Pretraga

Ako ste na moru ne morate da se odreknete dobre kafe, otkrivamo vam sjajne kafeterije na obali

Ako ste na moru ne morate da se odreknete dobre kafe, otkrivamo vam sjajne kafeterije na obali

Tekst: BURO.

Postoje dva tima. Oni koji žele na odmoru da se skroz otkače od realnog života, koji priželjkuju ukidanje svih pravila i obrisa onog što čini svakodnevnicu. I oni koji žele da odmore, spavaju, ali i da ostanu u skladu sa osobom kakva su na kopnu. Njima su rituali ono što drži život u smislu, a jedan od njih svakako jeste šoljica najkvalitetnije kafe. Znači ne kuvalo u sobi, pa čak ni mini aprat, oni žele ono što piju i kod kuće. Single origin zrna, dobar aparat, veštog baristu. Od alhemije se ne odustaje. Zato smo pripremili mini spisak kafeterija na obali koje mogu da vam ponude kafu koja je na najvišem nivou. Hedonisti, pažnja.

Kava 37

Hvar

Ako ste na moru ne morate da se odreknete dobre kafe, otkrivamo vam sjajne kafeterije na obali (фото 1)
Ako ste na moru ne morate da se odreknete dobre kafe, otkrivamo vam sjajne kafeterije na obali (фото 2)

Hvar je dugo vremena važio za party ostrvo i još uvek tu možete pronaći sjajne žurke od jutra do sutra, ali u poslednjih nekoliko godina na ostrvu se razvio i sadržaj za one koji nisu isključivo došli zbog zabave, za sve one koji uživaju u tirkizu i specifičnoj atmosferi uzaverlog gradića. Čim je otvoren lokal Kava 37 je momentalno privukao fanove, i ne čudi jer se radi o vrhunskoj kafeteriji koja je ušuškana među kamenim kućama u samom srcu Hvara. Ispred Kave 37 je nekoliko hoklica i vlada sjajna atmosfera među ljubiteljima kafe koji dok ispijaju jutarnji napitak još pre plaže tu mogu pronaći nove prijatelje i istomišljenike. Prelepe keramičke šoljice svemu daju još jednu dimenziju gde je sve podređeno uživanju u ukusu.

Ako ste na moru ne morate da se odreknete dobre kafe, otkrivamo vam sjajne kafeterije na obali (фото 3)

Passion Cafe

Ibica

Ako ste na moru ne morate da se odreknete dobre kafe, otkrivamo vam sjajne kafeterije na obali (фото 4)
Ako ste na moru ne morate da se odreknete dobre kafe, otkrivamo vam sjajne kafeterije na obali (фото 5)

Okej, Ibica je jasna asocijacija za noći bez kraja i blistave dane tokom kojih se fiesta nesmetano nastavlja. Pravi klaberi znaju da za tako jak ritam jeste ključno da pronađu pravu kafeteriju gde lako mogu napuniti baterije do maksimuma. Jedno od takvih mesta na Ibici je svakako Passion Cafe. Postoji od 2002. godine, a za poslednje dve decenije se posao raširio i sad postoji čak 5 lokala širom ostrva. Pored kafe koja je zaista iz kategorije odlična, oni nude i zdrave obroke uglavnom bazirane na povrću. Zaista savršeno mesto za jutarnji oporavak. Pa ponovo na žurku!

Ako ste na moru ne morate da se odreknete dobre kafe, otkrivamo vam sjajne kafeterije na obali (фото 6)

Chill & Co

Serifos

Ako ste na moru ne morate da se odreknete dobre kafe, otkrivamo vam sjajne kafeterije na obali (фото 7)
Ako ste na moru ne morate da se odreknete dobre kafe, otkrivamo vam sjajne kafeterije na obali (фото 8)

Ostrvo Serifos se nalazi na pola puta između Atine i ostrva Milos. Broji samo 1.441 stanovnika, a brdoviti predeli su okruženi blistavim morem. Mirno ostrvce sada je dom novom konceptu Chill & Co. Radi se o malom hotelu i restoranu koji su otvoreni prošle godine i vizuelno pre izgledaju kao neka lokacija u Kopenhagenu, ili Berlinu. A da smo na moru otkriva izbor boja, paleeta kombinuje nijanse plave i belu boju. Oni služe sve vrste kafa, a pored onih na koje smo navikli tu je i obavezan grčki specijalitet espresso freddo. Zapravo ovo mesto je sjajan miks najboljih ukusa, na primer, možete poručiti avokado tost, a on će vam stići sa lokalnim sirom baš sa Serifosa. Možda poželite da provedete ceo dan tu i što da ne! Samo kasnije kafu zamenite sa Pornstar Martini koktelom i kul ste.

Ako ste na moru ne morate da se odreknete dobre kafe, otkrivamo vam sjajne kafeterije na obali (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor