni inspiracije dodajte njen profil na listu onih koje pratite, a ako ste pravi ljubitelj cveća zapratite i njen drugi nalog na kome šeruje ljupke mini aranžmane.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor