Pretraga

Al Faya Lodge&Spa je neverovatan novi hotel u pustinji

Al Faya Lodge&Spa je neverovatan novi hotel u pustinji

Tekst: BURO.

Foto:

Svi imamo te neke dane, kada je previše vruće, previše bučno, previše naporno. Jednostavno, previše.

I samo biste otišli... Negde?

Tamo gde vlada apsolutni mir, na neko mesto koje kao da nije na zemlji i gde baš niko ne može da vas pronađe. Previše tražite? Ma kakvi!

Al Faya Lodge&Spa je neverovatan novi hotel u pustinji (фото 1)

Danas vam predstavljamo upravo takvo mesto, mesto za koje niste sigurni da je realno, ali jeste i - postoji. Al Faya Lodge&Spa je novi fantastični hotel u Emiratu Šardža, i iako smo navikli da turističke vesti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stižu iz Dubaija i Abu Dabija ispostavlja se da manje poznata Šardža ima šta da ponudi.

Al Faya Lodge&Spa je neverovatan novi hotel u pustinji (фото 2)

Ovoga puta ne radi se o glitz&glamour hotelima i mega tržnim centrima na kakve smo navikli na tom području, upravo suprotno! Sharjah Collection grupacija gradi hotele koji nose oznaku boutique i eco friendly. Tako su ovde iskoristili dve stare betonske građavine iz sredine XX veka koje su nekada bile prodavnica i kafe. Bonus poeni? Zgrade se nalaze usred pustinje. Za dizajn bio je zadužen londonski biro Anarchitect na čelu sa arhitektom Jonathanom Ashmoreom.

Al Faya Lodge&Spa je neverovatan novi hotel u pustinji (фото 3)
Al Faya Lodge&Spa je neverovatan novi hotel u pustinji (фото 4)

U dve široke prizemne građevine smešteno je samo pet soba, dok je za spa zonu projektovana nova zgrada, a neverovatna je činjenica da je bazen u spa centru napunjen slanom vodom.

Al Faya Lodge&Spa je neverovatan novi hotel u pustinji (фото 5)

Zbog posebnih uslova gradnje u pustinji Ashorme se odlučio za korišćenje otpornih materijala iz okoline, dok su dvorišta, tremovi i rooftop terase posebnim panelima zaštićeni od pustinjskih oluja.

Al Faya Lodge&Spa je neverovatan novi hotel u pustinji (фото 6)
Al Faya Lodge&Spa je neverovatan novi hotel u pustinji (фото 7)

Geometrijski rešen eksterijer prenet je i na unutrašnjost prostora, sav nameštaj posebno je dizajniran za ovo mesto. Enterijer je u potpunosti u službi okoline i svaka prostorija opremljena je tako da naglasi pogled koji se gubi u pustinji. Čak i kada pođu na spavanje gosti ostaju u konekciji sa prirodom zahvaljujući krovnim prozorima koji nude pogled na zvezdano nebo, dok glavna spavaća soba ima i krovnu terasu.

Al Faya Lodge&Spa je neverovatan novi hotel u pustinji (фото 8)

Trenutno se mesto može iznajmiti samo u celini kako bi gosti imali maksimalnu privatnost i intimu.

Al Faya Lodge&Spa je neverovatan novi hotel u pustinji (фото 9)

Nije loše mesto za zaboraviti na ovozemaljske probleme i stišati uzavrele misli.

Samo tiho. Samo fino.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor