Pretraga

Pet malih trikova za savršenu nedelju kod kuće

Pet malih trikova za savršenu nedelju kod kuće

Tekst: BURO.

Sve nam se manje dopada činjenica da dani postaju duži, vreme lepše, a mi i dalje ne možemo da živimo kako smo do sada uveliko planirali da će biti moguće. Ipak, još uvek ima mnogo toga da se otkrije u večerima provednim kod kuće i danima koji čekaju da ih ispunimo nekim sadržajem. Ma kako se osećaj za vreme dobrano poremetio, nedelja je i dalje ostala taj sveti dan slobode, mira i uživanja, kada je sve što poželimo moguće, i imamo više vremena, pre svega za sebe i svoje najbliže. S toga, odložite sve obaveze, dnevne rutine stavite na pauzu, i iskoristite ovaj dan da se posvetite sebi i nekim aktivnostima za koje tokom nedelje nemate vremena.

Svratite u MoMA muzej

Pet malih trikova za savršenu nedelju kod kuće (фото 1)

Trenutno je u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku otvorena retrospektivna izložba Donalda Judda, možda i najpoznatijeg umetnika minimalizma. U četiri ogromna galerijska prostora, horonloški su postavljeni Juddovi radovi i neverovatno je videti ih sve na jednom mestu, a i neverovatna je prilika za naučiti nešto više o minimalizmu i za one koji ga obožavaju i za one koji ga ne razumeju. S obzirom na situaciju, za sve one koji izložbu “posećuju “ od kuće MoMA je napravila sjajno online iskustvo koje podrazumeva i posetu prostoru i pogled na sve galerije i radove, ali i zadivljujuću i svima dostupnu arhivu intervjua sa Juddom, predavanja na temu minimalizma, Juddovih tekstova o sopstvenom radu itd.

Napravite svoju wanderlust listu

Putovanja možda jesu stavljena na pauzu ali nas to ne sprečava da o njima maštamo i planiramo gde bismo voleli da odemo kada sve ovo jednom konačno prođe. U toj strategiji i planiranju aplikacija Bimble je sjajan partner, jer omogućava da sakupljamo, čuvamo, i sharujemo omiljena mesta. Bilo da pravite listu mesta širom sveta koja biste voleli da posetite, ili čuvate preporuke kafea i restorana, ili stavljate čiodice na najbolje vodopade i hajking ture na svetu, Bimble su vrata u svet snova koji nam je sada potreban.

P.S. Uzgred, Spotify ima već spremnu masterlistu za sva stvarna i imaginarna putovanja, a njeni zvuci su definitivno nešto što ćete želeti u pozadini dok planirate na kojoj plaži će biti najbolje provesti vikend u avgustu.

Pet malih trikova za savršenu nedelju kod kuće (фото 2)
Pet malih trikova za savršenu nedelju kod kuće (фото 3)

Živite na klik i ne ustajte iz kreveta ceo dan

Retko koji dan to pruža, ali nedelja stvarno ima neku magiju da želimo jedino da se premeštamo sa sofe na krevet i da to stvarno i bude moguće. Legenda kaže da je baksuzno prekidati takvu tradiciju, makar ni zbog pravljenja najukusnijeg ručka. Srećom, u okviru CarGo Butler aplikacije postoji opcija da u restoranu Skara poručite odličan roštilj, i to onaj pravi, domaćinski koji će vas verovatno podsetiti na prolećne dane kada se sa velikom ekipom peče roštilj u dvorištu nečije vikendice. Pozovite deo te ekipe kod sebe na ručak, a sve što treba da uradite je da u CarGo Butler aplikaciji odaberete sve što želite iz Skara restorana, dodate adresu i kliknete poruči. Sjajan roštilj za kratko vreme stiže na kućnu adresu a prijatelji verovatno i pre.

Otkrijte novu muziku

Pet malih trikova za savršenu nedelju kod kuće (фото 4)

Blagodeti otkrivanja nove muzike su višestruko dokazane, i ako vam je potrebno malo da izađete iz svoje standardne plejliste, a da ostanete u atmosferi nedelje, onda je krajnje vreme da se upoznate sa muzikom Andrianne Lenker. Njen novi album (zapravo dva) 'songs' i ‘instrumentals' je nedavno izašao i nije moguće dovoljno istaći koliko su savršeno nedeljno muzičko štivo. Nežno je, pomalo melanholično, punog zvuka, idealno da zažmurite i otplovite negde daleko u mislima, a “instrumentals” je još i savršen par za čitanje, bavljenje hobijem, self-care rutinu, toplu kupku predveče, i uopšte pravo opuštanje i uživanje.

Dozvolite sebi da budete nostalgični

A to znači samo jedno: obnavljanje filmskog gradiva! Kladimo se da “Briljantin” niste gledali godinama, a disco, ljubavna priča, i moda kraja 70-ih ne samo što savršeno idu zajedno nego i što su idealan izbor za završetak dana. Đuskaćete uz "You're The One That I Want" i posentimentalisati uz "Hopelessly Devoted to You" a ako budete želeli da nastavite u istom maniru i ostanete u ovoj dekadi uvek možete da nastavite dalje i pobegnete još dublje u zonu komfora i zabave.

Pet malih trikova za savršenu nedelju kod kuće (фото 5)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor