Pretraga

5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed

5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed

Tekst: BURO.

Svi ste ih videli, to su bajkoviti kadrovi koji (baš) često promiču kada lenjo skrolujete Instagramom. Istina, ove sezone smo ih viđali mnogo manje, nasuprot anonimnim stenama i skromnim peškirima, ali kako se stvari vremenom budu vraćale u normalu sigurni smo da će ovih pet fantastičnih hotela uskoro ponovo stići u overbooked fazu. Radi se o luksuznim konceptima koji već decenijama privlače bogate i slavne i to ne bez razloga. Ovi hoteli su toliko elegantni, prefinjeni i nalaze se na toliko divnim lokacijama da smo lagano već počeli da odvajamo u fond za letovanje u stilu editorijala sa stranica modnih magazina. Jer znate kako – zaslužili smo!

Amangiri

Juta, SAD

5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 1)

Ovaj hotel predstavlja samu esenciju luksuza, to je mesto gde se i holivudske zvezde rado checkinuju kada im je svega preko glave. Imanje oko hotela se prostire na preko 200 hektara i okolina je divlja i nepristupačna, a hotel je dizajniran sa privatnošću kao glavnim lajtmotivom. Ove sezone su dodali i izdvojen deo u pustinji: Camp Sarika je super luksuzni glamping koncept za sve one kojima je potreban retreat (uz direktan pogled na zvezdano nebo). Iako je privatnost ovde ključna reč, lokacija i arhitektura su toliko spektakularni da je jako teško odoleti porivu da ne objavite 827.823 slika sa ovog mesta. I retko ko to uspeva, zgodne blogerke su stalni posetioci jer na ovom mestu svaki outfit deluje milion puta bolje.

5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 2)
5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 3)
5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 4)

Kadar zbog koga se isplati putovati: betonski zidovi koji okružuju apartmane sve sa treperavim svećama u suton, dok se u daljini vidi divlja pustinja.


Casa Pueblo Boca Paila

Tulum, Meksiko

5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 5)

Tulum je jedna od onih destinacija gde se predivni dizajn hoteli otvaraju svaki čas. Jedan od novijih hotela koji se nametnuo kao obavezan Insta izbor (uz mesta kao što su Casa Malca i Hotel Esencia) je Casa Pueblo Boca Paila. Hotel ima tri sprata i nalazi se tik do mora, a ima samo 14 soba i restoran. Sve je uređeno u kolonijalnom karipskom stilu, pa tako enterijer možemo opisati kao retro, što je malo drugačije od hotela u komšiluku koji su redom uređeni u boho stilu.

5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 6)
5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 7)
5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 8)

Kadar zbog koga se isplati putovati: bazen je obložen kvadratnim pločicama u kombinaciji terakot i krem boje, dok su okolne ležaljake presvučene prugastom tkaninom, a sve to uz suncobrane sa resama i raskošne palme. Zagarantovani lajkovi.


Hotel Du Cap-Eden-Roc

Azurna obala, Francuska

5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 9)

Ovo je mesto od koga svima zastaje dah! Hotel Du Cap-Eden-Roc, najpoznatiji hotel na francuskoj rivijeri ove godine je obeležio 150. godišnjicu. To u praksi znači da je ovaj hotel već 150 godina na must visit listi svih viđenijih ljudi od John F Kennedya, preko Marlene Dietrich, Orsona Wellesa do vojvotkinje od Windsora. Još u tridesetim godinama XX veka hotel je postao besmrtan zahvaljujući Scott Fitzgeraldu i njegovom romanu „Nežna je noć“. A dan danas se po portalima i društvenim mrežama šeruje fotografija koju je Slim Aarons snimio na hotelskom bazenu 1976. godine.

5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 10)
5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 11)
5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 12)

Kadar zbog koga se isplati putovati: Na litici je postavljena šipka na kojoj se nalaze kanapi na koje se možete popeti iz vode i napraviti genijalnu fotku koja pravim znalcima otkriva gde ste.


Il Pellicano

Porto Erkole, Italija

5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 13)

Nekada privatna vila bogate američke naslednice, Il Pellicano je tokom šezdesetih pretvoren u hotel. Fotograf Slim Aarons se ovde vraćao iz godine u godinu i zahvaljujući njegovim fotografijama kul ekipe koja uživa na stenama kraj hotela, ovaj hotel je postao najpoželjenija destinacija i davno pre nego što je Instagram uopšte nastao. Ukoliko se nastavi zabrana putovanja u Italiju i ne budemo u mogućnosti da se bućnemo u njihovom bazenu koji pune slanom vodom, opcija je i da kupite neki od suvenira na sajtu Issimo koji smo vam već predstavili.

5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 14)
5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 15)
5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 16)

Kadar zbog koga se isplati putovati: Vi na ležaljci na stenama, sa sve žuto-belim peškirom koji je već postao kultan, dok u pozadini blista more? Lajk!


Le Sirenuse

Pozitano, Italija

5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 17)

Nekada vikendica za odmor na Amalfi obali, a danas prelep hotel sa božanstvenim pogledom na Pozitano. Sa radom je počeo 1951. godine i među prvim gostima je bio John Steinbeck koji ga je opisao kao „prvoklasni hotel koji je besprekoran i vrlo kul, sa vinovom lozom koja se nadvija nad restoranom“. Tako je bilo na samom početku, a tako je i sada! Svaka od soba ima malu terasu koja gleda na more ka ostrvima. Ako volite pravi italijanski šik i njihov originalni La Dolce Vita koncept, ovo je mesto za vas!

5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 18)
5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 19)
5 najinstagramičnijih (da, to je reč) hotela na svetu. Dodajte ih i na svoj feed (фото 20)

Kadar zbog koga se isplati putovati: Za najromatičniju fotku ikada najbolju haljinu uparite sa hotelskim restoranom dok je na programu zalazak sunca.


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor