Pretraga

BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo

BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Jelena Karakaš i press

Porto Montenegro jeste destinacija kojoj se rado vraćamo, svakog leta i po nekoliko puta. Radi se o lokaciji koja je od samog nastanka svojim gostima ponudila mesto za zabavan odmor i to na najpraktičniji mogući način. Dovoljan je kratak let od Beograda i još kraća vožnja i već vam je u rukama ključ od apartmana i dani na moru koje valja ispuniti sadržajem. Srećom, ni u tom slučaju ne morate previše da razmišljate. Sve je udaljeno na nekoliko koraka šetnje i život u ovoj marini prosto buja. Zato sa vama želimo da podelimo nekoliko razloga zašto se uvek iznova vraćamo (realno imamo ih i za nekoliko ovakvih tekstova) i da vas možda inspirišemo na sličnu avanturu. Ako možemo da sufliramo, predlažemo jutarnji let petkom i večernji u nedelju kako biste sledeću sedmicu startovali na najbolji mogući način!


HOTEL REGENT

BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 1)
BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 2)

Hotel Regent od punih pet zvezdica nas je osvojio još po otvaranju, ali kako koja nova godina prođe i ponovo posetimo ovo mesto iznova se uveravamo kako se radi o vanvremenskom smeštaju koji je osmišljen tako da svojim gostima ponudi kompletnu relaksaciju. Enterijer je inspirisan lokalnom tradicijom, kao i nautičkim motivima, što u kombinaciji čini miks koji je autentičan, prepoznatljiv i privlačan. Elegantno, šik i luksuzno su odrednice koje savršeno opisuju ono što Regent nudi.

Prostrane sobe opremljene su neverovatno udobnim krevetima, a velika kupatila nude šansu i da se opustite i priredite sebi finu kupku. Iako su sobe prijatne i zovu vas da utonete u san i privatnost, naš predlog je da istražite sve restorane i spa centar, jer svaki od tih prostora krije novi stepen uživanja. Hotelski restoran u kome se služi doručak nudi ultimativnu eleganciju, gde će vam uvek raspoloženo osoblje obezbediti šta god želite i to sve dok sedite ispod plavo-belih prugastih tendi i dok gledate kako se brodovi ljuljuškaju u marini. Radi se o ambijentu koji prizivamo kad želimo da nam život pruži čvrst zagrljaj. Spa centar (sve sa dva otvorena bazena) smešten je na prvom spratu hotela i nudi savršen pogled na okolinu. Ukoliko želite malo intimniji vajb odlučite se za manji bazen okružen prugastim ležaljakama, a ako želite dan pun sadržaja, proverite kakva je atmosfera na velikom bazenu koji je savršen za klince, a pruža priliku i da koristite ležaljke koje su u bazenu (sve sa konobarima koji su spremni da vam brzo dodaju i hladno vino).

BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 3)
BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 4)
BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 5)

GASTRONOMIJA

BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 6)
BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 7)

Ukusi su vrlo bitni u Porto Montenegro marini, naime u restorane koji se ovde nalaze potegnućete gde god da ste u Crnoj Gori. U godinama koliko postoje nametnuli su se kao nezaobilazna adresa za sve one koji uživaju u aromama i egzotičnim kombinacijama ukusa. Jedostavno, ovde postoji nešto za svakoga, između ostalih, tu je omiljena picerija Al Posto Giusto, kineski restoran China Ruijin, steakhouse Gallardo, kao i Marea restoran koji sjajno kombinuje ukuse kroz bogati meni, pripremljen od svežih morskih plodova i vrhunskog mesa sa obližnjih planina (ovde uz DJ-a možete naleteti i na pravu žurku).

BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 8)
BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 9)
BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 10)

ŠOPING

BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 11)
BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 12)

Da, trske smo na vetru i ne moramo u šoping kad smo na moru... Ali nekako je to lako zaboraviti u Porto Montenegru zbog sjajne ponude u radnjama. Pre svega tu su Dior i Rolex monobrand radnje, kao i brendovi Pretty Ballerinas, Max Mara, Hugo Boss, Heidi Klein. Pored toga tu su i koncept radnje gde bajeri vredno rade na uklapanju najboljih modela iz aktuelnih kolekcija najpoznatijih svetskih modnih brendova, obavezno zavirite među rafove butika Shubeshu, Fashion Gallery i Fantastika. Ukoliko vam je potrebno osveženje letnjeg dela garderobera, onda je šoping krug po marini obavezan.


DOGAĐAJI

BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 13)
BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 14)
BURO. izbor: 4 razloga zašto je Porto Montenegro destinacija koju obožavamo (фото 15)

Ono što je fanstastično jeste činjenica da Porto Montenegro ima tim koji svake sezone vredno radi kako bi svojim gostima obezbedili pregršt sadržaja i zabave. Bilo da ste željni umetnosti i izložba, koncerata, ili mode, ovde vas čekaju događaji u kojima ćete uživati. Pre par nedelja posetili smo manifestaciju Super Wine na bazenu Buddha-Bar Beach Porto Montenegro, a pre nekoliko dana uživali smo u par dana mode u okviru modnog festivala IFF. Prvog dana festivala publici su modele predstavile Sanja Matijević i Tamara Jarić, a to veče je po prvi put ikada predstavljen novi brend iz Balestra familije. Kćerke Renata Balestre, Fabiana i Federica i njegova unuka Sofia Bertoli Balestra su okupile tim mladih dizajnera kako bi, kako ističu, pokrenule evoluciju brenda u budućnosti i kreacijama inspirisale nove generacije. Drugog dana festivala održana je posebna revija ,,Tribute to Pierre Cardin”, publika je tako videla nasleđe koje je svetu ostavio Piere Cardin, od jakni, kaputa, haljina, suknji, pantalona i odijela, ali i ispratila viziju njegovog nećaka Rodrigoa Basilicatia.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor