Pretraga

Savršen dan u Parizu? Možete ga proživeti ovog trenutka. Saznajte više!

Savršen dan u Parizu? Možete ga proživeti ovog trenutka. Saznajte više!

Tekst: BURO.

Sećate se da smo još u prvim danima situacije karantin došli na ideju da premostimo nedostatak normalnog života uz zvukove koji su inače namenjeni relaksaciji i pripremi za spavanje. Imamo istomišljenike širom sveta. Tim online magazina My Little Paris lansirao je mikro sajt na kome možete „prošetati“ Parizom od jutra do mraka uz pomoć različitih zvukova.

Savršen dan u Parizu? Možete ga proživeti ovog trenutka. Saznajte više! (фото 1)
Savršen dan u Parizu? Možete ga proživeti ovog trenutka. Saznajte više! (фото 2)

Ideja iza njihovog mini projekta „Les Bruits de Paris“ jeste da umesto što po ceo dan slušamo kako aplikacije zvrndaju, na neki način proživimo momente koji francusku prestonicu čine tako magičnom i privlačnom. Vrlo lep, jednostavan i funkcionalan sajt će vas kada kliknete na play dovesti do zvuka koji pripada vremenu kada ste zalutali na sajt, na primer, ako kliknete u podne „uletećete“ u špic gužve malog bistroa u Parizu, u gužvi ćete čuti konobara koji obaveštava goste da još nema slobodnog stola, tanjiri će se sudarati, sitni evri udaraće o ivicu stola i skoro da će vam zamirisati sveža kafa.

Savršen dan u Parizu? Možete ga proživeti ovog trenutka. Saznajte više! (фото 3)

Naravno, to je samo predlog na vama je da odlučite za koju zvučnu atmosferu ste trenutno raspoloženi. Postoji ukupno 12 opcija, odnosno možete pratiti kako se dan razvija do 2 ujutru (kada se barovi zatvaraju –  čak postoji i zvučni zapis kraja smene u barovima ulici Oberkampf u 11. arondismanu), a svaka od opcija traje više od 30 minuta, sasvim dovoljno da pređete sve misli od: "hmmm ovo je čudno", preko "heh pa opuštajuće je", do kompletnog prepuštanja atmosferi.

Savršen dan u Parizu? Možete ga proživeti ovog trenutka. Saznajte više! (фото 4)
Savršen dan u Parizu? Možete ga proživeti ovog trenutka. Saznajte više! (фото 5)

Virtuelno možete da svratite na pijacu i slušate kakafoniju zvukova, kupce, prodavce, utovar, istovar... Čak se možete "provozati" i metroom. A možda je najlepša varijanta jeste prolećno popodnevno pićence kraj Sene, skoro da ćete osetiti sunce i povetarac. Probajte i putovanje na ovakav način, odlutajte u mislima.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor